«Να ξεχάσουμε το χθες, να δούμε το σήμερα» (vid)

Ο ΠΑΟΚ αναχώρησε για την Ολλανδία με τον Ρικάρντο Κόστα να δηλώνει πως ο δικέφαλος πρέπει να αφήσει πίσω την περσινή χρονιά και να γίνει μαχητής.

Ο Πορτογάλος  κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Ολλανδία όπου θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τόνισε πως δεν υπάρχει άγχος.

«Είναι για όλους μια νέα αρχή με νέο προπονητή. Ξεκινάει μια νέα σεζόν, με νέο προπονητή. Πρέπει να έχουμε τη σωστή νοοτροπία, την νοοτροπία του μαχητή, να δημιουργήσουμε μια δυνατή ομάδα μαζί με τους ποδοσφαιριστές που θα έρθουν και να παλέψουμε για τον τίτλο», ενώ για  το αν προκαλεί άγχος το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ θα μπει πολύ νωρίς στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις ανέφερε:

«Όχι, δεν αγχωνόμαστε. Ξεκινάμε νωρίτερα την προετοιμασία μας και θα είμαστε έτοιμοι. Εχουμε δυο εβδομάδες μπροστά μας στην Ολλανδία για να δουλέψουμε και να παρουσιαστούμε έτοιμοι για τις επίσημες υποχρεώσεις μας».

Για το ότι φέτος θα κάνει προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ: «Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με πέρσι, παρά το ότι είχαμε λίγο χρόνο για διακοπές. Γνωρίζω τους πάντες στην ομάδα, παίρνω από την αρχή μέρος στην προετοιμασία. Είναι πολύ σημαντικό για μένα αυτό, θέλω να βοηθήσω πολύ την ομάδα και τους συμπαίκτες μου».

Για τις διαφορές σε σχέση με πέρσι: «Πρέπει να ξεχάσουμε την περσινή σεζόν, να κοιτάξουμε το σήμερα. Ξεκινάει μία νέα σεζόν, κατά την οποία πρέπει να έχουμε τη σωστή φιλοσοφία».