Με ελλείψεις βασικών η Μπάγερν στην Αθήνα

Η Μπάγερν Μονάχου είναι πολύ πιθανό να ταξιδέψει με σημαντικές απουσίες στην Αθήνα για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League κόντρα στον Ολυμπιακό.

Αρκετούς πονοκεφάλους αντιμετωπίζει ο Πεπ Γκουαρδιόλα ενόψει της έναρξης του φετινού Champions League. Η Μπάγερν έρχεται στην Αθήνα σε περίπου ένα δεκαήμερο από σήμερα για να αντιμετωπίσει στο «Καραϊσκάκη» τους «ερυθρόλευκους» και ήδη ο τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου έχει δει να τίθενται νοκ-άουτ αρκετά από τα βασικά «κλειδιά» του ρόστερ του.

Το προβλήματα γιγαντώθηκαν χθες με την γνωστοποίηση του τραυματισμού του Άριεν Ρόμπεν, ο οποίος χτύπησε στο ματς της Ολλανδίας με την Ισλανδία για τα προκριματικά του Euro 2016. Ο 31χρονος εξτρέμ της Μπάγερν υπέστη έναν τραυματισμό στους προσαγωγούς, ο οποίος θα τον αφήσει εκτός για τέσσερις εβδομάδες, χάνοντας έτσι τόσο τις δύο πρώτες αγωνιστικές των ομίλων του Champions League, αλλά και πιθανότατα το ντέρμπι με την Ντόρτμουντ στις αρχές του Οκτώβρη.

Ο τραυματισμός του Ρόμπεν αποτέλεσε έτσι ακόμα ένα πλήγμα για τον Γκουαρδιόλα στις πτέρυγες ενόψει Ολυμπιακού. Κι αυτό γιατί εκτός από τον Ολλανδό άσο, και ο Φρανκ Ριμπερί δεν είναι ακόμα έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Ο Γάλλος εξτρέμ βρίσκεται νοκ-άουτ από την περασμένη σεζόν, και συγκεκριμένα από τον Μάρτιο. Ο Ριμπερί δεν έχει επιστρέψει ακόμα στο 100%, κάτι που υπολογίζεται να γίνει στις αρχές Οκτώβρη, με αποτέλεσμα ούτε αυτός να είναι διαθέσιμος για το ματς με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη».

«Πονάει» και στο κέντρο της άμυνας...
Πέρα από τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις πτέρυγες, ο Γκουαρδιόλα βλέπει και στο κέντρο της άμυνάς του να προκύπτουν απουσίες ενόψει «Καραϊσκάκη». Ο Μαροκινός διεθνής κεντρικός αμυντικός, Μπενάτια ταλαιπωρείται από έναν μυικό τραυματισμό με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολος για την ώρα, ενώ το ίδιο ισχύει και με τον Γερμανό σέντερ μπακ Μπάντστουμπερ, ο οποίος υπολογίζεται να επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων σε λίγες ημέρες, με τον βαθμό όμως της ετοιμότητας του να είναι σε αμφισβήτηση. Επιπλέον στα χαφ, ο Χάβι Μαρτίνεθ είναι επίσης ανέτοιμος, σε έναν χώρο πάντως που ο Πεπ διαθέτει αρκετές λύσεις στα χέρια του.

Υπάρχουν κι άλλοι να «καθαρίσουν»...
Μπορεί με τις απουσίες των Ριμπερί και Ρόμπεν η Μπάγερν Μονάχου να χάνει σημαντική δύναμη στις πτέρυγες, ωστόσο ο Γκουαρδιόλα έχει εξαιρετικές λύσεις για να καλύψει επάξια τα κενά τους. Τόσο ο Μάριο Γκέτσε, όσο και ο φορμαρισμένος στο ξεκίνημα της σεζόν Ντάγκλας Κόστα, μπορούν να αντικαταστήσουν σε μεγάλο βαθμό τους Ριμπερί και Ρόμπεν, κάνοντας την απουσία τους να περάσει σχεδόν απαρατήρητη. Όσον αφορά στην «καρδιά» της αμυντικής γραμμής και εκεί ο Γκουαρδιόλα έχει τη λύση σε περίπτωση που ούτε ο Μπάντστουμπερ, ούτε ο Μπενάτια δεν καταφέρουν να αγωνιστούν, με τον Αλάμπα να καλύπτει αναγκαστικά το κενό τους πλάι στον Ζερόμ Μπόατενγκ.