Στον ΠΑΟΚ ο Μπερμπάτοφ!

Ο ΠΑΟΚ έκανε το μπαμ του καλοκαιριού, αφού ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ είπε «ναι» στην πρόταση του Ιβάν Σαββίδη και αναμένεται την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη!

Από τη στιγμή που ο Μπερμπάτοφ δεν συμφώνησε με την Άστον Βίλα, ενώ και η Μαρσέιγ δεν έκανε τελικά κίνηση για την απόκτησή του, ο ΠΑΟΚ βρήκε την ευκαιρία να κλέψει την υπογραφή του Βούλγαρου φορ, με ένα ηγεμονικό συμβόλαιο, το οποίο του προσέφερε για τον επόμενο χρόνο. 

Ο παίκτης αναμένεται την Τετάρτη (2/9) στη Θεσσαλονίκη για ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει και να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Από τον ΠΑΟΚ κρατάνε σιγή ιχθύος, ωστόσο σύμφωνα με κύκλους της ΠΑΕ, το μεγάλο μεταγραφικό μπαμ έγινε, φέρνοντας στη Θεσσαλονίκη, έναν παίκτη που ήταν «καψούρα» του Ιβάν Σαββίδη τα τελευταία 2 χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ αρχικά έδινε 1,3 εκατομμύρια ευρώ, αλλά τις τελευταίες ώρες ο μεγαλομέτοχος του Δικέφαλου που ανέλαβε την μεταγραφή, ανέβασε κατά πολύ την προσφορά στον 34χρονο επιθετικό. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε ενημερώσει την ΕΠΟ να υπάρχει άνθρωπος της ομοσπονδίας μέχρι τη 1 το βράδυ προκείμενου να στείλει τη λίστα των παικτών με τον Μπερμπάτοφ, όμως δεν πρόλαβαν και για μισή ώρα έχασε το δικαίωμα να παίξει στο Europa League. 

Ποιος είναι ο Μπερμπάτοφ

Ο Μπερμπάτοφ είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, αφού έχει στην πλάτη του μία σπουδαία καριέρα στη Bundesliga, στην Premier League και στο Championnat. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας, όπου σε μία τριετία σημείωσε 26 γκολ σε 49 παιχνίδια, πριν μετακομίσει στη Γερμανία για χάρη της Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Με τις Ασπιρίνες αγωνίστηκε για πέντε σεζόν, όπου σε 154 συμμετοχές, βρήκε δίχτυα 69 φορές φτάνοντας στον τελικό του Champions League το 2002. Το 2007 ήρθε η ώρα της Premier League, με την Τότεναμ να δαπανά 16 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που τον έκανε τον πιο ακριβό ποδοσφαιριστή από τη χώρα του.

Μετά από 70 συμμετοχές και 27 γκολ με τη φανέλα των Σπερς, ο Μπερμπάτοφ έκανε το μεγάλο βήμα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο, μιας και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δαπάνησε 30,75 εκατομμύρια λίρες για να τον πάρει στο Ολντ Τράφορντ. Σαν Κόκκινος Διάβολος, ο Μπέρμπα πέτυχε 48 γκολ σε 108 παιχνίδια και με το τέλος του συμβολαίου του το 2012, μετακόμισε στη Φούλαμ, όπου είχε 19 γκολ σε 51 ματς.

Πέρυσι αγωνίστηκε στη Μονακό, με την οποία έφτασε μέχρι τους «8» του Champions League, σημειώνοντας κατά τη διάρκεια της σεζόν 13 γκολ σε 38 παιχνίδια. Είναι διεθνής 78 φορές με τη Βουλγαρία, μετρώντας 48 γκολ με το εθνόσημο.

Πηγή: gazzetta.gr