Μπάσιμο της Γκενκ για Καρέλη!

Στο κυνήγι της απόκτησης του Νίκου Καρέλη μπήκε η Γκενκ! Πληροφορίες από το Βέλγιο, μάλιστα, κάνουν λόγο για έντονο ενδιαφέρον, που σύντομα θα μετουσιωθεί σε επίσημη πρόταση στον Παναθηναϊκό για τον 23χρονο επιθετικό!

Τα «στρουμφάκια» (όπως είναι το παρατσούκλι της Γκενκ) βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τη Λάτσιο για την πώληση του 20χρονου μέσου Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς. Το… deal αναμένεται να ολοκληρωθεί (το αργότερο) ως την Πέμπτη, μιας και οι Ρωμαίοι πιέζουν προς αυτήν την κατεύθυνση, προκειμένου ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την U20 της Σερβίας να ενσωματωθεί στην αποστολή των «λατσιάλι» για τη Σαγκάη, όπου θα διεξαχθεί το ιταλικό Super Cup.  

Τι σχέση έχει η μεταγραφή του 20χρονου με τον Καρέλη; Από την πώλησή του η Γκενκ θα βάλει στα ταμεία της περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ! Για την… ιστορία ο ίδιος παίκτης μετακόμισε στην Γκενκ το καλοκαίρι του 2014 έναντι περίπου 1 εκατ. ευρώ! Η Σαμπντόρια είχε συμφωνήσει με την Βοϊβοντίνα (πρώην ομάδα του) στα 700.000 ευρώ, όμως η Γκενκ μπήκε… σφήνα την τελευταία στιγμή και τον «έκλεψε». Και τώρα τον πουλάει 10 εκατ. ευρώ! Όχι και άσχημα! 

Στα ταμεία της Γκενκ, λοιπόν, θα μπει «ζεστό» χρήμα και ένα μέρος των χρημάτων θα δοθεί για την απόκτηση επιθετικού. Σε αυτό το σημείο μπαίνει στην «εξίσωση» ο Νίκος Καρέλης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Βέλγιο, ο 23χρονος επιθετικός του «τριφυλλιού» έχει… γυαλίσει στα «στρουμφάκια». Τους «αρέσει» και είναι μία από τις περιπτώσεις που βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα τους. Άνθρωποι της Γκενκ, μάλιστα, ήταν στη «Λεωφόρο» και τον παρακολούθησαν να σκοράρει, έστω και από το σημείο του πέναλτι, στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπριζ! Σύμφωνα, μάλιστα, με κάποιες πληροφορίες η "αντιπροσωπεία" της Γκενκ στην Αθήνα είχε και κάποιες επαφές με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού! 

Ακόμα και αν επισημοποιηθεί το… φλερτ της Γκενκ με τον Καρέλη και όντως φτάσει πρόταση στα γραφεία της ΠΑΕ από την βέλγικη ομάδα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως δεν θα υπάρξουν (οριστικές) εξελίξεις πριν τον επαναληπτικό με την Μπριζ την επόμενη Τετάρτη. 

Από τον Παναθηναϊκό, βέβαια, έχουν ήδη πει ένα «όχι» σε επίσημη πρόταση (οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόταση ύψους 3 εκατ. ευρώ, 2.5 εκ. στο… χέρι + 500.000 σε μορφή μπόνους) για την πώληση του Νίκου Καρέλη και όπως ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της «Θύρας 13» μόνο μία εξαιρετική προσφορά θα μπορούσε να αναγκάσει τους «πράσινους» να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τον Καρέλη και μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα ήταν θετικός και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. 

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως η εξαιρετική προσφορά… μεταφράζεται από τη διοίκηση του «τριφυλλιού» σε πρόταση άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ και σύντομα θα αποδειχθεί αν η Γκενκ είναι διατεθειμένη να καλύψει τις απαιτήσεις των «πράσινων», αλλά και αν «ικανοποιεί» τα θέλω και τις απαιτήσεις του νεαρού επιθετικού του Παναθηναϊκού.