Πλήρωσε τα λάθη του ο Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος έχασε με 3-0 από τη Φενέρμπαχτσε, η οποία πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League – Μοιραίος ο Γκορμπούνοφ που ήταν σε κακή μέρα.

Δεν τα κατάφερε ο Ατρόμητος στον επαναληπτικό της Κωνσταντινούπολης και η Φενέρ θα είναι αυτή που θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League. Κι αν στο πρώτο ματς, οι Τούρκοι είχαν διαιτητική εύνοια, στην ρεβάνς ήταν καλύτεροι από την ομάδα του Γρηγόρη Γρηγορίου που δεν άντεξε στην πίεση και ηττήθηκε με 3-0.

Μόλις στο 7' οι Περιστεριώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ όταν ο Φερναντάο εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Γκορμπούνοφ και βρήκε δίχτυα. 

Ο Ατρόμητος αν και την πάτησε νωρίς, κατάφερε να βάλει τη μπάλα κάτω και να πιέσει όσο μπορούσε τους Τούρκους. Στο 14' ο Μαρσελίνιο είχε καλή στιγμή με σουτ που κατέληξε κόρνερ, ενώ την ίδια στιγμή η Φενέρ προσπαθούσε να γίνει απειλητική κυρίως με τον Νάνι.

Τα κενά στην άμυνα, ιδίως στις στημένες φάσεις, δεν έλειψαν πάντως στον Ατρόμητο που σε κάθε εκτέλεση φάουλ ή κόρνερ είχε κατάσταση συναγερμού μπροστά από την εστία του Γκορμπούνοφ. Μετά το 25λεπτο το παιχνίδι αγρίεψε με πολλές μάχες και σκληρά φάουλ στη μεσαία γραμμή.

Μεταξύ αυτών των φάσεων συνέβη και κάτι απίστευτο. Ο Λαζαρίδης συγκρούστηκε με τον Φερναντάο και ο Βίτορ Περέιρα άμεσα ετοιμάστηκε να τον αντικαταστήσει. Μόλις όμως ο παίκτης είδε ότι ετοιμαζόταν να γίνει αλλαγή σηκώθηκε σαν σφεντόνα και η αλλαγή ακυρώθηκε. Ακολούθησε μια οβίδα του Ερκίν που σημάδεψε το δοκάρι στις καθυστερήσεις με τον Ατρόμητο να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά τους Τούρκους.

Στο δεύτερο 45λεπτο, η εικόνα δεν άλλαξε. Η Φενέρ εξακολούθησε να ελέγχει πλήρως τον τόσο τον ρυθμό του ματς και να μην αφήνει χώρους στον Ατρόμητο. Στο 60’ από ακίνδυνη σέντρα σουτ του Ερκίν, ο Γκορμπούνοφ δεν έλεγξε σωστά την μπάλα και από λάθος του την είδε να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-0. Κάπου εκεί όλα τελείωσαν για τον Ατρόμητο που δέχθηκε και τρίτο τέρμα με τον Φερναντάο στο 78’.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Βολκάν (78’ Τοπάλ), Κιάερ, Σενέρ, Μπα, Μεχμέτ Τοπάλ, Σόουζα, Ντιέγκο (67’ Μεϊρέλες), Ερκίν, Φερναντάο, Φαν Πέρσι (67’ Τοπούκ), Νάνι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Φυτανίδης, Κυβρακίδης, Μπίτολο (82’ Κούρος), Λαζαρίδης, Ουσέρο, Ναπολεόνι, Ούμπιδες, Μαρσελίνιο, Γοδόι (62’ Λε Ταλέκ), Πίτου Γκαρσία (52’ Μπάλλας).