Ο Φλίπσεν ακτινογραφεί τον Γενς Βέμερ

Ήρθε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 1999 και φόρεσε τη φανέλα με το «τριφύλλι» ως το 2002. Δεν πανηγύρισε την κατάκτηση κάποιου τίτλου, αλλά αγαπήθηκε όσο λίγοι ξένοι ποδοσφαιριστές από τους οπαδούς των «πρασίνων».

Ο Καρλ Χάιντς Φλίπσεν μίλησε στο SDNA για τον Γενς Βέμερ και φάνηκε σίγουρος ότι ο 29χρονος δεξιός μπακ θα αποτελέσει πολύτιμο όπλο στη φαρέτρα του Γιάννη Αναστασίου. 

Ο Φλίπσεν έδειξε (και στον Παναθηναϊκό) ότι ήξερε όλα τα μυστικά της μπάλας. Και ήταν μέλος μίας σπουδαίας ομάδας του «τριφυλλιού» που συνέθεταν παίκτες όπως ο Βαζέχα, ο Ασάνοβιτς, ο Χένρικσεν, ο Λυμπερόπουλος, ο Καραγκούνης, ο Μπασινάς και ο Πάουλο Σόουζα. 

Ο Φλίπσεν, πλέον, εργάζεται ως μάνατζερ. Δεν άφησε το ποδόσφαιρο, απλά το υπηρετεί από άλλο πόστο! Και μπορεί να μην έχει συνεργαστεί ακόμα με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είχε κανένα πρόβλημα να μας μιλήσει για τον νεοαποκτηθέντα άσο του Παναθηναϊκού. 

«Είναι μία πολύ καλή μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό και ένα σπουδαίο βήμα για τον ίδιο! Θεωρώ ότι θα θα βγουν και οι δύο κερδισμένοι», ήταν το πρώτο σχόλιο του Φλίπσεν για τη μεταγραφή του 29χρονου δεξιού μπακ στους «πράσινους».

Τι παίκτης είναι, όμως, ο Βέμερ; «Είναι γρήγορος, με καλές τοποθετήσεις και προέρχεται από μία καλή σεζόν. Ειδικά στο πρώτο μισό της Bundesliga ήταν πολύ καλός. Στον δεύτερο γύρο η Πάντερμπορν πέρασε δύσκολες στιγμές, όπως και ο Βέμερ. Θεωρώ, όμως, ότι είναι καλός παίκτης και σίγουρα θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό τόσο στο αμυντικό κομμάτι, όσο και στο επιθετικό. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που παίζει παιχνίδι κατοχής και επομένως θα πρέπει τα μπακ του να ανεβαίνουν και να βοηθούν στην ανάπτυξη. Ο Βέμερ μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτόν τον ρόλο και να δώσει πολύτιμες λύσεις».

Ο Φλίπσεν συνέχισε: «Στην Bundesliga κυριαρχεί το physical game. Και ο Βέμερ είναι παίκτης που θα παίξει πολύ δυνατά, θα πιέσει τον αντίπαλό του και θα τρέχει ασταμάτητα. Σίγουρα κυκλοφορούν παίκτες πιο τεχνίτες και μην περιμένετε να δείτε τον Ντάνι Άλβες, αλλά είναι ένας ικανότατος μπακ που μπορεί και να προωθηθεί και να βοηθήσει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού».