Η... μεγάλη απόδραση!

Με πέναλτι-δώρο στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων, η Βέροια με την εύστοχη εκτέλεση του Αμπντούν κέρδισε 0-1 την Καλλονή στην Μυτιλήνη! 

Ένα παιχνίδι που είχε ζωγραφισμένο πάνω του το 0-0 για 92 λεπτά ήταν αυτό της Καλλονής με την Βέροια όμως η λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι του Κιοτζένη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, έδωσε την ευκαιρία στον Αμπντούν να σκοράρει και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του με 1-0.

Με 4-2-3-1 ξεκίνησαν και οι δύο...

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους οι δύο προπονητές. Για την Καλλονή ο Χογκ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Αντέτζο δεξιά στην άμυνα, ο Κρολ αριστερά και οι Αναστασιάδης, Ούκα στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Καλτσάς, Κεϊτά και μπροστά τους ο Τσαμπούρης εξιά, ο Γεωργίου αριστερά, ο Σάμπα στον άξονα και ο Μανούσος ήταν μόνος του μπροστά.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γεωργιάδης, παρέταξε την Βέροια με τον Πέρεθ κάτω από τα δοκάρια, τον Γιαννούλη αριστερά, τον Νάστο δεξιά και τους Μαραγκό, Πούγγουρα στα στόπερ. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Βεργώνης και Σιόντης, η τριάδα πίσω από τον Ναζίλδη, αποτελούταν από τους Αμπντούν, Νέτο στις πτέρυγες και τον Μαγέφσκι σε ρόλο επιτελικού.

Στα 13'' ο Μανούσος και... τέλος!

Πάρα πολύ κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο στη Μυτιλήνη, με την Καλλονή να μπαίνει δυνατά και να χάνει ευκαιρία μόλις 13 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, με το πλασέ του Μανούσου να φεύγει άουτ. Από εκεί και πέρα είχαμε ένα αρκετά άσχημο παιχνίδι χωρίς φάσεις...

Μια κεφαλιά του Ουκά για την Καλλονή και ένα σουτ του Αμπντούν δεν απείλησαν τους δύο τερματοφύλακες, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία της Βέροιας ήρθε στο 45' με κεφαλιά του Νάστου να φεύγει άουτ.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο...

Μια από τα ίδια ήταν και η επανάληψη, με δύο ομάδες να μη μπορούν να βγουν με αξιώσεις μπροστά με ελάχιστες εξαιρέσεις οι οποίες δεν απείλησαν τις δύο εστίες.

Οι μεγαλύτερες ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος ήταν για την Καλλονή στο 77', όταν ο Μανούσος έστρωσε στον Γιορέντε, εκείνος έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Ισπανός έδωσε άλλον... αέρα στην ομάδα του με την είσοδό του στην αναμέτρηση, ενώ στο 85' λίγο έλλειψε η Καλλονή και πάλι να ανοίξει το σκορ.

Ο Καντιμοίρης είχε αντίθετη γνώμη και έτσι κατέβασε τα... ρολά στο σουτ του Καλτσά μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Έλληνα άσου.

Πέναλτι-δώρο και διπλό!

Όλα λοιπόν έδειχναν πως πάμε για 0-0 σε αυτό το παιχνίδι... Ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης, Βαγγέλης Κιοτζένης, είχε αντίθετη γνώμη! Στο 92', ο Μερεμπασβίλι μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, με τον ρέφερι να βλέπει ανατροπή από τον Μπαργκάν στον άσο της Βέροιας, με το ριπλέι όμως να δείχνει καθαρά πως δεν υπάρχει καμία ανατροπή.

Τελικά την εκτέλεση ανέλαβε ο Αμπντούν, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και να δίνει τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του με 1-0.

Man of the match: Ο Μερεμπασβίλι μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και έδωσε μια φρεσκάδα στη Βέροια και φυσικά είναι ο άνθρωπος που κέρδισε έξυπνα το πέναλτι, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του. Σε ένα μέτριο προς κακό παιχνίδι λοιπόν, αυτή η ενέργεια στο 92' είναι αρκετή για να πάρει τον τίτλο του MVP.

Αδύναμος κρίκος: Ουσιαστικά είναι ο διαιτητής, αλλά αυτά θα τα πούμε παρακάτω... Εδώ θα βάλουμε τον Μπαργκάν λοιπόν, που άθελά του είναι ο ποδοσφαιριστής που στέρησε από την Καλλονή τον βαθμό της ισοπαλίας και ας τον δικαιώνει το ριπλέι, αφού δεν φαίνεται να ανατρέπει τον αντίπαλό του.

Στο ύψος του: Πολύ καλή παρουσία από τον Μανούσο που είχε και την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 85', όμως έπεσε πάνω στον Καντιμοίρη που έκανε επίσης καλό παιχνίδι.

Η γκάφα: Την έκανε η άμυνα της Βέροιας που στα τελευταία λεπτά έχασε την συγκέντρωσή της με αποτέλεσμα να φτάσουμε και στη φάση του 92' με τον διαιτητή να βλέπει πέναλτι...

Το στραγάλι: Και ενώ ο κ. Κιοτζένης και οι βοηθοί του είχαν κάνει ένα καλό και σωστό παιχνίδι, ήρθε η φάση του 92' να στιγματίσει το ματς... Ο διαιτητής της αναμέτρησης ανακάλυψε πέναλτι πάνω στον Μερεμπασβίλι και κάπως έτσι η Βέροια πήρε τη νίκη, μιας και ανατροπή δεν υπάρχει.

Το ταμείο του Gazzetta: Αυτή η απρόσμενη, όπως ήρθε, νίκη έδωσε μεγάλη ανάσα στη Βέροια και την έφερε στην όγδοη θέση. Ωστόσο, ο Γιώργος Γεωργιάδης δεδομένα συνεχίζει να μη βλέπει αυτά που θέλει από τους ποδοσφαιριστές του. Από την άλλη πλευρά, η Καλλονή έμεινε χωρίς τον βαθμό που βάση εικόνας άξιζε... Μπορεί να φωνάζει για την διαιτησία, όμως ο Θεοδωρίδης πρέπει να κάνει ακόμα πολύ δουλειά, γιατί τα πράγματα για την ομάδα του παραμένουν δύσκολα μιας και αυτή μένει χαμηλά στη βαθμολογία.

Καλλονή (Θεοδωρίδης): Χογκ, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Ούκα, Κρολ, Καλτσάς, Κεϊτά, Σαμπά (46’ Κλαντρούμπσκι), Τσαμπούρης (72’ Γιορέντε), Γεωργίου (61’ Μπαργκάν), Μανούσος.

Βέροια (Γεωργιάδης): Λόπεθ, Νάστος, Μαραγκός, Πουγγουράς, Γιαννούλης, Βεργώνης, Σιόντης (85’ Κόλα), Νέτο (57’ Μερεμπασβίλι), Μαζέβσκι, Aμπντούν, Ναζλίδης (69’ Καϊκούτ)