Πολύς κόσμος, αλλά και ένταση

Έπειτα από περίπου δύο ώρες ολοκληρώθηκε η πορεία-συλλαλητήριο των φίλων του Άρη, που περπάτησαν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης διατρανώνοντας την επιθυμία τους για απονομή δικαιοσύνης.

Η σημερινή πορεία ήταν μεγαλύτερη σε όγκο απ’ ότι η προηγούμενη, στην οποία συμμετείχαν περίπου 5.000 φίλοι του Άρη.

Βέβαια τα πράγματα δεν κύλησαν ομαλά σε όλη τη διάρκεια του συλλαλητηρίου αφού υπήρξε ένταση. Τα… πρώτα δείγματα εμφανίστηκαν πριν αρχίσει όταν ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στο Αλεξάνδρειο. Υπήρξαν καταγγελίες για χρήση βίας από αστυνομικούς, ενώ στον χώρο βρίσκονταν και άτομα της ασφάλειας.

Μάλιστα άνθρωποι με πολιτικά προχώρησαν σε ελέγχους προς όλους όσοι κατευθύνονταν στο Παλέ και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν και προσαγωγές κάποιων φίλων του Άρη έπειτα από σωματικό έλεγχο, αλλά και έλεγχο σε προσωπικά αντικειμένα, όπως σακίδια.

Στη συνέχεια ένταση υπήρξε όταν ο κόσμος πλησίασε στο Μακεδονία Παλάς. Οι αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν τον κόσμο από το να φτάσει κοντά στο γνωστό ξενοδοχείο ιδιοκτήσιας Ιβάν Σαββίδη (ο οποίος μάλιστα βρισκόταν στο ξενοδοχείο και μόλις είχε αποχωρήσει).

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν την πορεία και από την παραλιακή την έστειλαν προς την Βασιλίσσης Όλγας, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των φίλων του Άρη. Έγινε ρίψη χημικών, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική, ενώ κάποιοι από τους παρευρισκόμενους πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ προς την είσοδο του ξενοδοχείου!

Μεγάλη ένταση υπήρξε λίγο αργότερα και στην περιοχή της Αριστοτέλους.

Στο τέλος της πορείας όταν ο κόσμος επέστρεψε στο Αλεξάνδρειο υπήρξαν και πάλι επεισόδια ανάμεσα σε φίλους του Άρη και τους αστυνομικούς, οι οποίοι προχώρησαν σε προσαγωγές κι ενδεχομένως σε συλλήψεις.