«Ψήνεται» παρέμβαση υπέρ του Άρη!

Μπορεί η παραμονή του Άρη στη Γ' Εθνική να θεωρείται οριστική, παρ' όλα αυτά φέρεται να υπάρχει ακόμα ένα «παράθυρο» ανόδου του στη Football League μέσω παρέμβασης της ΕΠΟ. 

Η δευτεροβάθμια επιτροπή της Ομοσπονδίας απέρριψε το αίτημα για την κάλυψη των κενών θέσεων της δεύτερης κατηγορίας που προέκυψαν από τη μη δήλωση συμμετοχής της Νίκης Βόλου και του ΟΦΗ, από τους Αρη, ΑΕ Καραϊσκάκης, Παναργειακό και Κηφισιά (τους δευτεραθλητές της Γ' Εθνικής). Υπάρχει όμως και μία λεπτομέρεια όπου σύμφωνα με τη «Live Sport» ενδέχεται να φέρει την ανατροπή των δεδομένων.  

Στην εκδίκαση της υπόθεσης ο δικηγόρος της ΑΕ Καραϊσκάκης, Βασίλης Γκαγκάτσης  κατέθεσε έγγραφη βεβαίωση του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη σύμφωνα με την οποία το άρθρο 4,. παράγραφος 2 του ΚΑΠ που αναφέρει ότι τα κενά δεν καλύπτονται, δεν έχει αναδρομική ισχύ (τροποποιήθηκε φέτος). Επιπλέον κατέθεσε και γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της Ομοσπονδίας για αντίστοιχο ζήτημα κάλυψης κενών θέσεων στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα για την περίοδο 2015-16 που ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί η μη κάλυψη των κενών στην αρχή, παρά μόνο στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν.  

"Εγινε εσφαλμένη ερμηνεία. Δεν μπορεί η διάταξη του νέου ΚΑΠ να αφορά την αρχή, παρά μόνο τη λήξη των πρωταθλημάτων, καθώς τότε διαμορφώνονται τα κενά. Είναι ξεκάθαρο ότι η διάταξη της μη συμπλήρωσης των κενών θα ισχύσει από το 2016-17", υποστήριξε ο Γκαγκάτσης, που κατέθεσε και τα πρακτικά της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που συνεδρίασε στις 10 Ιουνίου κι αποφάσισε ότι το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής της περιόδου 2015-16 θα διεξαχθεί με 20 ομάδες. Αρα πρέπει να συμπληρωθούν τα κενά κι αυτό αναμένεται να γίνει με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.