Το πρώτο βήμα για τ’ αστέρια

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπριζ με στόχο τη νίκη

Για το “πληγωμένο” ευρωπαϊκό του γόητρο αλλά και τα… μπόλικα εκατομμύρια που σημαίνει μια ενδεχόμενη πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ θα ριχτεί ο Παναθηναϊκός στην αποψινή αναμέτρηση με την Μπριζ στη Λεωφόρο (21:00, OTE Sport 1). 
Οι “πράσινοι” θέλουν τη νίκη, μ’ ένα σκόρ “καθαρό” (χωρίς δηλαδή να δεχτούν γκολ) για να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τις ελπίδες τους εν όψει της ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα στο Βέλγιο.

Το αποψινό παιχνίδι λογικά δεν θα έχει καμία σχέση με το προ τριών εβδομάδων φιλικό των δύο ομάδων επί ολλανδικού εδάφους τότε που είχε επικρατήσει η Μπριζ με 2-1.

Κόντρα στην αρνητική παράδοση (τρεις προκρίσεις για την Μπριζ έναντι καμίας για τον Παναθηναϊκό), οι “πράσινοι” θα έχουν στο πλευρό τους και τον 12ο παίκτη τους, αφού η Λεωφόρος θα είναι κατάμεστη.

Με δεδομένη πλέον την παρουσία του Λουκ Στιλ, αλλά και τις απουσίες των Εσιέν και Τελάντερ, αλλά και των ανέτοιμων Νάνο και Κλωναρίδη, ο Γιάννης Αναστασίου προβλέπεται να παρατάξει ένα σχήμα σε διάταξη 4-2-3-1, ενισχύοντας τη μεσαία γραμμή, αφού στα περισσότερα φιλικά είχε επιλέξει το 4-1-2-1-2.

Έτσι η πιθανότερη ενδεκάδα είναι με τους Στιλ, Βέμερ, Ταυλαρίδη, Σάντσεθ και Πράνιτς στην άμυνα, τους Ζέκα και Κουτρουμπή αμυντικά χαφ, με στηρίγματα δεξιά και αριστερά τους Καρέλη και Ατζαγκούν. Ο Νίνης θα είναι σε ρόλο ελεύθερο, ενώ ο Μπεργκ στη κορυφή της επίθεσης.

Την αποστολή του «τριφυλλιού» συμπληρώνουν οι Αναγνωστόπουλος, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπούρμπος, Λαγός, Πέτριτς, Λουντ και Καλτσάς.

Όσον αφορά τους Βέλγους, ο Μισέλ Πρεντόμ θα παρατάξει με 4-1-4-1 την ομάδα του. Η πιθανή ενδεκάδα θα αποτελείται από τους Μπρουζές (τερματοφύλακας), Κουλς, Μέχελε, Ντουάρτε, Ντε Μποκ (άμυνα), Σίμονς (αμυντικό χαφ), Ντιαμπί, Φόρμερ, Βάνακεν και Βάθκεθ (στα χαφ) και Ντε Σούτερ (στην επίθεση).

Στην αποστολή μετέχουν επίσης οι Τέουκενς, Χόουμπεργκς, Ντε Φάου, Καστελέτο, Ντένσβιλ, Μπολί Μπομπό, Σίμονς, Ροϊτεν, Ντιαμπί, Ισκιέρδο, Στορμ, Ντιερξ, Ουλάρε και Σέιζ.