«Δεν έχουν ξεκινήσει επαφές με προπονητές»

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, με δηλώσεις του, διέψευσε κατηγορηματικά τα ονόματα προπονητών που έχουν κυκλοφορήσει ως στόχοι του Δικεφάλου, ξεκαθαρίζοντας πως ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει επαφές.

Από την ημέρα που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ανακοίνωσε και επισήμως την πρόσληψη του Φρανκ Αρνεσεν, στο "φως" της δημοσιότητας, έχουν έρθει ήδη πολλά ονόματα υποψηφίων προπονητών, τα οποία διέψευσε κατηγορηματικά με σημερινές του δηλώσεις, ο Κυριάκος Κυριάκος.

Επίσης, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του "ασπρόμαυρου" συλλόγου, μίλησε για το ρόλο Γκαρσία, για τους στόχους του Ιβάν Σαββίδη, αλλά και το πως ο ΠΑΟΚ, θα ξεπεράσει τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM :

Για τη μάχη της δεύτερης θέσης στα πλέι οφ: «Είμαι ένας από τους αισιόδοξους ανθρώπους και επειδή είναι καλό να… ζούμε στα παραμύθια αλλά πραγματικά όταν βλέπεις από μέσα τι γίνεται και την ποιότητα που υπάρχει από τους ποδοσφαιριστές θεωρείς ότι ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη ομάδα τόσο από τον Αστέρα Τρίπολης όσο και από τον Ατρόμητο κάτι που φάνηκε και στα δυο παιχνίδια κόντρα στις ομάδες αυτές. Η μέτρια εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό πρέπει να ξεχαστεί. Η ομάδα έχει τις πιθανότητες να τερματίσει στη δεύτερη θέση». 

Το τι προϋποθέτει να συμβεί ώστε να πετύχει ο ΠΑΟΚ: «Ο ιδιοκτήτης χρειάζεται χρόνο να μάθει τη φιλοσοφία της ομάδας και η πιο σημαντική είναι και ο ίδιος ο σύλλογος πόσο έτοιμος είναι να δεχθεί τον Σαββίδη, εμείς εδώ τα τελευταία 3 χρόνια αλλάξαμε πολλούς παίκτες και προπονητές και από λίγους πήραμε το 100%. 

Ή δεν τους βοηθήσαμε εμείς να προσαρμοστούν ή ήμασταν άτυχοι στις επιλογές αυτές. Θεωρώ πιο έντιμο όταν ένας ιδιοκτήτης κάνει λάθος να πληρώνει για να το επανορθώσει αλλά οφείλεται και ο οργανισμός του ΠΑΟΚ που αντί να στηρίξει την προσπάθεια όταν υπήρχε κάποια «αποτυχία», έβγαζε εκνευρισμό. Να μην κινείται η ομάδα με κινήσεις εντυπωσιασμού και να κάνει μεταγραφές για… τις μεταγραφές. Το δύσκολο σε ομάδες σαν τον ΠΑΟΚ είναι πως το βάρος της φανέλας σε οδηγούν να στοχεύεις πάντα το ψηλότερο σκαλοπάτι». 

Το ποιος ήταν ο λόγος που δημιουργήθηκαν προβλήματα: «Τις στιγμές που χρειαζόταν θετική ενέργεια ο ΠΑΟΚ έδειξε τάσεις «αυτοκαταστροφής» δημιουργώντας πίεση στον εαυτό του. Δεν είναι τυχαίο ότι τρεις σεζόν τελειώνουν με τον ίδιο τρόπο. Με την πίεση, δηλαδή, να σωθεί μία… σκοτωμένη χρονιά. Σε αυτές τις χρονιές δεν έχουμε βρει την θετική ενέργεια να ξεπεράσουμε τις δυνάμεις μας. Προφανώς όταν μία ομάδα έχει επενδύσει στο ποδόσφαιρο και δεν έχει χειροπιαστά αποτελέσματα χωρίς να ισοπεδώνουμε τα πάντα, καθώς θυμηθείτε που ήταν ο ΠΑΟΚ πριν έρθει ο κ. Σαββίδης και που είναι τώρα είναι μία πολύ δύσκολη προσαρμογή. Δύο σεζόν γίνεται προσπάθεια που άφησε αρκετά καλά πράγματα και θα πρέπει να το παραδεχθούμε. Στις δύσκολες στιγμές ο οργανισμός θα πρέπει να επιμείνει στις δυνάμεις του γιατί εκεί ξεχωρίζουν οι μικρές από τις μεγάλες ομάδες και από εκεί και πέρα φάνηκε να είναι εντελώς διδακτικά». 

Τον ρόλο του Φρανκ Άρνεσεν: «Ο Φρανκ Άρνεσεν θα είναι αυτός που συναποφασίσει το πλάνο της επόμενης μέρας. Θα επανεξετάσει όλο το τεχνικό τιμ. Ουσιαστικά αποτελεί ένα σημαντικό γρανάζι σε μία μηχανη. Νομίζω ότι η συμφωνία με τον Άρνεσεν για τρία χρόνια δείχνει το για το βάθος χρόνου που θέλει να δουλέψει το πλάνο του. Η επιμονή που υπήρξε για να έρθει η συμφωνία με τον Άρνεσεν δείχνουν πως η επιλογή αυτή υπάρχει πρόθεση να στηριχθούν από όλες τις δυνάμεις του ΠΑΟΚ και τον κ. Σαββίδη». 

Το τι θέλει ο Σαββίδης να κάνει στον ΠΑΟΚ: «Ο κ. Σαββίδης είναι απόλυτος για το τι θέλει να κάνει με τον ΠΑΟΚ κάτι το οποίο το αποδεικνύει μέσα από τις πράξεις του και το γεγονός πως θέλει να βοηθήσει. Για κάθε παρεκτροπή από πλάνο που υπάρχει δείχνει πως αναγνωρίζει το τι φταίει και τι θέλει ο ΠΑΟΚ για να το ξεπεράσει. Χρειάζεται συσπείρωση… ενότητα». 

Τον ρόλο του Πάμπλο Γκαρσία στην ομάδα: «Το πνεύμα νικητή που έχει, η ταύτιση του με τον ΠΑΟΚ, οι ποδοσφαιρικές του παραστάσεις και ο λόγος που ήρθε είναι να για να μεταδώσει ως προσωπικότητα στα αποδυτήρια της ομάδας. Ο Πάμπλο είναι από τους ανθρώπους που ταυτίζεται ο κόσμος με ένα μέρος της προσωπικότητας του. Άλλος είναι ο ρόλος του Άρνεσεν και άλλος του Γκαρσία. Ο ρόλος που ανέλαβε ο Πάμπλο Γκαρσία είναι ο συντονισμός του αγωνιστικού τμήματος κάτι σαν γενικός αρχηγός αν και έχουμε και άλλους ανθρώπους γύρω από αυτό το κομμάτι. Ο κ. Σαββίδης σε κινήσεις που μπορεί αν μην έγιναν κατανοητές στοχεύει σε ενότητα του ΠΑΟΚ». 

Το θέμα του προπονητή: «Η πραγματικότητα είναι τα έχουμε τις πρώτες σκέψεις του Άρνεσεν τα σημερινά δημοσιεύματα αφορούν περισσότερα εικασίες. Πρώτα θα έρθει ο Άρνεσεν, θα κάνει αξιολόγηση όλου του τιμ θα μιλήσει στους ανθρώπους που υπάρχουν εδώ και μετά θα έχουμε εξελίξεις. Έχει την ατζέντα του και έχει πολλές επιλογές. Οι πρώτες πληροφορίες δεν ισχύουν γιατί δεν έχουν ξεκινήσει επαφές με νέους προπονητές». 

Το πως μπορεί να μπει ο ΠΑΟΚ ανάμεσα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ: «Να εξαντλήσει τη δυναμική του κ. Σαββίδης που είναι μεγάλη να έχει διάθεση, δηλαδή, να ρίξει χρήματα, η εμπειρία του κ. Άρνεσεν και να υπάρξει συσπείρωση. Όταν γίνουν και τα τρία μαζί τότε οι προσδοκίες θα έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο και θα φτάσει ο ΠΑΟΚ σε επιτυχίες».