Ωραίος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός... πετούσε φωτιές στο πρώτο ημίχρονο και νίκησε 3-1 την σκληροτράχηλη Φέγενορντ στο κατάμεστο «Ντε Κάιπ», μία βδομάδα πριν η ομάδα του Φαν Μπρόνχοστ ξεκινήσει το Πρωτάθλημα!

Στο φιλικό με την Τβέντε ο Μάρκο Σίλβα τόνισε πως η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν κοντά σε αυτό που ήθελε να δει. Στο πρώτο μέρος με τη Φέγενορντ όμως οι Πειραιώτες άγγιξαν την τελειότητα. Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός, έπαιξε στρωτό ποδόσφαιρο και έκανε άνω – κάτω τους Ολλανδούς που σε μια εβδομάδα αρχίζουν το πρωτάθλημα. Το 3-1 έδειξε πως η ομάδα του Σίλβα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, ενώ ο Πορτογάλος περιμένει ακόμα αρκετά νέα πρόσωπα!

Η τριπλέτα Φορτούνης, Ντουρμάζ, Πάρντο ήταν εντυπωσιακή, οι συνδυασμοί τους δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα και οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται διαρκώς στην επίθεση. Αυτοματισμοί, γρήγορες εναλλαγές, πολλές συνεργασίες «πάγωσαν» τους γηπεδούχους που παρακολουθούσαν μια μοναδική παράσταση. Μόλις στο 6' ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ, με τον Φορτούνη και τον Ντουρμάζ να συνδυάζονται υπέροχα, τον Σουηδό να μη σκοράρει στο πλασέ, αλλά ο Χάρα που ήταν στη φάση δεν άφησε την ευκαιρία να πάει ανεκμετάλλευτη. Ο Ντουρμάζ συνέκλινε, βοηθούσε πολύ τον Φορτούνη, ενώ και ο κινητικός Πάρντο βοηθούσε από τα δεξιά!

Η πίεση του Ολυμπιακού, έφερνε το εύκολο λάθος της Φέγενορντ, με τους παίκτες του Σίλβα να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Στο 24' ήρθε και το δεύτερο τέρμα! Εξαιρετική ανάπτυξη του Ολυμπιακού, ο Ντουρμάζ στον Φορτούνη και ο τελευταίος, με ιδανική ασίστ βρήκε τον Κολομβιανό, ο οποίος δεν αστόχησε! Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν  όμως να αντιμετωπίσουν και το αντιαθλητικό παιχνίδι των Ολλανδών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να βγάλουν φάση και... ξεσπούσαν με σκληρά μαρκαρίσματα. Από ένα λάθος του Αυλωνίτη και του Σαλίνο βρέθηκαν απέναντι στον Ρομπέρτο, αλλά τόσο ο Κάουτ όσο και ο Μανού δεν μπόρεσαν να σκοράρουν! Ο Ολυμπιακός όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, ήταν... ιπτάμενος και στο 45' πέτυχε το 3-0. Ο Χάρα δέχθηκε χτύπημα στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Φορτούνη, ο οποίος με ιδανικό κατέβασμα και άψογη ενέργεια... πάγωσε το «Ντε Κάιπ»

Επεσε ο ρυθμός...
Στην επανάληψη, ο Σίλβα πέρασε στο ματς Τσόρι, Ντοσεβί στο ματς, ο ρυθμός έπεσε, ο Ολυμπιακός παρουσίασε αρκετά σημάδια κόπωσης και οι Ολλανδοί βρήκαν την ευκαιρία να αντεπιτεθούν. Πίεσαν και στο 62' κέρδισαν πέναλτι. Ο Βούρος έριξε τον Κάουτ και ο 35χρονος φορ διαμόρφωσε το 3-1. Από το σημείο εκείνο κι έπειτα η κατάσταση... ξέφυγε, διαδοχικά σκληρά μαρκαρίσματα των Ολλανδών, με τον Σίλβα να φωνάζει... μάταια στον 4ο διαιτητή! Οι ερυθρόλευκοι εισέπραξαν αρκετές κλωτσιές, με τους Μιλιβόγεβιτς, Τσόρι να είναι στο... επίκεντρο

Πρόβλημα με Πάρντο
Τα θετικά μηνύματα των Πειραιωτών πολλά, ωστόσο υπήρξε και προβληματισμός, μιας και ο Πάρντο αποχώρησε από το γήπεδο και αύριο θα υποβληθεί σε εξετάσεις!

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο (86' Μαζουακού), Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Βούρος, Μπουχαλάκης (82' Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς (89' Ζντιέλαρ), Πάρντο (77' λ. τρ. Φουστέρ), Φορτούνης (46' Ντομίνγκες), Ντουρμάζ (46' Ντοσεβί), Χάρα (75' Πουλίδο).
Φεγενορντ (Φαν Μπρόνκχορστ): Φερμίρ, Κάρσντορπ, Φαν Μπικ (59' Ντάμερς), Κονγκόλο, Βιλένα, Βεγίνοβιτς, Ελ Αχμαντί, Τούρνστρα (46' Ίμερς), Μπιλάλ, Κάoυτ, Μανού (63' Καζίμ )