Ο άθλος και ο... άθλιος!

Στο ντεμπούτο του Στραματσόνι, ο Παναθηναϊκός ήταν μια απ' τα ίδια και ο Ηρακλής με την γκολάρα του Βέλλιου έστησε πάρτι γενεθλίων στο Καυτανζόγλειο και γιορτάζει την Κυριακή τα 107 του χρόνια με ένα σπουδαίο «τρίποντο»!

«Πρώτη» για Εσιέν!

Μετά από τις 31 Μαρτίου, ο Μίκαελ Εσιέν πάτησε ξανά χορτάρι, με τον Αντρέα Στραματσόνι στο ντεμπούτό του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, να τον ξεκινά στην ενδεκάδα, όπως θα έκανε και στο ντέρμπι της Λεωφόρου, αν αυτό γινόταν. Από κει και πέρα και σε διάταξη 4-4-2 σε ευθεία, ο Στιλ ήταν κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Πράνιτς, δεξί ο Τριανταφυλλόπουλος και ο Ταυλαρίδης με τον Σάντσεθ δίδυμο στα στόπερ. Ζέκα και Αμπέντ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αριστερό χαφ ο Ατζαγκούν και δεξί ο Ζέκα. Καρέλης και Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης.

Στον Ηρακλή, ο Νίκος Παπαδόπουλος επέλεξε τον Χουάντερσον στην «κυανόλεκη» εστία. Ζιάμπαρης και Μπαρτολίνι τα στόπερ, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μπουκουβάλας και στο αριστερό ο Σαραμαντάς. Ίντζογλου και Καρασαλίδης τα αμυντικά χαφ, με τον Ρομάνο σε επιτελικό ρόλο. Στα άκρα του 4-2-3-1 ο Μπουλούτ με τον Πασά και στην κορυφή ο Βέλλιος.

Γκολάρα ο Βέλλιος, χάλια ο Παναθηναϊκός!

Αυτό το 4-4-2 στην ευθεία δεν λειτούργησε καθόλου για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ήταν ασύνδετος, δεν είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και δεν πήρε τίποτα από τα άκρα. Ο ανέτοιμος Εσιέν έκανε μόνο τα απαραίτητα στον αγωνιστικό χώρο(κάλυψη χώρων και κοντινές πάσες), το δίδυμο Σάντσεθ-Ταυλαρίδη ήταν σε άλλο γήπεδο και όσο περνούσε η ώρα ο Ηρακλής πατούσε καλύτερα στο γήπεδο.

Οι γηπεδούχοι χτύπησαν το πρώτο... καμπανάκι στο 15' με την μεγάλη ευκαιρία του Μπουλούτ, βγαίνοντας στην πλάτη του Πράνιτς και οκτώ λεπτά αργότερα κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα! 

Ο Ταυλαρίδης πολύ μακριά από την περιοχή του και αριστερά, έχασε την μονομαχία, η μπάλα έφτασε στον Βέλλιο και ο Έλληνας επιθετικός έκανε... παπάδες! Απέφυγε σε πολύ μικρό χώρο το μαρκάρισμα του Σάντσεθ και ενώ ο Στιλ περίμενε να «σπάσει» την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, σούταρε και νίκησε τον Άγγλο πορτιέρο στην κλειστή του γωνία. Εξαιρετική ενέργεια από την «κολόνα» του Ηρακλή!

Ο Παναθηναϊκός στην συνέχεια έψαξε αντίδραση αλλά πως να το κάνει; Ατζαγκούν και Αμπέντ δεν είναι χαφ γραμμής, δεν ήταν και σε καλό βράδυ. Πράνιτς και Τριανταφυλλόπουλος δεν μπορούν να δημιουργήσουν ως μπακ.Οι δύο επιθετικοί ήταν αποκομμένοι  και η μόνη... ελπίδα του «τριφυλλιού» ήταν η μεταξύ τους συνεργασία. Αυτή έγινε στο 26', όμως, ο Καρέλης στο τετ-α-τετ μετά την κεφαλιά πάσα του Σουηδού «τσίμπησε» την μπάλα άουτ.

Οι γηπεδούχοι είχαν εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία, απόλυτη συγκέντρωση, έκλειναν σωστά τους χώρους και δεν ένιωσαν την πίεση των «πρασίνων».

Ο πιο χαλαρός άθλος...

Στην επανάληψη και με το 1-0 σε βάρος του, ο Παναθηναϊκός πήρε την μπάλα στα πόδια του, ο Ηρακλής οπισθοχώρησε αλλά το «τριφύλλι» δεν έφτιαξε φάσεις της προκοπής σε κανονική ροή αγώνα και απείλησε μόνο με το τακουνάκι του Καρέλη. Ο Στραματσόνι έριξε γρήγορα στο ματς τον Νίνη, έβαλε τον Μαρινάκη δεξί μπακ για να πάρει κάτι δημιουργικά από την πτέρυγα και άργησε χαρακτηριστικά να ρίξει στην μάχη τον Κλωναρίδη(86').

Ο Ηρακλής συνέχισε να έχει τρομερή προσήλωση στο πλάνο του, όλοι οι παίκτες του Παπαδόπουλου ήταν σταν «στρατιωτάκια» μέσα στο γήπεδο και ο «γηραίος» έφτασε σε έναν... άθλο χαλαρό, κρατώντας μέχρι τέλους το «τρίποντο».
Με αυτό τον τρόπο, οι «κυανόλευκοι» πήραν μια τεράστια βαθμολογική ανάσα και την Κυριακή θα γιορτάσουν τα 107 τους γενέθλια με ένα σημαντικό αποτέλεσμα σε βάρος του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε επηρεασμένος τόσο από την διακοπή και την αναβολή του ντέρμπι όσο και από την νέα διάταξη, ηττήθηκε σχεδόν με κάτω τα χέρια και συνεχίζει να προβληματίζει.

MAN OF THE MATCH: Απόστολος Βέλλιος. Κρίνει το παιχνίδι με την καταπληκτική του ενέργεια μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Κίνηση εξαιρετικού σέντερ φορ, «άδειασε» τον Σάντσεθ και... εκτέλεσε τον Στιλ. Έδωσε πολλές μάχες με τα στόπερ του Παναθηναϊκού, κράτησε όσο μπορούσε την μπάλα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ιντζόγλου. Ο αμυντικός μέσος των γηπεδούχων ήταν εξαιρετικός. Κατάπιε το γήπεδο, είχε σημαντικές παρεμβάσεις, έκλεινε χώρους και ανασταλτικά έχει κάνει ένα πολύ σπουδαίο ματς.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Νίκος Καρέλης βρέθηκε δύο φορές σε πολύ καλή θέση για γκολ αλλά τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, οι τελικές του προσπάθειες δεν βρήκαν στόχο.

Η ΓΚΑΦΑ: Την μοιράζονται από κοινού ο Ταυλαρίδης με τον Σάντσεθ στην φάση του γκολ του Ηρακλή. Ο Έλληνας στόπερ χάνει την φάση μακριά από την περιοχή του και αφήνει κενό και ο Ισπανός τρώει την ντρίμπλα από τον Βέλλιο μέσα στην περιοχή!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κομίνης δεν είχε προβλήματα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Στο δεύτερο μέρος ήταν πιο αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχο. Ο Παναθηναϊκός ζητά χέρι του Μπαρτολίνι στο 81' μετά το σουτ του Καρέλη αλλά έχει «μαζέψει» τα χέρια κοντά στο σώμα του και φαίνεται να είναι ακούσιο. Στο φινάλε θα μπορούσε να δείξει κόκκινη κάρτα στον Νίνη για το μαρκάρισμα του στον Σαραμαντά.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός έχασε με κάτω τα χέρια από τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη και προβλημάτισε με την αγωνιστική του εικόνα. Η ομάδα του Παπαδόπουλου πήρε δίκαια την νίκη και συνεχίζει βλέποντας με αισιοδοξία το μέλλον.