Στον… αέρα εννέα “πράσινα” συμβόλαια!

Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά εννέα ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έχουν συμβόλαιο συνεργασίας για έναν ακόμη χρόνο με το “τριφύλλι”, με κάποιους εξ’ αυτών να είναι ήδη στην πόρτα της εξόδου.

Το καλοκαίρι του 2016 εκπνέουν οι συνεργασίες με τρεις από τους έξι τερματοφύλακες: Κοτσόλης, Ταμπάκης και Αναγνωστόπουλος.

Για τους δύο τελευταίους έγινε προσπάθεια να δοθούν δανεικοί, αλλά δεν υπήρξε κάποια συμφωνία. Ο Κοτσόλης ξεκίνησε βασικός στα παιχνίδια με την Μπριζ, αλλά θα έχει πολύ δύσκολο έργο κόντρα στον φορμαρισμένο Στιλ και τον Γιαννακόπουλο.

Εντός ρόστερ, αλλά εκτός ομάδας είναι ο Ολλανδός Ντέιβιντ Μέντες, ο οποίος λογικά κάποια στιγμή θα συμφωνήσει να λύσει το συμβόλαιό του. Σε πρώτη φάση απολαμβάνει τις αποδοχές του και κάθεται…

Σε δύσκολη θέση φαίνεται να είναι και ο Χρήστος Μπούρμπος, ο οποίος φαίνεται να πληρώνει τον αποκλεισμό από την Γκαμπάλα, παρ’ ότι δεν ήταν ο κύριος υπεύθυνος του στραπάτσου.

Για τους υπόλοιπους τέσσερις της σχετικής λίστας τα πάντα θα κριθούν από την απόδοσή τους τη φετινή σεζόν, με δεδομένο ότι είναι είτε στους βασικούς, είτε στις επιλογές του Γιάννη Αναστασίου.

Ο Στάθης Ταυλαρίδης και ο Ντάνιελ Πράνιτς είναι βασικά στελέχη και είναι από τους ποδοσφαιριστές που εμπιστεύεται ο τεχνικός του “τριφυλλιού”. Στα αρνητικά και για τους δύο η ηλικία τους. Ο πρώτος του χρόνου το καλοκαίρι θα είναι 36αρης και ο δεύτερος 34αρης!

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον περιμένουν όλοι και την παρουσία του Νίκου Μαρινάκη. Ο 21χρονος αμυντικός είναι ένα από τα στοιχήματα του φετινού Παναθηναϊκού…

Τέλος ειδική περίπτωση είναι και ο Μλάντεν Πέτριτς, ο οποίος βαδίζει στα 34, αλλά πέρσι ήταν από τους θετικούς πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού. Εάν επαναλάβει την περσινή του χρονιά, θα διεκδικήσει έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου.

Όλοι οι άλλοι ποδοσφαιριστές χάρις στον προγραμματισμό της διοίκησης έχουν συμβόλαια μεγαλύτερης διάρκειας, οπότε για φέτος δεν υπάρχει καμία ανησυχία και εγρήγορση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος για να το επεκτείνει…

Συμβόλαια 2016
Στέφανος Κοτσόλης (36 ετών)
Αλέξανδρος Ταμπάκης (22)
Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος (21)
Στάθης Ταυλαρίδης (35)
Χρήστος Μπούρμπος (32)
Νίκος Μαρινάκης (21)
Ντέιβιντ Μέντες (33)
Ντάνιελ Πράνιτς (33)
Μλάντεν Πέτριτς (34)

Συμβόλαια 2017
Σωτήρης Νίνης (25)
Κωνσταντίνος Κότσαρης (19)
Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος (22)
Γιώργος Κουτρουμπής (24)
Νάνο (30)
Τάσος Λαγός (23)
Μίκαελ Εσιέν (32)
Βασίλης Αγγελόπουλος (18)
Κάρλος Ζέκα (27)
Βίκτωρ Κλωναρίδης (23)

Συμβόλαια 2018 
Μάρκους Μπεργκ (28)
Αμπντούλ Ατζαγκούν (22)
Ρόμπιν Λουντ (22)
Νίκος Καρέλης (23)
Χρήστος Δώνης (20)
Νίκος Καλτσάς (25)
Λουκ Στιλ (30)
Νίκος Γιαννακόπουλος (22)
Ράσμους Τελάντερ (24)
Διαμαντής Χουχούμης (21)
Γιανς Βέμερ (29)
Μεχντί Αμπέντ (23)

Συμβόλαια 2019
Σέρχιο Σάντσεθ (29)