Το κατηγορητήριο για Σπάθα (vids+pics)

To SDNA φέρνει στο φως το έγγραφο-ντοκουμέντο με το κατηγορητήριο για τον διαιτητή Ηλία Σπάθα, που επιβεβαιώνει ότι ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης δεν αφήνει να πέσει κάτω ούτε... οφ σάιντ που προκαλεί την κοινή γνώμη.

Ενα σαφές μήνυμα προς όλους τους Έλληνες διαιτητές στέλνει ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς που έχει αναλάβει να ξετυλίξει το κουβάρι της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθιστώντας σαφές ότι ο οποιοσδήποτε προκαλεί με τα σφυρίγματά του, θα σύρεται στα δικαστήρια υποχρεωμένος να εξηγήσει τον λόγο που έδωσε ένα φάουλ ή ένα πέναλτι. 

Το SDNA αποκαλύπτει ποιο είναι το ακριβές κατηγορητήριο για τον Ηλία Σπάθα, όπου φαίνεται ξεκάθαρα πως ο κ.Ανδρεάδης έχει περάσει από... ακτίνες «Χ» τα παιχνίδια που βρίσκονται στο μικροσκόπιο με διαιτησίες που ήταν τουλάχιστον προκλητικές. Ο λόγος για τους αγώνες Ξάνθη-Παναθηναϊκός (3-1) την τελευταία αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος, αλλά και το φετινό Αστέρας-Ολυμπιακός (0-0). Ο Πειραιώτες ρέφερι βέβαια δεν αντιμετώπισε κάποια βαριά κατηγορία, εξ ου και δεν του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ωστόσο παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον η τακτική του ανακριτή διαφθοράς, 

Διαβάστε αναλυτικά το κατηγορητήριο: 

Ενεργώντας από κοινού με τους συγκατηγορουμένους σου Γεώργιο Σαρρή, Θεόδωρο Κουρίδη, Αριστείδη Σταθόπουλο, Ιωάννη Παπακωνσταντίνου, Παυσανία Παπανικολάου, Νικόλαο Προύντζο, Χρήστο Υφαντή, Γεώργιο Δούρο και Αθανσάδιο Μπριάκο, με περισσότερες πράξεις τέλεσες περισσότερα εγκλήματα, που τιμωρούνται από το νόμο με στερητικές της ελευθερίας ποινές και ειδικότερα παρενέβης με αθέμιτες ενέργειες με σκοπό να επηρεάσεις την εξέλιξη και το αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνα, από την ανωτέρω δε πράξη σου επιτεύχθηκε ο σκοπός που επεδίωκες, δηλαδή η αλλοίωση του αποτελέσματος του αγώνα, ο οποίος περιλαμβανόταν σε στοιχηματικές διοργανώσεις. Συγκεκριμένα:

1) Στις 13.4.14 διηύθυνες ως διαιτητής τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων της Super League ΣΚΟΝΤΑ Ξάνθη-ΠΑΟ και με τη διαιτησία σου βοήθησες την ομάδα της Σκόντα Ξάνθης να επικρατήσει επί του ΠΑΟ με τελικό σκορ 3-1. Ειδικότερα, στο 2ο λεπτό δεν καταλόγισες φάουλ υπέρ του παίκτη του ΠΑΟ Ατζαγκούν, το οποίο ήταν επικίνδυνο και θα μπορούσε να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα. Στο 15ο λεπτό καταλόγισες ανύπαρκτο πέναλτι σε βάρος του παίκτη του ΠΑΟ Κουτρουμπή (η μπάλα χτύπησε στον ώμο του και όχι στο χέρι του, καθώς ο παίκτης έπεφτε), τον οποίο μάλιστα απέβαλες με κόκκινη κάρτα, με αποτέλεσμα η γηπεδούχος ομάδα να πετύχει το πρώτο τέρμα της, ο δε ΠΑΟ να συνεχίσει τον υπόλοιπο αγώνα με 10 παίκτες. Στο 50ο λεπτό καταλόγισες ανύπαρκτο φάουλ σε βάρος του ΠΑΟ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του κι ενώ ακόμα μιλούσες στους παίκτες του ΠΑΟ για το στήσιμο του τείχους, οι παίκτες της Ξάνθης εκτέλεσαν το φάουλ χωρίς προηγουμένως να έχεις σφυρίξει για την εκτέλεσή του. Αντί να διατάξεις την επανάληψη της εκτέλεσης του φάουλ, σφύριξες κόρνερ υπέρ της Ξάνθης, από την εκτέλεση του οποίου επήλθε τελικά το 3ο τέρμα της ομάδας της Ξάνθης, το οποίο όμως έπρεπε να ακυρωθεί λόγω του ότι υπήρχε επιθετικός της Ξάνθης πίσω από τους αμυντικούς του ΠΑΟ και παρεμπόδιζε το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα του ΠΑΟ.

2. Την 1.11.2014 διηύθυνες ως διαιτητής τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων της Super League, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός και με τη διαιτησία σου επηρέασες την εξέλιξη και το αποτέλεσμα του αγώνα, ο οποίος περιλαμβανόταν σε στοιχηματικές διοργανώσεις και συγκεκριμένα βοήθησες την ομάδα του Ολυμπιακού να μην ηττηθεί στο ανωτέρω παιχνίδι. Ειδικότερα στο 4ο λεπτό σταμάτησες επίθεση της γηπεδούχου ομάδας με ανύπαρκτο οφ σάιντ. Στο 37ο λεπτό καταλόγισες ανύπαρκτο φάουλ κατά του παίκτη του Αστέρα, Μάσα, που ήταν η 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, θεωρώντας ότι ο παίκτης έκανε θέατρο, ενώ ήταν σαφές ότι ο παίκτης σκόνταψε κι έπεσε. Στο 65ο λεπτό σταμάτησες επίθεση του Αστέρα με ανύπαρκτο οφσάιντ. Στο 74ο λεπτό καταλόγισες ανύπαρκτο φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Αστέρα (ο αμυντικός φαίνεται καθαρά να διώχνει τη μπάλα). Στο 85ο λεπτό καταλόγισες και πάλι ανύπαρκτο φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού και στο 89ο λεπτό σταμάτησες επικίνδυνη επίθεση του Αστέρα με ανύπαρκτο οφσάιντ.

Δηλαδή κατηγορείσαι για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1,14, 26, παρ.1α, 27 παρ. 1, 45. 94 παρ. 1 ΠΚ και 132 παρ. *4 του ν.2725/1999, όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 6 του άρθρου 78 του ν.3057/2012 και αντικαταστάθηκε με το άρθρο 13 του ν. 4049/2012.

Δείτε και τις σχετικές φωτογραφίες του κατηγορητηρίου, αλλά και τα βίντεο από τα επίμαχα παιχνίδια: