Το πλάνο πρόκρισης του Αναστασίου

Ο Παναθηναϊκός την Τετάρτη δίνει στο Βέλγιο απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ ένα πολύ σημαντικό από όλες τις απόψεις παιχνίδι. Πρωτίστως θέλει να διαφυλάξει το υπέρ του 2-1 από το πρώτο ματς στη Λεωφόρο και να πάρει την πρόκριση στα play offs του Champions League τόσο για να ανακτήσει ξανά την χαμένη του τα τελευταία χρόνια ευρωπαϊκή αίγλη όσο φυσικά και για οικονομικούς λόγους καθώς σιγουρεύει την παρουσία στους ομίλους του Europa League.

Ο Γιάννης Αναστασίου δεδομένα δεν θέλει το «τριφύλλι» να πάει να «ταμπουρωθεί» στο Βέλγιο, αλλά στόχος είναι να προστατέψει τα μετόπισθεν και να χτυπήσει στην κόντρα. Παιχνίδι που ξέρει να παίζει καλά η ομάδα του και φάνηκε στο δεύτερο μέρος στη Λεωφόρο, όταν ο Παναθηναϊκός τακτικά ήταην άψογος και παρά το γεγονός πως έπαιζε με παίκτη λιγότερο κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη που του δίνει προβάδισμα πρόκρισης.

Τα… κουκιά για τον τεχνικό του «τριφυλλιού» είναι μετρημένα με δεδομένη την απουσία του τιμωρημένου Σάντσεθ αλλά φυσικά και αυτή του Μάικλ Εσιέν που παραμένει στα… πιτς μετά το χειρουργείο στους κοιλιακούς προσαγωγούς. Έτσι, από τις πρώτες δοκιμές του Αναστασίου φαίνεται πως οι «πράσινοι» θα πάνε σε ένα σχήμα με τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο πλάι στον Στάθη Ταυλαρίδη στα μετόπισθεν με μπακ τους Πράνιτς και Βέμερ και στην μεσαία γραμμή ο Λαγός θα πλαισιώσει Κουτρουμπή και Ζέκα όπως και στο δεύτερο μέρος της Λεωφόρου.

Αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις του Έλληνα τεχνικού και μένει να φανούν και οι δοκιμές του τις επόμενες μέρες. Απόψε, εξάλλου, ο Αναστασίου θα έχει την δυνατότητα να δει την κατάσταση παικτών όπως ο Νάνο στο φιλικό κεκλεισμένων των θυρών στη Λεωφόρο (19.30) απέναντι στον Άρη Λεμεσού.

Ντεμπούτο, έστω και για λίγα λεπτά, είναι πιθανό να κάνει ο νεοαποκτηθείς γκολκίπερ Γιαννακόπουλος. Εκτός έμειναν οι Κοτσόλης, Βέμερ, Κουτρουμπής, Πράνιτς, Ταυλαρίδης, Ζέκα, Νίνης, Καρέλης και Μπεργκ, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν και οι «κομμένοι» Μέντες, Ντίνας και Σπυρόπουλος.