«Ψήνεται» το μεγάλο κόλπο!

Εδώ και αρκετούς μήνες ο Ολυμπιακός είχε βάλει στο στόχαστρο του τον Γκουίντο Καρίγιο. Ο 24χρονος Αργεντινός επιθετικός της Εστουντιάντες είχε όλα όσα επιθυμούσαν στο μεγάλο λιμάνι. Και το αξιοσημείωτο πως χαίρει την εκτίμηση ΟΛΩΝ στο Ρέντη! 

Ο Βίτορ Περέιρα τον θεωρεί ιδανικό για την κορυφή της επίθεσης του «δικού» του Ολυμπιακού, η άποψη του Πιέρ Ισά ήταν από την αρχή θετική, ο Γκαλέτι που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στην Εστουντιάντες αλλά και στον Ολυμπιακό «βάζει το χέρι του στη φωτιά» και ο Μαρινάκης από την πρώτη στιγμή που του παρουσιάστηκε η περίπτωση Καρίγιο έδωσε κατευθείαν την συγκατάθεση του για να γίνει το παν ώστε να αποκτηθεί ο Αργεντινός στράικερ. 

Εδώ και αρκετό καιρό όπου ο Λουτσιάνο Γκαλέτι επέστρεψε στην πατρίδα του «δουλεύει» την μεταγραφή του Καρίγιο. Και όπως έχουμε αναφέρει κατά καιρούς λίγες μόλις μέρες μετά το Πάσχα όπου το θέμα του Καρίγιο είδε το φως της δημοσιότητας πρόκειται για μια περίπτωση που αποτελεί βασική προτεραιότητα για τους νταμπλουχους Ελλάδας. Ήταν, είναι και παραμένει η Νο1 μεταγραφική προτεραιότητα του Ολυμπιακού που ξέρει πως δεν μπορεί να «τραβήξει» το θέμα μια και η Εστουντιάντες θέλει να τον έχει πουλήσει μέσα στον Ιούνιο (το αργότερο) καθώς το επόμενο καλοκαίρι μένει ελεύθερος. 

Για αυτό στον Ολυμπιακό φρόντισαν εδώ και καιρό να προετοιμάσουν το έδαφος για τον Καρίγιο γνωρίζοντας πως υπάρχουν και άλλες ομάδες όπως η Ίντερ και η Μονακό που τον παρακολουθουν. 

Η επίσημη πρόταση που αναμέναμε εδώ και μέρες, όπως έχουμε καταγράψει σε προηγούμενα μας ρεπορτάζ για τον Καρίγιο, όπως αρχικά αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα της Λα Πλάτα EL DIA και στην συνέχεια επιβεβαιώθηκε επίσημα από τον Ολυμπιακό έγινε και πλέον το μεγάλο «κόλπο» των νταμπλούχων με τον Καρίγιο «ψήνεται». Και είναι ξεκάθαρο πως η υπόθεση βρίσκεται στον δρόμο που θέλουν οι Πειραιώτες. Από την αρχή υπολόγιζαν πως θα χρειαστεί να γίνει μια γενναία υπέρβαση στο οικονομικό κομμάτι για να αποκτηθεί ο Καρίγιο. Για αυτό και η επίσημη πρόταση που κατέθεσε ο Ολυμπιακός στην Εστουντιάντες αγγίζει τα 6,5 εκατ. Ευρώ έχοντας συνάμα ως αντάλλαγμα και τον Χάρα με την μορφή δανεισμού εφόσον το επιθυμούν οι Αργεντινοί. 

Το πόσο σημαντική υπόθεση είναι αυτή του Καρίγιο για τον Ολυμπιακό, και πόσο συνάμα προχωρημένη, αποδυκνείεται και από το γεγονός πως είναι η πρώτη φορά εδώ και δύο μηνες, όπου έχει ουσιαστικά ξεκινήσει η μεταγραφολογια στο μεγάλο λιμάνι, που επιβεβαίωνεται επίσημα θέμα. Παρότι έχουν δει το φως της δημοσιότητας ήδη πολλά, έως πάρα πολλά ονόματα στόχων του Ολυμπιακού. 

Και βεβαίως η υπόθεση Καρίγιο θα δείξει μέσα στο επόμενο διάστημα όπου θα κριθεί οριστικά αν ο Ολυμπιακός μπορεί να αλλάξει τακτική και να κάνει γρήγορες και ουσιαστικές κινήσεις αποφεύγοντας τα περσινά λάθη ή αν ο Καρίγιο απλά θα μείνει ως ο…Φινμπόγκανσον του φετινού καλοκαιρινού «παζαριού». 

Το σίγουρο είναι πως η «μάχη» για τον Καρίγιο έχει «ανάψει» για τα καλά και πως ο Ολυμπιακός είναι αυτή την στιγμή σε θέση οδηγού για να μπορέσει να φέρει τον Αργεντινό στράικερ που έκανε θραύση στο Κόπα Λιμπερταδόρες στην Ελλάδα.