Κρούση Ολυμπιακού για Σταφυλίδη!

Στον Ολυμπιακό θεωρείται δεδομένη πλέον η πώληση του Αρτούρ Μαζουακού σε σύλλογο του εξωτερικού, γεγονός που δημιουργεί ανάγκη για ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Στην προσπάθεια αυτή, λοιπόν, οι ερυθρόλευκοι στρέφονται στην περίπτωση του νεαρού, εξελίξιμου και ...Έλληνα, Κώστα Σταφυλίδη, όπως αποκαλύπτουν πληροφορίες του SDNA!

Ο διεθνής αμυντικός ανήκει από το 2012 στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να βρει χρόνο συμμετοχής στη γερμανική ομάδα, η οποία και φέτος προτίθεται να τον παραχωρήσει ως «δανεικό». Μια τακτική που τα τελευταία χρόνια είναι γνωστή και ιδιαίτερα προσφιλής στον Ολυμπιακό. Με δεδομένο, μάλιστα, πως το 5ετές συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο Σταφυλίδης στην Μπάγερ λήγει τον Ιούνιο του 2017, στον Ολυμπιακό ελπίζουν πως σε περίπτωση συμφωνίας με τους Γερμανούς, θα εξασφαλίσουν μαζί με τον δανεισμό του παίκτη και μια σχετικά χαμηλή ρήτρα αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι. 

Το σίγουρο είναι πως στον Ολυμπιακό βλέπουν το πρόσωπο του Σταφυλίδη μια εξαιρετική λύση. Ο παίκτης είναι μόλις 22 ετών, έχει παραστάσεις και διεθνή εμπειρία, ενώ παράλληλα μπορεί να ενταχθεί και στο πλάνο «ελληνοποίησης» της ομάδας που τόσες φορές έχει προαναγγελθεί, χωρίς για την ώρα να έχει υλοποιηθεί πλήρως. 

Ο Κώστας Σταφυλίδης ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τον ΠΑΟΚ. Οι εμφανίσεις του με την Εθνική Νέων, με την οποία έφτασε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2012, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της Λεβερκούζεν, η οποία τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2012 με 5ετές συμβόλαιο, πληρώνοντας 1,5 εκ. ευρώ στον ΠΑΟΚ. 

Μάλιστα, την πρώτη χρονιά τον παραχώρησε ως «δανεικό» στον Δικέφαλο (συνολικά στον ΠΑΟΚ είχε 37 συμμετοχές - 1 γκολ σε δύο περιόδους). Στη σεζόν 2013-14 ο Σταφυλίδης πήγε για πρώτη φορά στη Γερμανία, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει χρόνο συμμετοχής και πέρυσι παραχωρήθηκε πάλι «δανεικός», αυτή τη φορά στη Φούλαμ, με την οποία μέτρησε 38 συμμετοχές στην αγγλική Championship. Από το 2012, έχει μετρήσει και 5 συμμετοχές στην Εθνική ανδρών.