Κορδέρο: «Τώρα τίτλους και Ευρώπη»

Ο Μιγκέλ Κορδέρο μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ισπανίας για την άνοδο της ΑΕΚ στη Super League, για τα δύο δύσκολα χρόνια που πέρασε, για τους νέους στόχους της και για τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η επιστροφή της ΑΕΚ στη Super League αποτέλεσε σημαντική είδηση και εκτός συνόρων, με πολλά ευρωπαϊκά -και όχι μόνο- Μέσα να φιλοξενούν σχετικά ρεπορτάζ. Μάλιστα, ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Giralda επικοινώνησε με τον Μιγκέλ Κορδέρο προκειμένου να μάθει από πρώτο χέρι για αυτό το... ταξίδι της επιστροφής της Ένωσης. 

Ο Ισπανός μέσος μίλησε για όσα έζησε η ΑΕΚ τα τελευταία δύο χρόνια, για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, αλλά και για όσα άλλαξαν στον σύλλογο με την παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους στόχους που θέτει πλέον η Ένωση, εκφράζοντας και τη δική του επιθυμία να κατακτήσει τίτλους με τη φανέλα της και να αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

«Ξεκινήσαμε από το μηδέν ως ομάδα και θέλαμε να γυρίσουμε το συντομότερο δυνατό στη Super League. Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για το κλαμπ αλλά πλέον έχουμε μια δυνατή ομάδα και πετύχαμε το σκοπό μας. Τώρα που έχουμε φτάσει εδώ μπορεί να φαίνεται εύκολο αλλά δεν ήταν. Κάναμε πολύ καλή χρονιά, από την αρχή, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και καταφέραμε να φτάσουμε στα play off με πλεονέκτημα. 

Ήταν μια σκληρή χρονιά αν και φαίνεται εύκολο. Μας έδωσε όμως μεγάλη βοήθεια ο εκπληκτικός κόσμου που έχει η ομάδα. Μας έδωσε κίνητρο. Τώρα χαιρόμαστε αυτό που πετύχαμε και περιμένουμε τη σεζόν που έρχεται για να πετύχουμε το καλύτερο. Ήταν δύσκολες στιγμές τα τελευταία δύο χρόνια για όλους. Παίξαμε σε γήπεδα που πρακτικά δεν μπορούσε να παίξεις ποδόσφαιρο. Πλέον τις ξεχνάμε και σκεφτόμαστε το που έχουμε φτάσει», επεσήμανε αρχικά ο Κορδέρο. 

«Επαγγελματική ΑΕΚ με Μελισσανίδη»

Ο Ισπανός άσος μίλησε και για τις αλλαγές που έγιναν στην ΑΕΚ με την παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη: «Με το νέο πρόεδρο ξεκινήσαμε από το μηδέν και πλέον όλα είναι τέλεια. Δεν υπάρχει κανένα οικονομικό πρόβλημα και γενικά είναι μια άλλη ομάδα από αυτή που έζησα τον πρώτο χρόνο εδώ. Στην Γ' και τη Β' κατηγορία το κλαμπ λειτουργούσε πιο επαγγελματικά απ' ότι όταν ήμασταν στη Σούπερ Λίγκα. 

Η ΑΕΚ είναι σίγουρα ένα σημείο αναφοράς στην καριέρα μου. Έμεινα εδώ για να βοηθήσω την ομάδα και πήρα την αγάπη του κόσμου. Ήθελα να μείνω σε μια δύσκολη στιγμή και αποζημιώθηκα από τη στήριξη του κόσμου. Μας βοήθησε πάρα πολύ σε μια δύσκολη στιγμή. 

Το γεγονός ότι έγινα αρχηγός ήταν από τα πιο ωραία πράγματα. Η αναγνώριση αυτή μου έδωσε δύναμη. Ήθελα να γίνω μέρος της ιστορίας αυτού του κλαμπ και για αυτό έμεινα. Πλέον πετύχαμε το στόχο μας και κοιτάζουμε μπροστά». 

«Σκόραραν με το χέρι»

Όπως για όλους στην ΑΕΚ, έτσι και για τον Κορδέρο ο αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο ήταν μια πικρή εμπειρία. Μιλώντας σχετικά, τόνισε: «Συναντήσαμε τον Ολυμπιακό φέτος στο Κύπελλο και στο γήπεδο τους πήραμε ισοπαλία 1-1. Στον επαναληπτικό σε μια απίστευτη ατμόσφαιρα σκόραραν στο 86' με το χέρι και έτσι αποκλειστήκαμε. Δείξαμε ότι μπορούσαμε να περάσουμε και ότι αυτή η ομάδα έχει πολύ μεγάλες φιλοδοξίες για την επόμενη χρονιά». 

«Η ΑΕΚ πρέπει να είναι στη Super League και έτσι αυτή η άνοδος για εμάς δεν λέει τίποτα. Χαρήκαμε που τελείωσε μια δύσκολη χρονιά και πετύχαμε τον στόχο μας. Ήταν μια ικανοποίηση για τους παίκτες για όλα όσα κάναμε και όσα περάσαμε, αλλά δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε. 

Προσωπικά είχα δύσκολη χρονιά. Έκανα μια επέμβαση στο μηνίσκο, είχα προβλήματα στο γόνατο. Ήταν σκληρό να μην μπορώ να παίζω αλλά πλέον είμαι καλά και έτοιμος. Στο παιχνίδι με την Ηρακλή μπήκα και ήταν πολύ όμορφη η υποδοχή από τον κόσμο. Ένιωσα καλά και σωματικά καθώς δεν πονούσα και προσπάθησα να χαρώ τα λίγα λεπτά που έπαιξα», δήλωσε συνεχίζοντας. 

«Ευρώπη και τίτλους»

Για τους στόχους που θα έχει η ΑΕΚ, αλλά και ο ίδιος με την επιστροφή στη Super League, ο Κορδέρο ήταν ξεκάθαρος: «Έχω δύο ακόμα χρόνια με την ΑΕΚ και θέλω να παίξω στην Ευρώπη με την ομάδα. Το όνειρο μας είναι να κερδίσουμε τίτλους και να παίζουμε στην Ευρώπη. Δεν θέλουμε απλά να είμαστε στη Super League. 

Στόχος είναι να πετύχουμε πράγματα. Έχουμε δυνατή ομάδα και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πλέον αφού ολοκληρωθεί η χρονιά θα πάρουμε μια μικρή ανάσα και θα επιστρέψουμε για το πιο σοβαρά και τα πιο όμορφα που έχουμε μπροστά μας».

ΠΗΓΗ: sdna.gr