Η Πόρτο κάνει… άνω κάτω τους πάγκους Ολυμπιακού και ΑΕΚ

H Πόρτο βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή και οι Γάλλοι στέλνουν στον πάγκο της τον Κλοντ Πιέλ. Έτσι, μετά τον Ολυμπιακό κάνει... άνω κάτω και την ΑΕΚ!

Όπως αναφέρει δημοσίευμα γαλλικής ιστοσελίδας, το οποίο αναπαράγεται από πορτογαλικά ΜΜΕ, το όνομα του πρώην τεχνικού της Νις μπαίνει δυνατά στη λίστα για την αντικατάσταση του Ζοζέ Πεσέιρο, η αποχώρηση του οποίου θεωρείται θέμα ημερών αν όχι ωρών. 

Κι ενώ μέχρι σήμερα, σύμφωνα τουλάχιστον με τα ρεπορτάζ, η διοίκηση των «Δράκων» φερόταν να εξετάζει τις περιπτώσεις μόνο Πορτογάλων προπονητών. Πρώτος εξ' αυτών, φυσικά, ο Μάρκο Σίλβα. Τι κι αν ο 39χρονος προπονητής δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και έχει δηλώσει απόλυτα ικανοποιημένος στους «ερυθρόλευκους». Η διοίκηση της Πόρτο, με πρώτο τον πρόεδρο, επιμένει να θέλει τον Σίλβα διατηρώντας έτσι στην επιφάνεια ένας συνεχές... σούσουρο και προκαλώντας αναστάτωση στους πρωταθλητές Ελλάδας. 

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο πορτογαλικός σύλλογος εξέταζε τις περιπτώσεις κυρίως Πορτογάλων τεχνικών: εκτός του Σίλβα, κοιτά και αυτές των Βίτορ Περέιρα, Πάουλο Σόουζα και Αντρέ Βίλας Μπόας.

Τώρα, λοιπόν, στο κάδρο φαίνεται πως μπαίνει και ο Γάλλος, ο οποίος είναι στο στόχαστρο και της ΑΕΚ. Το όνομα του Πιέλ ήρθε στο προσκήνιο για την «Ένωση» τις τελευταίες ημέρες και πρόκειται για ιδιαίτερα δελεαστική, όσο και δύσκολη, περίπτωση. Η εμπλοκή της Πόρτο ίσως προκαλέσει πρόβλημα στην ΑΕΚ. 

Σημειώνεται ότι ο 54χρονος σήμερα Πιέλ είχε φτάσει κοντά στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Πόρτο και το 2004, ενώ όπως αναφέρει το ρεπορτάζ των Γάλλων τον... πολιορκούν έντονα η Μπορντό και η Γαλατασαράι.