Ο ευρω-Παναθηναϊκός όλα τα μπορεί

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε ο Παναθηναϊκός, αφού νίκησε με 2-1 την Μπριζ στην Λεωφόρο και καλείται πλέον να υπερασπιστεί αυτό το πονηρό σκορ στη ρεβάνς σε μια εβδομάδα στο Βέλγιο.

Σ’ ένα παιχνίδι όπου όλα τους πήγαν κόντρα οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη και έδειξαν ότι εάν βελτιωθούν στην άμυνα μπορούν να πετύχουν τον πρώτο φετινό τους στόχο.

Άλλωστε δεν είναι και λίγο πράγμα να βρίσκεσαι πίσω στο σκορ από το 10 λεπτό (Μπομπό), να παίζεις με 10 παίκτες για ένα ημίχρονο – ανόητη αποβολή του Σάντσεθ – αλλά και να χάνεις πέναλτι με τον κορυφαίο σου επιθετικό (Μπεργκ)! Ωστόσο ο “τρελός” Σουηδός έδειξε γιατί έχει λατρευτεί από τους φίλους του Παναθηναϊκού μ’ ένα γκολ που είχε την υπογραφή του  (37′).

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός χτύπησε όταν έπρεπε – με το πέναλτι του γενικά κακού Καρέλη (65′) – και πήρε τη νίκη, απέναντι σε ομάδα που έχει αρκετές χάρες επιθετικά, αλλά αμυντικά πάσχει…
Πάντως μετά το πέναλτι – γκολ του Καρέλη, η Μπριζ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση.

Κορυφαίος για το «τριφύλλι» συνολικά ήταν ο Στέφανος Κοτσόλης που έκανε σωρεία επεμβάσεων, ενώ σε υψηλά επίπεδα ήταν η απόδοση των Ζέκα, Πράνιτς, Μπεργκ και Νίνη. Ο τελευταίος «θυσιάστηκε» για να καλυφθεί το κενό του Σάντσεθ.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βελτιώσει την αμυντική του λειτουργία και κυρίως τις αλληλοκαλύψεις, ενώ παρ’ ότι έγινε πολύ κουβέντα για τον… τερματοφύλακα (με την μεταγραφή του Γιαννακόπουλου από τον Πανιώνιο) ο Κοτσόλης ήταν εξαιρετικός.

Θα πρέπει να γίνει ξεχωριστή αναφορά στον Σάντσεθ. Ο Ισπανός μπορεί να αποβλήθηκε εξ’ αιτίας της παρέμβασης του 4ου, αλλά το μαρκάρισμα που έκανε ήταν εκτός λογικής! Στη σέντρα, επειδή ήταν εκνευρισμένος. Λάθος που ευτυχώς δεν το πλήρωσε ο Παναθηναϊκός. Φυσικά ο ίδιος δεν θα ταξιδέψει στο Βέλγιο…