Το... γεφύρι των Ιωαννίνων!

Ο ΠΑΣ κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές, ωστόσο ο Ηρακλής βρήκε άμεσα ισάριθμες απαντήσεις, γκρεμίζοντας ό,τι έχτιζαν οι Γιαννιώτες και φεύγοντας με τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) από τους Ζωσιμάδες!

Δύο τρίλεπτα έφταναν και περίσσευαν στους Ζωσιμάδες. Ο ΠΑΣ υποδέχθηκε τον Ηρακλή με τους δύο «κυανόλευκους» να πετυχαίνουν από δύο γκολ και να παίρνουν από έναν βαθμό σε ένα ματς που παρότι είχε τέσσερα γκολ και ένα δοκάρι, ουσιαστικά κρίθηκε μέσα σε δύο τρίλεπτα.

Χρόνος που χρειάστηκαν οι δύο ομάδες στο πρώτο και δεύτερο ημίχρονο να πετύχουν τα γκολ τους και να πάρουν από έναν βαθμό. Για τον ΠΑΣ αυτή ήταν η πρώτη φετινή εντός έδρα απώλεια, ενώ για τον «γηραιό» αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία.

Τα δύο γκολ και τίποτα παραπάνω

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο, ένα ημίχρονο στο οποίο ο ρυθμός ήταν αργός και οι φάσεις ελάχιστες. Οι σημαντικές ήταν δύο, μία για κάθε ομάδα και οι οποίες έγιναν γκολ. Η αρχή έγινε με τον Ίλιτς, ο οποίος στο 32' και μετά από ωραία κεφαλιά-πάσα του Μανιά μπήκε στην περιοχή και με σουτ έκανε το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα όμως, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια. Ο Τσιλιανίδης μπήκε από αριστερά, γύρισε στον Βέλλιο και αυτός με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 1-1. Αυτές οι δύο φάσεις ήταν και οι πιο σημαντικές σε όλο το πρώτο μέρος που όπως αναφέραμε ήταν κακό.

Γκολ στο πρώτο, γκολάρες στο δεύτερο...

Ίδια περίπου εικόνα και στο δεύτερο. Ο ρυθμός αργός, αλλά και πάλι σε ένα τρίλεπτο μπήκαν δύο γκολ, ένα για κάθε ομάδα με το μτς να λήγει ισόπαλο. Πριν μπουν ωστόσο τα γκολ, είχαμε αρχικά την μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων, με τον Πασά να στέλνει με σουτ την μπάλα στο δοκάρι του Βελλίδη.

Τρία λεπτά αργότερα όμως ήρθε το 2-1 για τον ΠΑΣ. Σκόρερ ο Κοζορώνης που με πολλή όμορφη εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Περνίς που με την σειρά του έκανε λάθος στην φάση αυτή, βάζοντας μπροστά τους Ηπειρώτες. Πριν όμως κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για τους γηπεδούχους, ήρθε ο Κυριακίδης να πετύχει το ομορφότερο γκολ του ματς και να διαμορφώσει το τελικό 2-2. Ο μέσος του Ηρακλή με ένα...κεραυνό πολλά μέτρα έξω από την περιοχή του Βελλίδη δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον έμπειρο τερματοφύλακα ισοφαρίζοντας το σκορ.

Μετά τα δύο συνεχόμενα γκολ, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε όπως και στο πρώτο μέρος, με τον ΠΑΣ και τον Ηρακλή να παίρνουν από έναν βαθμό σε ένα όχι και τόσο καλό παιχνίδι που όμως είχε τέσσερα γκολ και ένα δοκάρι.

Man of the match: Και οι τέσσερις που σκόραραν θα μπορούσαν να ήταν σε αυτή τη θέση, όμως επειδή πρέπει να μπει μόνο ένας, θα μπει ο Ίλιτς, με τον παίκτη του ΠΑΣ εκτός του γκολ που πέτυχε να βγαίνει έξω και να κάνει και παιχνίδι για την ομάδα του σε ένα ακόμα καλό του παιχνίδι.

Αδύναμος κρίκος: Θα λέγαμε τις άμυνες, αλλά από την άλλη δεν υπήρξε κάποιο μεγάλο λάθος για να πεις πως υπήρξε αδύναμος κρίκος.

Στο ύψος του: Επέστρεψε στον Ηρακλή θέλοντας να κάνει την διαφορά και στις δύο τελευταίες αγωνιστικές την κάνει, όσον αφορά το δικό του σκοράρισμα. Ο λόγος για τον Βέλλιο που και σήμερα έβαλε ένα πολύ ωραίο γκολ δείχνοντας πως έχει βρει για τα καλά τον εαυτό του.

Η γκάφα: Ναι μεν ο Κοζορώνης εκτέλεσε πολύ έξυπνα το φάουλ, αλλά ο Περνίς έκανε τραγικό λάθος. Έστησε άσχημα το τοίχος και μετά διαμαρτυρήθηκε και στους συμπαίκτες του, αν και θα έπρεπε να τα είχε βάλει με τον εαυτό του.

Το στραγάλι: Χαλαρή βραδιά για τον Παπαπέτρου, καθώς δεν υπήρξε η φάση που να ξεσηκώσει την παραμικρή διαμαρτυρία σε μια ιδιαίτερα καλή διαιτησία στους Ζωσιμάδες.

Το ταμείο του Gazzetta: Δίκαιο αποτέλεσμα στους Ζωσιμάδες με τον ΠΑΣ και τον Ηρακλή να πετυχαίνουν από δύο γκολ και να παίρνουν από έναν βαθμό, χωρίς κάποιος από τους δύο να καταφέρνει να έχει τον έλεγχο του ματς. Με εξαίρεση τα τέσσερα γκολ, το θέαμα δεν ήταν και το πλέον χορταστικό, αλλά όπως και να το κάνουμε όταν πας σε ένα ματς, βλέπεις τέσσερα γκολ και ένα δοκάρι, δεν μπορείς να μην είσαι ευχαριστημένος.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα (80' Καρανίκας), Μπέριος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Τσάβες, Κοζορώνης, Τσουκαλάς, Ακόστα (66' Λίλα), Ίλιτς, Μανιάς (84' Φερφελής).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος): Πέρνις, Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Στάμου, Σαραμαντάς, Μακρής, Λάζαρ (87' Ιντζόγλου), Κυριακίδης, Πασάς, Τσιλιανίδης (69' Χαντί), Βέλλιος (74' Λουκίνας)