Στο τέλος κερδίζει πάντα η ΑΕΚ

Όπως και στη Βέροια, έτσι και με τον Ατρόμητο η ΑΕΚ λυτρώθηκε στο φινάλε (1-0)! Έγκλημα του βοηθού στο φινάλε, πήγε να τινάξει το ματς στον αέρα.

Τα τελευταία παιχνίδια της ΑΕΚ φαίνεται πως είναι ακατάλληλα για... καρδιακούς. Στη Βέροια, η Ένωση κατάφερε να φτάσει στη νίκη μόλις το παιχνίδι άγγιξε την εκπνοή. Σήμερα, απέναντι στον Ατρόμητο, η λύτρωση ήρθε λίγα λεπτά νωρίτερα (82'), καθώς μέχρι εκείνο το σημείο οι Κιτρινόμαυροι ήταν ανώτεροι, είχαν ευκαιρίες, είδαν τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι, όμως δεν είχαν καταφέρει να κερδίσουν τον εξαιρετικό Γκορμπούνοφ και την ατυχία τους.

Εκείνος που... έσωσε την ημέρα ήταν ο Μακόλεϊ Κρισάντους, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και στην πρώτη του φάση, πήρε την κεφαλιά και πέτυχε το γκολ που έδωσε στην ΑΕΚ τη νίκη (1-0). Κι αν ο «Μάκης»... έσωσε την ημέρα για την Ένωση, η τύχη... έσωσε το πρωτάθλημα από μια αλλοίωση αποτελέσματος, αφού στις καθυστερήσεις ο Μπάλλας δεν υποδείχθηκε -όπως θα έπρεπε- σε θέση οφσάιντ, όμως είδε τη μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι του Μπαρόχα...

Ευκαιρίες, δοκάρι, αλλά...

Το παιχνίδι ξεκίνησε... δυναμικά, με την ΑΕΚ να έχει τεράστια ευκαιρία για να μπει μπροστά στο σκορ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Ο Ντίντακ βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Βάργκας μέσα στην περιοχή, όμως Γκορμπούνοφ κατάφερε να τον νικήσει στο τετ α τετ. Η Ένωση συνέχισε την πίεση, όμως, η επόμενη μεγάλη φάση ανήκε στον Ατρόμητο, καθώς στο 5', έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Γοδόι σκόραρε με πλασέ μέσα από την περιοχή, όμως σωστά υποδείχθηκε οφσάιντ.

Στο 17' ο Γκάλο έκανε μια εξαιρετική μακρινή μπαλιά για τον Μπαρμπόσα, όμως ο Γκορμπούνοφ βγήκε και έδιωξε με το κεφάλι, ενώ στο 22΄ ο Βάργκας έσκαψε ωραία τη μπάλα για τον Αραβίδη, εκείνος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 26' ο Βάργκας έκανε νέα κάθετη, για τον Μπαρμπόσα, αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου πρόλαβε ξανά.

Έξι λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα από το γκολ, καθώς ο Μάνταλος πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, βρήκε χώρο, έκανε το σουτ και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 35' οι Κιτρινόμαυροι είχαν νέα ευκαιρία, καθώς έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Γιόχανσον πήρε την κεφαλιά, ο Λαζαρίδης βρήκε τη μπάλα και αυτή πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 37' έγινε η δεύτερη ουσιαστική φάση των φιλοξενούμενων στο ματς, με ένα καλό σουτ του Ουσέρο, από το οποίο η μπάλα πέρασε άουτ. Το ημίχρονο έκλεισε με ακόμη δύο σπουδαίες ευκαιρίες για την Ένωση.

Στο 44' ο Μπαρμπόσα έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, πέρασε τον Γκορμπούνοφ, όμως δεν εμπιστεύτηκε το δεξί του, γύρισε για να τελειώσει τη φάση με το αριστερό και έδωσε τον χρόνο στον τερματοφύλακα του Ατρομήτου να επιστρέψει και να μπλοκάρει. Στο επόμενο λεπτό, ο Μάνταλος έκανε σέντρα από αριστερά, ο Αραβίδης βρήκε ελάχιστα τη μπάλα, ο Πλατέλλας έκανε το σουτ και ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε εξ επαφής.

Λύτρωση με Κρισάντους!

Η ΑΕΚ βγήκε με την ίδια διάθεση να πιέσει και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 53' ο Γκάλο έκανε μια καλή σέντρα από δεξιά, ο Μπαρμπόσα πήρε την κεφαλιά, όμως δε βρήκε καλά τη μπάλα, που έφυγε έξω. Στο 62' ο Μάνταλος έκανε μια σέντρα από αριστερά, ο μπάλα πέρασε απ' όλους και ο Μπουονανότε προσπάθησε χωρίς επιτυχία να πλασάρει τον Γκορμπούνοφ.

Ο Ατρόμητος... απάντησε με δύο ευκαιρίες. Στο 66' ο Ναπολεόνι βρήκε κάθετα τον Πίτου Γκαρσία, εκείνος μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έκανε ένα σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Μπαρόχα. Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Μαρσελίνιο να κάνει ένα σουτ, όμως κι αυτό είχε την ίδια τύχη.

Στο 75΄ο Μπαρμπόσα βρήκε κάθετα τον Ντίντακ, εκείνος μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έκανε το γύρισμα, αλλά ο Λαζαρίδης πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ. Στο 80', έπειτα από σέντρα από δεξιά, ο Μπαρμπόσα πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά ο Γκορμπούνοφ μπλόκαρε. Το γκολ που έψαχνε... απεγνωσμένα η ΑΕΚ ήρθε τελικά στο 82'. Ο Γκάλο εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά, ο Κρισάντους -που τρία λεπτά νωρίτερα είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή- πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Μάλιστα, στο 87' η Ένωση έχασε σπουδαία ευκαιρία να τελειώσει το ματς. Ο Αραβίδης έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο, ο Μπουονανότε έφυγε στην αντεπίθεση, έστρωσε στον Κρισάντους και εκείνος έκανε το πλασέ, με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι του Γκορπούνοφ.

Τη συγκεκριμένη ευκαιρία, λίγο έλειψε να την πληρώσει ακριβά η ΑΕΚ έστω και... παράτυπα, καθώς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπαρόχα είχε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι του έπειτα από κεφαλιά του Μπάλλα, ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ, όμως η παράβαση δεν υπεδείχθη ποτέ από το πρώτο βοηθό, Κούλα Χασάν. Ωστόσο, το 1-0 ήταν το τελικό σκορ...

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Μάνταλος, Πλατέλλας (60' Μπουονανότε), Βάργκας (79' Κρισάντους), Μπαρμπόσα (88' Κορδέρο), Αραβίδης.

Ατρόμητος (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές, Γοδόι (83' Λε Ταλέκ), Ουσέρο (69' Μπάλλας), Γκαρσία, Ούμπιντες, Ναπολεόνι, Μαρσελίνιο (79' Μπρίτο).

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Έπρεπε να ξεκινήσει ο Μπουονανότε;

Το ερώτημα άρχισε να απασχολεί τους οπαδούς της ΑΕΚ πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι, από τη στιγμή που είναι εκ των ποιοτικότερων ποδοσφαιριστών της ομάδας, ο πρώτος σκόρερ της και βρίσκεται σε καλή φόρμα. Απάντηση, έδωσε η ίδια η ροή του αγώνα και το γεγονός ότι στο 60' χρειάστηκε να μπει στο παιχνίδι, με την είσοδό του να βοηθά την Ένωση.

GREXIT: Ο χειρότερος του αγώνα

Τη στιγμή που πίσω από τον επιθετικό υπάρχει πλέον... πολυκοσμία στο ρόστερ της ΑΕΚ, ο Βαγγέλης Πλατέλλας πήρε την ευκαιρία του να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα και να δείξει πράγματα. Πήρε κάποιες προσπάθειες, κέρδισε ορισμένα φάουλ, όμως δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του.

CAPITAL CONTROL: Ο έλεγχος των διαιτητών

Ο Γιώργος Κομίνης έχασε κάποιες φάσεις, θα μπορούσε να αποβάλει τον Μαρσελίνιο στο 75' με δεύτερη κίτρινη για χέρι, όμως δεν ήταν εκείνος ο... βασικός πρωταγωνιστής των λαθών. Ο δεύτερος βοηθός Τσολάκης είδε σωστά το οφσάιντ γκολ του Ατρόμητου στο 5', όμως λίγο αργότερα δεν είχε ότι η μπάλα είχε βγει περίπου... ένα μέτρο πριν ο Γκαρσία βγάλει μια σέντρα. Όσον αφορά στον πρώτο βοηθό, Κούλα, λίγο έλειψε να γίνει το... πρόσωπο της ημέρας όταν... άφησε τον Μπάλλα στις καθυστερήσεις από θέση οφσάιντ να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι.

ATM: Το ταμείο του αγώνα

Η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, δημιούργησε τις ευκαιρίες για να ελέγξει το παιχνίδι νωρίτερα, όμως για ακόμη μια φορά δεν είχε το καθαρό μυαλό είτε στην τελική πάσα, είτε στην τελική προσπάθεια. Συν τοις άλλοις, είδε και την τύχη για της γυρνά την πλάτη σε κάποιες φάσεις, με... κορυφαία το δοκάρι του Μάνταλου. Ωστόσο, το γκολ του Κρισάντους ήρθε να αποδώσει... δικαιοσύνη, ασχέτως αν στο ποδόσφαιρο δεν γίνεται πάντα το δίκαιο από πλευράς εικόνας του αγώνα.

ΕURO GROUP: Αυτοί που έκριναν το ματς Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε από γκολ στα τελευταία λεπτά, ο σκόρερ έχει πάντα τον... πρώτο λόγο. Ο Μακόλεϊ Κρισάντους, ο ποδοσφαιριστής που βρίσκεται... πάντα υπό αμφισβήτηση, ήρθε από τον πάγκο και πέτυχε το τέρμα που έδωσε στην ΑΕΚ μια πολύ σημαντική νίκη.

PLAN B: Η προετοιμασία των προπονητών Ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε τελικά ως διάταξη της ομάδας του το... γνωστό 4-2-3-1, όμως επιφύλαξε εκπλήξεις στις επιλογές των προσώπων. Στο τέρμα ήταν ο Μπαρόχα και οι Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Ντίντακ στην άμυνα. Στα αμυντικά χαφ επιλέχθηκε ο Μάνταλος δίπλα στον Γιόχανσον (με τον Σιμόες να μένει εκτός), στα άκρα της επίθεσης ήταν οι Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, ενώ πίσω από τον Αραβίδη έβαλε τον Βάργκας, αντί του Μπουονανότε. Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε τη δική του ομάδα με 4-3-3. Στο τέρμα ήταν ο Γκορμπούνοφ, στην άμυνα οι Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές, στη μεσαία γραμμή οι Γοδόι, Ουσέρο, Γκαρσία, στα άκρα της επίθεσης οι Ούμπιντες, Μαρσελίνιο και στην κορυφή ο Ναπολεόνι.