«Κιτρινόμαυρο» φτερούγισμα!

Ένα... δεκάλεπτο απέναντι στον ΠΑΟΚ ήταν αρκετό για την ΑΕΚ που έκανε δική της τη μάχη των Δικεφάλων κι άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στην Α1 (65-53).

H πρεμιέρα του πρωταθλήματος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο με το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ! Η Ένωση που προερχόταν από την ήττα-αποκλεισμό στο «Νick Galis Hall» ήθελε να σβήσει το άσχημο ξεκίνημα στις επίσημες υποχρεώσεις και να κάνει νέα αρχή στην Α1. Και το έκανε. Ένα... ξέσπασμα στο τέταρτο δεκάλεπτο από την Ένωση ήταν αρκετό για ν' ανεβάσει τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό και να ξεκινήσει ιδανικά στην Basket League μπροστά σε σχεδόν 3.000 φιλάθλους.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Γιάννης Καλαμπόκης άνοιξε το σκορ έξω από τα 6,75μ., ωστόσο στο πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ βρήκε περισσότερες λύσεις κοντά στο καλάθι. Ο ΠΑΟΚ μάζευε τα αμυντικά ριμπάουντ, ωστόσο δεν ξεκίνησε καλά επιθετικά. Ο Κακαρούδης στη συνέχεια βοήθησε στο σκοράρισμα τους Βασιλειάδη και Μαργαρίτη, ωστόσο η Ένωση... απαντούσε σε κάθε καλάθι των φιλοξενούμενων. Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ κόλλησε επιθετικά κι η ΑΕΚ έτρεξε σερί 16-2 που της επέτρεψε να πάει στα αποδυτήρια στο +6 (36-30 στο 20').

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε πιο ζεστά και με επιμέρους σκορ 5-11 έκανε το παιχνίδι... ντέρμπι (41-41 στο 25'). Η τέταρτη περίοδος όμως άνηκε ολοκληρωτικά στην ΑΕΚ που έφτασε σε άνετη νίκη.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς ήταν ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων κι ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 16 πόντους, ενώ μάζεψε 11 ριμπάουντ κι έκλεψε 2 φορές.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά με τον Τέπιτς να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 4 πόντους (2/7δίπ., 0/4τρίπ.) και τον Ούρος Ντούβνιακ να έχει 1/5 σουτ.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Κάθε φορά που η Ένωση προσπαθούσε να ξεφύγει ο ΠΑΟΚ έβρισκε λύσεις που τον κρατούσαν «ζωντανό» στο παιχνίδι. Οι Δέδας και Βασιλειάδης... βρήκαν στόχο σε διαδοχικά τρίποντα και ισοφάρισαν (53-53 στο 34'). Ο ΠΑΟΚ όμως δεν κατάφερε να κοντράρει περισσότερο κι η ΑΕΚ περιόρισε τα σουτ των φιλοξενούμενων και με επιμέρους σκορ 13-3 «καθάρισε» το παιχνίδι (63-53).

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Ο ΠΑΟΚ κρατάει την προσπάθειά του και την καλή εμφάνιση του Κώστα Βασιλειάδη κι η ΑΕΚ τη νίκη που... έσβησε την ήττα από τον Άρη στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Οι δύο ομάδες έδειξαν ανέτοιμες κι ο ΠΑΟΚ ελπίζει πως ο τραυματισμός του Απόλλωνα Τσόχλα να μην είναι σοβαρός.  Η ΑΕΚ περιμένει τον Μαρκ Κάρτερ να ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του κι ελπίζει να δει περισσότερο κόσμο στα επόμενα παιχνίδια.

Τα δεκάλεπτα: 15-12, 36-30, 48-45, 65-53