«Έχουν αδυναμίες Μπάγερ και Ντόρτμουντ»

Τις αμυντικές αδυναμίες των Μπάγερν και Ντόρτμουντ θα πρέπει να εκμεταλλευτούν οι Ελληνικές ομάδες, σύμφωνα με τον Γιάννη Τοπαλίδη. 

Την κλήρωση των Ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σχολίασε ο άλλοτε βοηθός του Ρεχάγκελ στην Εθνική, Γιάννης Τοπαλίδης, που μίλησε στο ΣΠΟΡ FM 94.6 για τους αντιπάλους από την Γερμανία, αφού είναι... ειδικός στα της Bundesliga. Τα αμυντικά προβλήματα των Μπάγερν και Ντόρτμουντ, η περίεργη Σάλκε, οι έδρες αλλά και η Εθνική, που δε θα μπορούσε να λείψει από την κουβέντα. 

«Είναι Γερμανοί νιώθουν πίεση από τους φιλάθλους και τον Τύπο για να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο», σχολίασε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε για: 

-τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Μπάγερν: «Η Μπάγερν είναι μέσα στις τρίτες καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Επί Χάινκες πρόσεχε και την άμυνα της, αλλά τώρα με τον Γκουαρδιόλα αυτό έχει αλλάξει. Κοιτάζει κυρίως το να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά τώρα τελευταία είναι πιο προσεκτικοί στην άμυνα. Θα τους βοηθήσει πολύ ο Βιδάλ, όπως και ο Ντάγκλας Κόστα. 

Πρέπει να βρει την φόρμουλα ο προπονητής. Πρέπει να προσπαθήσει ο προπονητής να κάνει ένα επιθετικό πρέσινγκ, διότι ξεκινάνε από πίσω την ανάπτυξη, αλλά είναι πολύ δύσκολο, διότι πιάνουν πολλές φορές τρελό ρυθμό και δεν πρέπει να πάρουν πολλά ρίσκα. Πάντως, κάνουνε λάθη στην άμυνα οι παίκτες της Μπάγερν». 

-την Άρσεναλ: «Προσφέρει θέαμα η Άρσεναλ, παίζει το πιο επιθετικό ποδόσφαιρο στην Αγγλία. Νομίζω ότι εξίσουν δύσκολη με την Μπάγερν είναι και η Άρσεναλ για τον Ολυμπιακό». 

-τις ευρωπαϊκές παρουσίες του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια: «Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να φτάσει ψηλά στο Europa League. Έχει το πρεστίζ και το υλικό, αλλά οι παίκτες είναι λογικό να θέλουν πιο πολύ να πάνε καλά στο Champions League. Είναι και αυτό λογικό». 

-τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με την Ντόρτμουντ: «Νομίζω ότι από αυτά που είπε και ο πρόεδρος της Ντόρτμουντ τον παρακολουθούσαν εδώ και καιρό τον προπονητή για την περίπτωση που θα έφευγε ο Κλοπ. Έχει μια ομάδα επιθετική, επιπέδου Champions League. Επιθετικά είναι από τις πιο δυνατές ομάδες και είναι φαβορί για το Europa League. Έχει πολλές αδυναμίες αμυντικές, δεν το έχουν εκεί το μυαλό τους. 

Δεν είναι καλή η αμυντική τους λειτουργία. Είναι πολύ δυνατός ο Παπασταθόπουλος, τέτοιους παίκτες θέλεις στην άμυνα. Ωστόσο, το όπλο τους είναι η επιθετική γραμμή. Ο ΠΑΟΚ έχει δυνατή έδρα και πρέπει αν το εκμεταλλευτεί, να παίξει καλή άμυνα και να μην δώσει πολύ χώρο στο γήπεδο. Δεν πρέπει να ανεβοκατεβαίνουν και να μην τους αφήσεις να πιάσουν ρυθμό». 

-τον Νίκο Ιωαννίδη της Ντόρτμουντ: «Έχω έναν φίλο και μου έχει πει ότι είναι μεγάλο ταλέντο, αλλά δεν τον έχω δει». 
Τα ματς του Αστέρα με την Σάλκε: «Η Σάλκε είναι περίεργη ομάδα. Γίνονται πράγματα που συζητούνται πολύ και από τα media. Σε ό,τι αφορά την ομάδα, είναι τρελή. Μπορεί να παίξει με έναν καλό αντίπαλο και να τον νικήσει, αλλά να χάσει από πολύ χειρότερη ομάδα από αυτήν». 

-τις κλήσεις στην Εθνική: «Λογικό είναι όταν έρχεται καινούργιος προπονητής να γίνονται αλλαγές. Πρέπει να βγάλει και παίκτες η Εθνική, πρέπει να το τονίσουμε αυτό. Εμείς τότε που το πήραμε είχαμε πολύ καλή ομάδα. Ήμασταν και τυχερή, αλλά είχαμε καλή ομάδα. Είναι σημαντικό το να μπορείς να εντοπίσεις παίκτες. Ένας παίκτης που μου αρέσει είναι ο Μάνταλος. Μπορεί να βοηθήσει την Εθνική. Από εκεί και πέρα πρέπει να το ψάξουμε πάρα πολύ. Αν είναι υγιής θα βοηθήσει πολύ ο Μάνταλος».