«Ασφαλής η θέση του Ολυμπιακού στο Champions League»

O Τζιάνι Ινφαντίνο δήλωσε ότι, τουλάχιστον προσωρινά, η UEFA αποδέχεται τον Ολυμπιακό στο Champions League της επόμενης σεζόν, ενώ αναφέρθηκε και στις τρέχουσες έρευνες που διεξάγονται.

Η UEFA πήρε ξεκάθαρη θέση και για την ευρωπαϊκή... τύχη του Ολυμπιακού όσον αφορά τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις. Με αφορμή τις κατηγορίες που βαραίνουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, ο Γενικός Γραμματέας της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ πως η θέση του Ολυμπιακού στο Champions League είναι ασφαλής τη δεδομένη στιγμή. «Τα πειθαρχικά σώματα της UEFA έχουν προσωρινά αποδεχθεί τον Ολυμπιακό», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη ο Γ.Γ. της UEFA σχολίασε: «Υπάρχουν έρευνες στην Ελλάδα και η κατάσταση μπορεί να αλλάξει... όπως ξέρουμε όλοι, αυτό το είδος των ερευνών μπορεί να πάρει χρόνο, χρειάζεται να έχουμε ξεκάθαρες αποδείξεις. Νομίζω ότι τα σώματά μας έχουν δείξει ότι είναι πολύ σταθερά σε ό,τι αφορά τα σ τημένα ματς. Αν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη, θα ληφθεί υπόψιν. Υπάρχει ξεκάθαρος κανονισμός, ο οποίος αυτόματα εξαιρεί έναν σύλλογο που βρίσκεται μπλεγμένος σε στημένα». Oυσιαστικά, ο Ινφαντίνο ξεκαθάρισε πως η Ομοσπονδία εξετάζει όλα τα στοιχεία, αναζητώντας αποδείξεις. Μόνο σε περίπτωση που προκύψουν θα αναλάβει δράση.