Νύχτα ντροπής και ξεφτίλας...

Η πιο μαύρη σελίδα της ευρωπαϊκής ιστορίας του Παναθηναϊκού γράφτηκε απόψε στη Λεωφόρο με τον αποκλεισμό από κάποια Καμπάλα μετά το ντροπιαστικό 2-2.

Ψυχρολουσία και... σφυροκόπημα

Ο Γιάννης Αναστασίου προτίμησε την... ασφάλεια του 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή και μοναδική διαφοροποίηση σε σχέση με την αναμενόμενη ενδεκάδα την παρουσία του Κουτρουμπή ως αμυντικό χαφ, αντί του Λαγού. Η Καμπάλα από την πλευρά της ξεκίνησε με ένα συντηρητικό 4-2-3-1 που γινόταν και 4-4-1-1 σε κάποιες περιπτώσεις.

Το ματς ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να δέιχνει τις... άγριες διαθέσεις του και μόλις στο 3' από κλέψιμο του Νάνο και συνεργασία του Μπεργκ με τον Νίνη, ο νεαρός μέσος είχε σουτ στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Κι όμως η αμέσως επόμενη φάση έφερε την... ψυχρολουσία και το γκολ για την Καμπάλα. Σε κόρνερ που κέρδισαν ο Ντοντό ξέφυγε από τον Πράνιτς και μέσα από την μικρή περιοχή στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στιλ.

Πλέον δεν υπήρχε άλλη διέξοδος. Ο Παναθηναϊκός ήθελε τουλάχιστον δύο γκολ και έπρεπε να επιτεθεί. Οι επιθέσεις ήρθαν κατά κύματα, όπως και οι τεράστιες χαμένες ευκαιρίες. Πιο χαρακτηριστικές στο 7' η κεφαλιά του Πράνιτς και στο 9' η κεφαλιά του Καρέλη, με τους «πράσινους» να είναι μόνιμα στην αντίπαλη περιοχή και να την πολιορκούν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αντεπίθεση με Μπεργκ και ατυχία

Όλα αυτά μέχρι το 34'... Σε εκείνο το σημείο ο Πράνιτς κέρδισε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, έβγαλε τον Καρέλη από αριστερά ο οποίος με σέντρα ακριβείας βρήκε το... οπλισμένο αριστερό πόδι του του Μπεργκ που έστειλε με τρομερή δύναμη την μπάλα στα δίχτυα. Ο Πράνιτς έτρεξε να την πάρει για να έρθει και το δεύτερο γκολ άμεσα. Η τύχη όμως γύρισε την πλάτη του Παναθηναϊκού καθώς στις καθυστερήσεις είδε την μπάλα να σταματάει για δεύτερη φορά στο δοκάρι, αυτή τη φορά στο οριζόντιο από προσπάθεια του Ταυλαρίδη.

Τραγωδία

Στο δεύτερο ημίχρονο όλοι περίμεναν από τον Παναθηναϊκό να πιέσει ακόμα περισσότερο για την ανατροπή, αλλά δεν είχε την ενέργεια και τη διάθεση των πρώτων 45 λεπτών. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε στον απόλυτο βαθμό η Καμπάλα και πέτυχε και ένα δεύτερο γκολ με τον Ντοντό σε νέα αδράνεια της άμυνας και συγκεκριμένα του Σάντσεθ από σέντρα του Ζεκ.
Τα λεπτά που ακολούθησαν θύμιζαν ελληνική τραγωδία... Ο Παναθηναϊκός σοκαρισμένος δεν μπορούσε να αντιδράσει, ο κόσμος δικαιολογημένα γκρίνιαζε και όλα έμοιαζαν χαμένα.

Αναλαμπή πριν τον... θάνατο

Τελικά, στο 78' και μετά το φάουλ του Νάνο, το οποίο κόντραρε στο τοίχος ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 2-2 και επιχείρησε την ολική ανατροπή για να βρεθεί στον παράδεισο. Πίεσε, έχασε κάποιες ευκαιρίες, ο κόσμος έπρωξε όσο μπορούσε, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ. Η νύχτα ντροπής ολοκληρώθηκε και οι εξελίξεις είναι πλέον απρόβλεπτες...