Η… συνήθης ισοπαλία

Ηρακλής και Ξάνθη «κόλλησαν» στο μηδέν σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες ευκαιρίες, με τους Παπαδόπουλο και Λουτσέσκου να δοκιμάζουν πρόσωπα και σχήματα.

Για τρίτο σερί παιχνίδι (δύο φιλικά και ένα επίσημο) μέσα σε διάστημα λίγων μηνών Ηρακλής και Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλοι, στο φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο Καυτανζόλειο στάδιο. Η αρχή έγινε το καλοκαίρι στα Πηγάδια σε φιλικό προετοιμασίας (0-0), ενώ πριν μερικές εβδομάδες αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα της Super League και πάλι δεν υπήρξε νικητής.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Ο Ηρακλής ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, εκεί όπου δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες του για να πετύχει κάποιο γκολ. Μεγαλύτερη όλων ήταν αυτή του Γιάννη Λουκίνα στο 25’, με τον Ελληνα επιθετικό να αποφεύγει με ωραία ενέργεια τον Ζαραδούκα, το σουτ του όμως δεν βρήκε στόχο.

Η Ξάνθη ανέβασε  στροφές μετά το πρώτο εικοσιπεντάλεπτο δίχως όμως να απειλήσει την εστία του Χουάντερσον.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Νίκος Παπαδόπουλος, προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, ωστόσο η ομάδα του δεν βρήκε ρυθμό, με αποτέλεσμα η Ξάνθη να είναι πιο επιθετική και να δημιουργεί τουλάχιστον τρεις ευκαιρίες για να σκοράρει, με τον Τριάδη να πρωταγωνιστεί σε δύο από αυτές. 

Στα κέρδη του σημερινού φιλικού ήταν η επιστροφή του Εμάνουελ Περόνε, που πήρε χρόνο συμμετοχής έπειτα από μεγάλο διάστημα απουσίας του, ενώ αγωνίστηκαν και στα ενενήντα λεπτά του αγώνα οι Καρασαλίδης, Τσότρας και Κάσσος που δεν είχαν αγωνιστεί καθόλου μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον (46' Γιαννίκογλου), Κάσσος, Καρλίτος, Καρασαλίδης, Τσότρας, Ιντζόγλου, Ζαμπάζης, Πασάς (46' Μπουλούτ), Χαντί, Πουρτουλίδης (62' Περόνε), Λουκίνας (46' Σαραμαντάς). 

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουυσέσκου): Γκαραβέλης (46' Ζαρόπουλος), Μπαξεβανίδης, Ελτον (62' Ερέα), Νιέτο (85’ Προύντος), Τόμιτς, Ορφανίδης (62' Βασιλακάκης), Φάρκας, Κρίστοφερ, Λισγάρας (85’ Φασίδης), Ζαραδούκας (62' Τριάδης), Ράνος (85’ Χατζητερζόγλου).