"Θα πάρουμε ποιοτικούς παίκτες"

Ο Ιβάν Λέκο, στενός συνεργάτης του Ιγκορ Τούντορ κατέθεσε την άποψη του για την σκληρή δουλειά που γίνεται στην Ολλανδία, αλλά και για τα μεταγραφικά θέματα της ομάδας.

Ο βοηθός προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι για την προσπάθεια που γίνεται από όλους στην Ολλανδία. «Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από όλα. Πρώτα απ' όλα οι συνθήκες δουλειάς και διαμονής είναι τέλειες. Έχουμε ότι χρειάζεται να υπάρχει σ' ένα βασικό στάδιο προετοιμασία. Από εκεί και πέρα είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από τη νοοτροπία και τη διάθεση των ποδοσφαιριστών από αυτά που δίνουν στις προπονήσεις, πάμε καλά και γενικότερα μπορούμε να αισθανόμαστε μια τέτοια ικανοποίηση».

- Μετά την περσινή κακή σεζόν, πολλοί περίμεναν σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Εντούτοις, ως τώρα τουλάχιστον, αυτές έχουν περιοριστεί στις θέσεις του αθλητικού διευθυντή και της τεχνικής ηγεσίας. Είναι αρκετές και σε συνάρτηση με το μικρό χρονικό διάστημα μέχρι την πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση, για να παρουσιάσετε κάτι το διαφορετικό και κυρίως κάτι το αποτελεσματικό;
«Εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε αφοσιωμένοι στους ποδοσφαιριστές που έχουμε. Δουλεύουμε μ' αυτούς. Φυσικά κάθε ομάδα χρειάζεται νέους ποδοσφαιριστές για τον ‘αέρα’ που φέρνουν στην ομάδα, τη διαφορετική νοοτροπία και φιλοσοφία. Είμαστε σε συνεννόηση και σε συζητήσεις με τον αθλητικό διευθυντή και σ' αυτό που έχουμε συμφωνήσει όλοι είναι να επικεντρωθούμε στην ποιότητα κι όχι στην ποσότητα, να μην πάρουμε ποδοσφαιριστές απλά για να πάρουμε. Αν μπορούμε να προσθέσουμε στο έμψυχο δυναμικό μας τρεις – τέσσερις ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που πραγματικά θα μας βοηθήσουν, αυτό θέλουμε».

- Πότε περιμένετε να είστε απολύτως έτοιμοι, δηλαδή η ομάδα που θα διεκδικήσει στόχους και πράγματα την επικείμενη σεζόν;
«Φυσιολογικά κάθε νέος προπονητής χρειάζεται δυο – τρεις μήνες για να μπορέσει να μεταφέρει τη φιλοσοφία του σε μια ομάδα και να δείξει πράγματα. Ξέρουμε ότι σ' αυτήν την ιδιαίτερη κατάσταση πως έχουμε δυόμιση εβδομάδες περιθώρια για προετοιμασία πριν από τον πρώτο πολύ σημαντικό, ευρωπαϊκό αγώνα. Γι' αυτό κι έπρεπε να προσαρμοστούμε δημιουργώντας μια προπόνηση μικτού χαρακτήρα σε φυσική κατάσταση και τακτική ταυτόχρονα. Επίσης, ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που πρέπει να έχεις αποτελέσματα, το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό. Προσπαθούμε να έχουμε καθημερινή πρόοδο των ποδοσφαιριστών, της ομάδας μέσα από τις προπονήσεις κι αυτή είναι η κεντρική ιδέα μας. Είμαστε σίγουροι ότι δημιουργούμε μια καλή ομάδα, κάνουμε καλή δουλειά με τα παιδιά κάθε μέρα, μεγαλώνοντας την ομάδα και πιστεύω πώς την επόμενη Πέμπτη θα δείξουμε ορισμένα από τα στοιχεία της δουλειάς που κάνουμε και της φιλοσοφίας μας».