Του… Σίλβα η ομαδάρα

Όχι, δεν έπαιξε… μπαλάρα, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει ένα (δικό του) «στειχειωμένο» ρεκόρ. Με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο 20λεπτο, ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης», πετυχαίνοντας έτσι την 11η νίκη σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα. Με αυτό τον τρόπο ισοφάρισε το κορυφαίο ρεκόρ στην ιστορία της Α’ Εθνικής, που ανήκει επίσης στους Πειραιώτες, από τη σεζόν 1967’-68, όταν ήταν προπονητής ο Μάρτον Μπούκοβι.

Βέβαια, η… παραλλαγή του συνθήματος «του Μπούκοβι την ομαδάρα τη λένε Ολυμπιακάρα» δεν μπορούσε να ακουστεί στο Φάληρο, καθώς το ματς διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας. Υπενθυμίζεται ότι επρόκειτο για ματς της 12ης αγωνιστικής (και όχι της 11ης), καθώς το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν διεξήχθη.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί… δάφνες ποιότητας. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος, αλλά εγκλωβισμένος από τον καλά στημένο Αστέρα, μέχρι το 73’, όταν ο Φορτούνης άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής έκανε το 2-0 στο 80’, ενώ το 3-0 ήρθε από τον Ιντέγε (86’). Το μόνο που κατάφερε η ομάδα της Πελοποννήσου ήταν να μειώσει σε 3-1 στο 93’ με τον Γιάννου, ο οποίος πήρε το… ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Ρομπέρτο σε δική του εκτέλεση πέναλτι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

ΤΟ HIGHLIGHT: Η απόκρουση του ΡΟμπέρτο, στην αριστερή γωνία, στο πέναλτι του Γιάννου στις καθυστερήσεις. Βέβαια, στη συνέχεια ο φορ του Αστέρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα…

MVP: Ο δραστήριος Κώστας Φορτούνης με δυο γκολ ήταν ο κορυφαίος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (46’ Φουστέρ), Σεμπά (62’ Ερνάνι), Φορτούνης, Ντουρμάζ (73’ Ντομίνγκες), Ιντέγε.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ιγκλέσιας (71’ Χαμντανί), Κουρμπέλης, Λανθαρότε, Νίκο (66’ Φούντας), Μάσα (81’ Γιάννου), Παπαδόπουλος