«Γλύκανε» την υποχρέωση!

Με το κλίμα βαρύ σε εξέδρα κι αγωνιστικό χώρο λόγω... Καμπάλα, ο Παναθηναϊκός ευχαρίστησε τον κόσμο του με το 4-0 επί της Καλλονής και το «2 στα 2» στο πρωτάθλημα! Ντεμπούτο για Αμπέντ! 

Έτσι έπαιξαν

Ήρθε πανέτοιμος από την Νιούκαστλ, τα πράγματα έχουν ζορίσει επικίνδυνα από νωρίς και ο Γιάννης Αναστασίου δεν θα μπορούσε παρά να δώσει θέση βασικού στον Μεντί Αμπέντ, ο οποίος έκανε το δεύτερο ντεμπούτο του με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Στιλ. Αριστερό μπακ ο Πράνιτς, δεξί ο Μαρινάκης και ο Ταυλαρίδης με τον Σάντσεθ δίδυμο στα στόπερ. Λαγός ως αμυντικός χαφ, με τον Αλγερινό και τον Ζέκα εσωτερικούς μέσους. Ο Νίνης σε επιτελικό ρόλο και ο Καρέλης με τον Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης στο 4-4-2 ρόμβο του Έλληνα τεχνικού.

Aπό την άλλη πλευρά, ο Θαλής Θεοδωρίδης επέλεξε τον Χογκ στην υπεράσπιση της εστίας της Καλλονής. Αναστασιάδης, Αντέντζο, Ούκα η τριάδα στο κέντρο των μετόπισθεν. Ο Τσαμπούρης δεξί μπακ-χαφ, ο Κρολ αριστερό. Ο Καλτσάς αμυντικός μέσος, έχοντας μπροστά του Κεϊτά και Γιούκαρη. Μανούσος και Ελλακόπουλος στην επίθεση του 3-5-2.

Έβγαλε αντίδραση και... καθάρισε!

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό απόψε απέναντι στην Καλλονή, ήταν να βγάλει αντίδραση, να δείξει σφυγμό στην τεράστια πίεση που έβαλε στον εαυτό του μετά τον αποκλεισμό από την Καμπάλα και να πάρει μια νίκη που εκτός από το «2Χ2» θα του προσέφερε και ηρεμία ενόψει της διακοπής του πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν σοβαροί και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι από νωρίς στο σκορ.

Τεράστια υπόθεση για μια ομάδα που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Ο Σάντσεθ έδειξε την δημιουργική του ικανότητα, βρήκε τον Ζέκα και η σέντρα του Πορτογάλου... συστημένη στο δεύτερο δοκάρι για τον Καρέλη. Ο Έλληνας στράικερ με εναέριο σουτ την έστειλε μέσα και άνοιξε το σκορ στο 9'. Το γκολ αυτό έδωσε ηρεμία στο «τριφύλλι» που συντηρητικά έδειξε να ψάχνει και δεύτερο γκολ, απέναντι σε μια Καλλονή που δεν μπορούσε να κάνει ούτε τα βασικά στο γήπεδο, όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι. Όλο το βάρος, όπως ήταν λογικό, έπεσε στην ανασταλτική λειτουργία, ιδιαίτερο κίνδυνο εκτός του γκολ δεν είχε, μέχρι να κάνει το παιδικό λάθος στο 30' ο Ούκα.

Ο Αφρικανός ως τελευταίος παίκτης στην άμυνα και δεξιά γύρισε την μπάλα τον Χογκ, η πάσα ήταν τραγική και μετατράπηκε σε ασίστ για τον Μπεργκ. Ο Σουηδός πέρασε τον πορτιέρο της Καλλονής και σε κενό τέρμα σκόραρε ξανά. Ο Παναθηναϊκός αν και δεν έπαιξε την σπουδαία μπάλα, κατάφερε να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν, «σκότωσε» τα λάθη του αντιπάλου και... καθάρισε από το ημίχρονο την υπόθεση νίκη. Μοναδικό μελανό σημείο για τον Παναθηναϊκό, ο μυικός τραυματισμός του Νίνη στο 15' που αντικαταστάθηκε από τον Μλάντεν Πέτριτς δύο λεπτά αργότερα.

Τέσσερα και λίγα ήταν!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός δεν... έκατσε στο αποτέλεσμα. Είχε ανάγκη να ξεσπάσει, να ξεμπουκώσει, να δείξει στον εαυτό του ότι μπορεί να συνέλθει από το μεγάλο στραπάτσο. Οι παίκτες του Αναστασίου έφτασαν στο τρίτο γκολ με τον Ταυλαρίδη στο 58' και έβαλαν τέλος στην σεμνή τελετή. Η είσοδος του Καλτσά έδωσε ακόμη μεγαλύτερη πνοή στην επίθεση του «τριφυλλιού» και στο 80' μετά την σέντρα «πάρε-βάλε» του Έλληνα μεσοεπιθετικού, ο Πέτριτς πάνω στην γραμμή διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Το ενδιαφέρον στην συνέχεια, όπως ήταν λογικό, μεταφέρθηκε στην κερκίδα και την καθιστική-σιωπηρή διαμαρτυρία της «Θύρας 13», η οποία έλαβε τέλος στο 88'. Οι οργανωμένοι οπαδοί ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα για την αγαπημένη τους ομάδα και να δείχνουν πως ακόμη και στα πολύ δύσκολα είναι πάντα δίπλα στην ομάδα(γέμισε το πέταλο), στέλνοντας μήνυμα στο φινάλε του ματς.

Μήνυμα που είναι ξεκάθαρο προς τους πάντες. «Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ» ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως όταν οι παίκτες χειροκρότησαν, ο κόσμος απάντησε με «πάρτε το πρωτάθλημα ή φύγετε από δω»! Επιστρέφοντας στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός πήρε το δεύτερο σερί «τρίποντο» με μεγάλο σκορ αν και θα μπορούσε να βάλει και περισσότερα, κέρδισε ηρεμία και ο Γιάννης Αναστασίου χρόνο για να ενσωματώσει και τον Μίκαελ Εσιέν και να παρουσιάσει ένα ακόμη καλύτερο σύνολο...

MAN OF THE MATCH: Για τρίτο σερί παιχνίδι βρίσκει δίχτυα και δείχνει... καυτός! Ο Μάρκους Μπεργκ στην πρώτη φάση που βρέθηκε η ευκαιρία, την έστειλε στο πλεκτό από το λάθος του Ούκα ενώ κάνει και την εξαιρετική μπαλιά στον Καλτσά για το 4-0. Ήταν καθοριστικός στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού, είχε κέφι, είχε διάθεση, έβγαλε ποιότητα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σέρχιο Σάντσεθ. Ο Ισπανός στόπερ ήταν εξαιρετικός. Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με τους φορ της Καλλονής, ήταν δυνατός τόσο χαμηλά όσο και ψηλά ενώ βοήθησε πολύ στην «πράσινη» δημιουργία. Ήταν ολόσωστος με την μπάλα στα πόδια. Από δική του βαθιά μπαλιά ξεκινά το 1-0 του Παναθηναϊκού, βρίσκοντας τον Ζέκα στα δεξιά, όπως και το 4-0 με μπαλιά στον Μπεργκ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η ανασταλτική λειτουργία της Καλλονής. Όταν πας στην Λεωφόρο για να παίξεις με τον Παναθηναϊκό και η άμυνα σου είναι... παιδική χαρά δεν έχεις καμία τύχη. Στο 1-0 ο Παναθηναϊκός «βγάζει» δύο ελεύθερους παίκτες στο δεύτερο δοκάρι(Καρέλης, Αμπέντ), στο 2-0 ο Μπεργκ σαν σε προπόνηση τελειώνει την φάση και στο 3-0 μετά από κόρνερ, το «τριφύλλι» κάνει δύο τελικές, με τον Ταυλαρίδη να... τιμωρεί τις αμυντικές αδυναμίες των φιλοξενούμενων.

Η ΓΚΑΦΑ: Τραγικό λάθος από τον Ούκα, από εκείνα που συναντάς μοναχά σε ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Ο Αφρικανός στόπερ της Καλλονής γυρίζει την μπάλα στον Χογκ, χωρίς να βλέπει, χωρίς ποιότητα στην πάσα και επί της ουσίας έστρωσε στον Μάρκους Μπεργκ για το 2-0.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ήσυχο απόγευμα για τον Σελίμο και τους βοηθούς του. Έβγαλαν το παιχνίδι χωρίς πρόβλημα, χωρίς την δύσκολη φάση και πέρασαν απαρατήρητοι απόψε στην Λεωφόρο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από την Καμπάλα, ξέσπασε πάνω στην Καλλονή και επούλωσε ένα μικρό κομμάτι από τις μεγάλες του πληγές. Οι «πράσινοι» αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που έφτιαξαν, ήταν σοβαροί σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και έφτασαν εύκολα στο «2Χ2». Κάτι που είχαν να κάνουν από την σεζόν 2011-2012 με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο και τις νίκες με Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννινα.