Οι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει την παρουσία του στα αστέρια και το gazzetta.gr παρουσιάζει τους πιθανούς αντιπάλους του στα προκριματικά.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μόλις έναν βαθμό στα υπόλοιπα 3 ματς των play offs, για να εξασφαλίσει τη 2η θέση, που οδηγεί στον 3ο προκριματικό του Champions League. Τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τους πράσινους, που θα είναι στο γκρουπ των αδυνάτων, όμως εκεί που θα είναι σχεδόν... αδύνατα θα είναι στη φάση των play offs, όπου θα μπουν τα πρώτα μεγαθήρια στη διοργάνωση.

Άγιαξ, Μπριζ και Μονακό θα είναι σίγουρα στους πιθανούς αντίπαλους του Παναθηναϊκού, ενώ το πιο πιθανό σενάριο θέλει τις Σαχτάρ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που μία αγωνιστική πριν το τέλος των πρωταθλημάτων σε Ουκρανία και Ρωσία έχουν τον πρώτο λόγο για τη 2η θέση, να προστίθενται στις 3 παραπάνω. Έτσι, οι πράσινοι θα βρεθούν με τις Γιουνγκ Μπόις, Φενερμπαχτσέ, Σπάρτα Πράγας και Ραπίντι Βιέννης στους αδύναμους.

*Ό,τι και να συμβεί η ελληνική ομάδα θα είναι στους αδύναμους. Αν η Κρασνοντάρ κάνει την έκπληξη στη Ρωσία, θα βρεθεί μαζί με τους πράσινους και η Γιουνγκ Μπόις θα ανέβει στο γκρουπ των δυνατών, για να γίνει η πιο επιθυμητή αντίπαλος, ενώ η Ντνίπρο σε περίπτωση που ξεπεράσει την Σαχτάρ θα πάρει τη θέση της στο γκρουπ των δυνατών και ίσως βρεθεί στο δρόμο του Παναθηναϊκoύ. Σε περίπτωση που κατακτήσει το Europa League θα βρεθεί απευθείας στους ομίλους του Champions League.

3ος Προκριματικός: Το πιο πιθανό σενάριο:

Γκρουπ δυνατών

Σαχτάρ 86.033*
Άγιαξ 66.195
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 55.599*
Μπριζ 41.440
Μονακό 31.483

Γκρουπ αδυνάτων

Γιουνγκ Μπόις 31.375
Σπάρτα Πράγας 30.825
Φενερμπαχτσέ 30.020
Παναθηναϊκός 19.880*
Ραπίντ Βιέννης 15.635

*Δεν έχουν ακόμα εξασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία τους.

Τα πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ στα play offs, σε περίπτωση φυσικά που οι πράσινοι καταφέρουν να φτάσουν μέχρι εκεί. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βαλένθια, Λεβερκούζεν, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Λάτσιο ή Νάπολι θα προστεθούν στους νικητές του 3ου προκριματικού. Πλην των Σπόρτινγκ και Λάτσιο, όλες οι υπόλοιπες θα είναι στο γκρουπ των δυνατών, όπου θα βρεθεί και η Νάπολι αν καταφέρει να κατακτήσει την 3η θέση στη Serie A. Σαχτάρ και Άγιαξ έχουν το προβάδισμα, αρκεί να μην αποκλειστούν, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να ακολουθεί στη βαθμολογία της UEFA.

Play Offs: Το πιο πιθανό σενάριο:

Γκρουπ δυνατών

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 103.078
Βαλένθια 99.885
Λεβερκούζεν 87.883
Σπόρτινγκ Λισαβόνας 56.276
Σαχτάρ 86.033/Άγιαξ 66.195/ΤΣΣΚΑ Μόσχας 55.599

**Η Λάτσιο θα μπει πιθανότατα στο δεύτερο γκρουπ με 49.102 βαθμούς, ενώ η Νάπολι στο πρώτο με 84.102.