Αυτός ο ΠΑΟΚ παίζει με ψυχή! (Βίντεο)

Κόντρα σε διαιτητές, επόπτες, χωρίς μεταγραφές και με τον Βίτορ να προδίδει από το πρώτο λεπτό τους συμπαίκτες του. Ε και; Ο νέος ΠΑΟΚ του Τούντορ έχει καρδιά και σχέδιο! Υπέταξε με 10 τη Σπαρτάκ Τρνάβα (1-0) και στη ρεβάνς με… 11 δεν χάνει την πρόκριση!

Νίκη «χρυσάφι» πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με τον Λούκας στο 82’ να λύνει το γόρδιο δεσμό και να χρήζει την ομάδα του φαβορί για την πρόκριση, ενόψει της ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα, στην Σλοβακία. 

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το πρώτο λεπτό (σ.σ. αποβλήθηκε ο Μιγκέλ Βίτορ), ενώ είχε να αντιμετωπίσει και την εχθρική προς αυτόν διαιτησία που του αρνήθηκε πέναλτι στο 7’ του αγώνα. Παρόλα αυτά, είχε πάθος, διάθεση, έφτιαξε φάσεις και δικαιώθηκε στο τέλος…

Αλλαγή πλάνων ελέω Βίτορ…
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με σύστημα 3-5-2, με τον Ολσεν κάτω από τα δοκάρια και τους Βίτορ, Κόστα και Τζαβέλλα στην τριάδα της άμυνας. 
Στα χαφ θέση στο αρχικό σχήμα πήραν οι Κάτσε, Τζιόλης, Πέλκας, με τους Μακ και Κίτσιου να παίζουν αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και τους Λούκας με τον Κουλούρη να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Τα πλάνα του αυτά ο Ιγκόρ Τούντορ αναγκάστηκε να τα αναπροσαρμόσει πολύ γρήγορα, διότι η αποβολή του Βίτορ, έφερε τον Σκόνδρα στο γήπεδο, αντί του Κουλούρη, με τον Κροάτη να αλλάζει το σύστημά του σε 4-4-1.

Εκλεισαν τα μάτια ο Εντβαρτσεν και οι βοηθοί του…
Η γρήγορη αποβολή του Βίτορ όπως ήταν λογικό έκανε τους παίκτες του Δικεφάλου, να ψάχνουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Στο 7’ ο Λούκας βρήκε χώρο, πάτησε περιοχή έσπασε τη μπάλα στον Μακ, ο Σλοβάκος επιχείρησε ένα σουτ με τη μπάλα να σταματάει στο χέρι του Γκρέσακ, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει… παίζεται.

Η Σπάρτακ παρά την αριθμητική της υπεροχή δεν κατάφερε να βάλει δύσκολα στον ΠΑΟΚ, παρά μόνο σε μία φάση, όταν στο 14’ ο Ολσεν έδιωξε το σουτ του Χάλοβιτς, με τους παίκτες του Τούντορ να ελέγχουν τη ροή του αγώνα και μάλιστα δύο φορές έφτασαν σε θέση τετ α τετ απέναντι από τον Καμενάρ, ωστόσο ο α’ βοήθος του αγώνα, Γιαν Ερικ Ενγκαν, υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ, τους Μακ και Λούκας.

Χαμένη ευκαιρία από Κόστα…
Στο 20’ ο ΠΑΟΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ρικάρντο Κόστα, νίκησε στον αέρα τους αμυντικούς της Σπάρτακ, η κεφαλιά του όμως αφού πρώτα έσκασε στο έδαφος στη συνέχεια πέρασε ξυστά δίπλα από το δοκάρι του Καμενάρ.

Aπό την ευκαιρία του Πορτογάλου και έπειτα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, με τους Σλοβάκους, να μην μπορούν να βρουν ανοικτούς διαδρόμους προς την εστία του Ρόμπιν Ολσεν. 

Πήρε «φωτιά» στο τέλος…
Στο 44’ μία αδράνεια στην άμυνα του Δικεφάλου αρκούσε για να απειλήσει η Σπάρτακ την εστία του Ολσεν, όταν Βόιτους έκανε τη σέντρα με τον Μίκινιτς, μόνο του απέναντι από τον Σουηδό να στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ, με τον ΠΑΟΚ στην αμέσως επόμενη φάση να χάνει τη μεγαλύτερή του ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Λούκας, με διπλή προσπάθεια να μην μπορεί να κερδίσει τον Καμενάρ.

Νωθρό ξεκίνημα και μαζεμένες φάσεις…
Σε χαμηλό τέμπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να βγάζουν δύσκολα φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με το παιχνίδι να κυλάει δίχως κάτι το αξιοσημείωτο μέχρι και το 59’. Κάπου εκεί ο ρυθμός άνοιξε και ο ΠΑΟΚ απώλεσε και πάλι δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει κεφάλι στο σκορ και να πάρει σκορ πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στη Σλοβακία. Στο 59’ ο Λούκας συνεργάστηκε και πάλι με τον Μακ, με τον τελευταίο να καθυστερεί και τον Γιανένγκα να του κλέβει τη «μπουκιά από το στόμα», πριν εκτελέσει τον Καμενάρ. 

Οι παίκτες του Ιγκόρ Τούντορ, δεν το βαλαν κάτω και δύο λεπτά αργότερα, είδαν και πάλι τη μπάλα να μην τους κάνει το χατίρι, όταν το ξαφνικό σουτ του Πέλκα, πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σλοβάκου τερματοφύλακα. 

Μοναδική ευκαιρία από λάθος του Κίτσιου
Οι Σλοβάκοι που σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα δεν έδειξαν και ιδιαίτερη διάθεση να βγουν στην επίθεση απείλησαν για μία και μοναδική φορά την εστία του Ολσεν στο δεύτερο ημίχρονο και αυτή από ένα τραγικό λάθος που έκανε στην άμυνα ο Κίτσιου, το οποίο διόρθωσε ο Σκόνδρας πριν ο Τοθ εκτελέσει τον Σουηδό πορτιέρε.

Λυτρωτής Λούκας…
Οκτώ λεπτά πριν τη συμπλήρωση των ενενήντα λεπτών ο Γιάννης Μυστακίδης, έκανε ότι και στο Ζάγκρεμπ και με εξαιρετική κάθετη μπαλιά βρήκε τον Λούκας, με τον Ισπανό αυτή τη φορά να μην αστοχεί και να ανοίγει το σκορ για τον Δικέφαλο. Το αποτέλεσμα αυτό δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει μία πολύ σημαντική νίκη, ενόψει της ρεβάνς με την Σπάρτακ, την επόμενη εβδομάδα. 

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Βίτορ, Ρικάρντο Κόστα, Τζαβέλλας, Μακ (78’ Μυστακίδης), Τζιόλης (73’ Σαββίδης), Πέλκας, Κάτσε, Κίτσιου, Κουλούρης (5’ Σκόνδρας), Λούκας.

ΣΠΑΡΤΑΚ ΤΡΝΑΒΑ: Καμενάρ, Γιάνετσκα, Τότ, Γκρέσακ, Μίκοβιτς (20’ Στάινχούμπελ) Κασάδο, Νίκολιτς, Σάμπο, Χαλίλοβιτς, Βόιτους (74’ Χάρμπα), Μίκινιτς. 

Ο MVP: Ο Λούκας Πέρεθ. Το γκολ που πέτυχε ήταν καθοριστικό, αφού έκανε την ομάδα του φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. 

Ο Σκληρός: Ο Ρικάρντο Κόστα. Ένα ακόμα καλό παιχνίδι από τον Πορτογάλο. Γρήγορος και σωστός στις επεμβάσεις του, βοήθησε πολύ και στην ανάπτυξη, ενώ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στη φάση του 20’.

Ο Πεσμένος: Ο Εργκις Κάτσε. Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Αλβανός. Πολλά αβίαστα λάθη, κακές εμπνεύσεις, ενώ έχασε και τεράστια ευκαιρία στο 64’ να πετύχει γκολ.

Ο Αόρατος: Ο Ρόμπερτ Μακ. Μπορεί στα δύο παιχνίδια της σειράς με τη Λοκομοτίβα να ήταν ο πολυτιμότερος, σήμερα ωστόσο έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό.

Η Γκέλα: Το τραγικό διπλό λάθος του Μιγκέλ Βίτορ, που στοίχισε και την αποβολή στον Πορτογάλο αμυντικό, μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης.

Η Στιγμή: Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Εργκις Κάτσε στο 63’. Ο Αλβανός μέσος, βρέθηκε σε θέση φορ εντός της περιοχής, με τον Κίτσιου να βλέπει την κίνησή του, του πέρασε τη μπάλα, το σουτ του όμως ήταν απογοητευτικό και έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Η Διαιτησία: Πολύ κακή συνολική η διαιτησία στην Τούμπα. Η δουλειά του Σβεν Ερικ Εντβαρτσεν ξεκίνησε από το πρώτο κι όλας λεπτό, όταν απέβαλλε σωστά τον Βίτορ. Αυτή ωστόσο ήταν και η μοναδική σωστή υπόδειξή του, αφού τόσο ο ίδιος όσο και οι βοηθοί του υπέπεσαν σε πολλά και σημαντικά λάθη.  Στο 7’ ο Εντβαρτσεν έκλεισε τα μάτια, όταν η μπάλα χτύπησε σε χέρι αμυντικού της Σπάρτακ, ύστερα από το σουτ του Μακ, και λανθασμένα δεν υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο α’ βοηθός του αγώνα, που έκοψε λανθασμένα δύο φορές τους παίκτες του ΠΑΟΚ, υψώνοντας τη σημαία του, ενώ γενικά ο Νορβηγός, επέτρεψε σε πολλές περιπτώσεις το σκληρό παιχνίδι των Σλοβάκων.

Οι Στρατηγοί: Με 3-5-2 παρέταξε την ομάδα του ο Ιγκόρ Τούντορ, το οποίο πολύ γρήγορα, εξαιτίας της αποβολής του Βίτορ, μετατράπηκε σε 4-4-1, με τον Σκόνδρα να παίρνει τη θέση του Κουλούρη. 
Στην αντίπερα όχθη ο Γιουράι Γιάραμπεκ, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1, κάτι που δεν άλλαξε σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα.

Η Εξέδρα: Πάνω από 15.000 φίλοι του ΠΑΟΚ έδωσαν το παρών στο γήπεδο της Τούμπας, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες λόγω του καύσωνα, αφού ο υδράργυρος μέχρι και την έναρξη της αναμέτρησης σημάδευε τους 36 βαθμούς κελσίου.