Ετοιμάζει Σεμπά για ΑΕΚ ο Σίλβα

O Ντουρμάζ πονάει και ο Μάρκο Σίλβα ήδη έχει στο μυαλό του την επιλογή του Σεμπά για το ντέρμπι με την ομάδα της ΑΕΚ.

Την ώρα που για τον Κώστα Φορτούνη δεν υπάρχει καμία ανησυχία (σ.σ. αν και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το εάν θα χριστεί εκείνος βασικός με ΑΕΚ ή ο Τσόρι) ο Τζίμι Ντουρμάζ με βάση τις εκτιμήσεις των Σουηδών θα μείνει εκτός για 7 - 10 ημέρες. 

Εφόσον ισχύσει αυτό θα τεθεί off από το ντέρμπι με την Ένωση. Κάτι που σημαίνει πως ενόψει του ντέρμπι της 17ης Οκτωβρίου (που θα γίνει σε ένα κατάμεστο Καραϊσκάκη) ο Σεμπά αποκτάει σε πρώτη φάση προβάδισμα για βασικός. Μπορεί να μην είναι ένας παίκτης φαντεζί σαν τον Ερνάνι, όμως αμυντικά και τακτικά είναι ο παίκτης του προπονητή.

Και αυτά που πρέπει σε αυτούς τους τομείς τα κάνει με εξαιρετικό τρόπο. Να είναι δηλαδή ο ένας ακραίος ο Σεμπά και ο άλλος ο Πάρντο για να πάρει θέση στην επίθεση ο Ιντέγιε Μπράουν.


Για το κέντρο ο Μάρκο Σίλβα θα πρέπει να αξιολογήσει την κατάσταση των Λούκα Μιλιβόγιεβιτς και Πατϊτίμ Κασάμι. Το πόσο καταπονημένοι θα είναι ή όχι, διότι αμφότεροι πήγαν καλά στις Εθνικές τους ομάδες. Ο Εστέμπαν Καμπιάσο θα είναι στο βασικό σχήμα για το ματς με την ΑΕΚ ενώ στα μετόπισθεν ουσιαστικά υπάρχουν έξι επιλογές για τέσσερις θέσεις.

Σιόβας, Ντα Κόστα, Μποτία, Μαζουάκου, Σαλίνο και Ομάρ. Με τον Ομάρ να είναι επίσης διεθνής και τον Σιόβα να ταλαιπωρείται από το πρόβλημά του στον αυχένα, το οποίο όμως δεν τον απέτρεψε από το να παίξει στην Τούμπα. Όλα αυτά βέβαια θα κριθούν τις προσεχείς ημέρες και μέσα από τις επόμενες προπονήσεις.

Με βάση την εικόνα και την κατάσταση των παικτών πάντως αυτήν την στιγμή ο Ρομπέρτο θα είναι κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερά ο Μαζουάκου, στόπερ οι Ντα Κόστα και Μποτία, κέντρο με Κασάμι και Καμπιάσο και τον Μιλιβόγιεβιτς να έχει ουσιαστικές πιθανότητες, δεκάρι πιθανότατα τον Φορτούνη, στα δύο άκρα τους Σεμπά και Πάρντο και τον φορ τον Ιντέγιε.