«Feliz aniversário Zeca»

Ο Κάρλος Ζέκα γιορτάζει σήμερα (31/8) τα 27α γενέθλιά του και ο Παναθηναϊκός μέσω της ιστοσελίδας του εύχεται στον αρχηγό του μέσω ενός αφιερώματος. Ο Πορτογάλος, άλλωστε, είναι από τα πιο αγαπητά παιδιά όχι μόνο εντός ομάδας, αλλά και στις τάξεις του κόσμου.

Αναλυτικά το αφιέρωμα:

Ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον Ζοζέ Κάρλος Γκονσάλβες Ροντρίγκες. Ή, αλλιώς, Ζέκα… Έτσι… μάθαμε τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, έτσι συνεχίζουμε να τον λέμε!

Ο Πορτογάλος μέσος συμπληρώνει σήμερα τα 27 χρόνια ζωής και, πέραν από τις ευχές όλων μας για υγεία και πολλές επιτυχίες, δεν μπορούμε παρά να κάνουμε και μια αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές ενός εκ των σημαντικότερων ποδοσφαιριστών στο «τριφύλλι»…

Από ταλέντο… αρχηγός
Βρισκόμαστε τέσσερα καλοκαίρια πίσω, όταν ο τότε προπονητής του Παναθηναϊκού Ζεσουάλδο Φερέιρα εισηγείται την απόκτηση ενός… άγουρου 23χρονου συμπατριώτη του, βλέποντας στο πρόσωπό του έναν φέρελπι ποδοσφαιριστή, ικανό να γίνει ένας «μεστός» παίκτης στο μέλλον.

Ο Ζέκα, που παρουσιάζεται επίσημα στις 28 Ιουλίου του 2011 από τους «πράσινους», καταφέρνει τελικά να εξελιχθεί από ταλέντο στον… αρχηγό της ομάδας -από το καλοκαίρι του 2013- φορώντας μάλιστα όχι μόνο το περιβραχιόνιο αλλά και την φανέλα με το νούμερο 10, με την ξεχωριστή σημασία της!

Στο κλαμπ των 17…
Από τη στιγμή που αποτελεί βασικό «γρανάζι» της… μηχανής του Παναθηναϊκού από την πρώτη του κιόλας σεζόν, ο Ζέκα δεν δυσκολεύεται να συμπληρώσει τις 100 συμμετοχές. Κάτι που γίνεται στις 29 Ιανουαρίου του 2014 και στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου, στη Λεωφόρο. Εκεί όπου η ΠΑΕ τον βραβεύει πριν την έναρξη του αγώνα, με τον Βασίλη Κωνσταντίνου να του χαρίζει μία φανέλα με τον αριθμό 100.

Παράλληλα, το εν λόγω «επίτευγμα» αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη αξία από το γεγονός ότι ο 27χρονος -σήμερα- άσος μπαίνει σε ένα… κλειστό κλαμπ που αριθμεί μόλις 16 «μέλη»! Ποδοσφαιριστές που έρχονται από το εξωτερικό και πετυχαίνουν κάτι ανάλογο. «Ιερά τέρατα» του Συλλόγου, όπως για παράδειγμα ο Κριστόφ Βαζέχα και ο Γιόζεφ Βάντσικ ή ο Χουάν Ραμόν Ρότσα…

«Καραϊσκάκης» και κούπα!
Μπορεί το συχνό σκοράρισμα να μην συγκαταλέγεται στα βασικά αγωνιστικά του προτερήματα, ωστόσο μια ακόμα ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα του Ζέκα στον Παναθηναϊκό καταγράφεται στις 19 Νοεμβρίου του 2011.

Όταν και πετυχαίνει το πρώτο του γκολ. Με ποιόν; Απέναντι στον Ολυμπιακό! Που; Στο «Καραϊσκάκης»… Μάλιστα, το πανηγυρίζει έξαλλα. Απόλυτα φυσιολογικά. Εξίσου… φυσιολογικά μπαίνει… αυτόματα στις καρδιές των οπαδών του ΠΑΟ!

Η προπέρσινη κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, συνιστά δικαίωση για όλους μέσα στην ομάδα. Το αυτό ισχύει και για τον captain της, ο οποίος μάλιστα παίζει σε οκτώ παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου και του τελικού της 26ης Απριλίου του 2014! Αυτό είναι και το πρώτο τρόπαιο που κερδίζει, μέχρι το… επόμενο.

Who is who
Όνομα: Ζοζέ Κάρλος Γκονσάλβες
Επώνυμο: Ροντρίγκες
Ημερ. Γέννησης: 31/08/1988
Τόπος Γέννησης: Λισσαβώνα
Ύψος: 1,82μ.
Βάρος: 67κ.
Προηγ. ομάδες: Κάσα Πία, Σετούμπαλ

Ο Ζέκα με… αριθμούς
ΣΕΖΟΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΚΟΛ

2011-12 36 2
2012-13 42 5
2013-14 41 –
2014-15 44 2
2015-16 6 –