Με Κλάους... όλα καλά!

Με τον Κλάους Αθανασιάδη on fire και με τα δύο γκολ που πέτυχε να φτάνει τα 101 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Δικέφαλος κέρδισε εύκολα 2-0 τον Πανιώνιο και βλέπει... Champions League.
Σε ρυθμό… ρελαντί ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» τον Πανιώνιο με σκορ 3-0 και έφτασε τους δέκα βαθμούς στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ και βλέπει από θέση… οδηγού το σεντόνι του Champions League να πλησιάζει στην Τούμπα.

Το κίνητρο της νίκης ήταν πολύ ισχυρό για την ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς, με τον Δικέφαλο, να «κλειδώνει» ουσιαστικά τη νίκη από το πρώτο κι όλας ημίωρο, με τον Κλάους να είναι και πάλι σε μεγάλα κέφια και να πετυχαίνει τα γκολ της νίκης για την ομάδα του με τον αρχηγό του Δικεφάλου, να φτάνει τα 101 γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο Πανιώνιος των πολλών αλλαγών, δεν κατάφερε να σταθεί… εμπόδιο για τον ΠΑΟΚ, που πλέον έχει την κατάσταση στα χέρια του σε ό,τι αφορά την κατάληψη της πρώτης θέσης, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν και να πηγαίνει με την ψυχολογία στα ύψη στο ΟΑΚΑ για τον "τελικό" με την ΑΕΚ.

«Εκατοστάρησε» ο Κλάους

Ο Πανιώνιος ήταν αυτός που απείλησε πρώτος την εστία του Γλύκου, με τον Μασούρα να χάνει καλή ευκαιρία, μόλις στα πρώτα 17’’ του αγώνα. Εκ τότε, οι «κυανέρυθροι» δεν κατάφεραν επί της ουσίας να απειλήσουν την εστία του ΠΑΟΚ, με τον Δικέφαλο να ανεβάζει στροφές και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κλάους, να πετυχαίνει δύο γκολ στο πρώτο μέρος, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά το τρίποντο για την ομάδα του.

 Η πρώτη… προειδοποίηση από τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, ήρθε μόλις στο 3’, όμως το πλασέ του βρήκε στη συμβολή των δοκαριών του Πανιωνίου. Η… δεύτερη, ήταν στο 10’ με την κεφαλιά του να περνάει άουτ. Όμως η… τρίτη ήταν και η καθοριστική με τον Κλάους να ανοίγει το σκορ στο 14’ με πλασέ μέσα από την περιοχή, μετά την ασίστ του Τσίμιροτ, ο οποίος στην αρχική του προσπάθεια δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ. Το γκολ αυτό ήταν το Νο100 για τον Αθανασιάδη με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ένα γκολ που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Δικεφάλου, με τον Ελληνα επιθετικό στο 25’ να διπλασιάζει τα τέρματά του και πάλι με πλασέ μέσα από την περιοχή, με τον Μαλεζά να χάνει κι αυτός ευκαιρία στο 33’ για να ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ.

Πήρε (ξανά) χρόνο ο Μπερμπάτοφ

Mε τα πάντα να έχουν κριθεί από το πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα, ο Βλάνταν Ιβιτς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, έριξε στο παιχνίδι τον Μπερμπάτοφ, στη θέση του Κλάους, με τον Βούλγαρο επιθετικό να παίρνει κι άλλο χρόνο συμμετοχής. 

Κακό θέαμα, ελάχιστες φάσεις

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας, ωστόσο να μη μπορεί να δημιουργήσει τις φάσεις που είχε στο πρώτο ημίχρονο μπροστά από τα καρέ του Παπαδόπουλου, με τους παίκτες του Πανιωνίου, να μη μπορούν επίσης να αντιδράσουν, αποδεχόμενοι το αποτέλεσμα όπως αυτό είχε διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο. 

Ο ΠΑΟΚ στο 60' σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία με τον Μακ για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, με τον Σλοβάκο να μη μπορεί να κερδίσει τον Παπαδόπουλο, από θέση τετ α τετ. Ο Πανιώνιος όλο κι όλο απείλησε μία φορά την εστία του Γλύκου στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ελληνα πορτιέρε να διώχνει εντυπωσιακά το σουτ του Μπαργκάν σε κόρνερ. 

Αυτή ουσιαστικά ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι με τις δύο ομάδες αποδεχόμενες το σκορ του αγώνα, να σηκώνουν... χειρόφρενο στη συνέχεια, με το τελικό σφύριγμα του Δελφάκη, να βρίσκει τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει την τρίτη του νίκη σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Λέοβατς, Βίτορ, Μαλεζάς (65' Χατζηισαΐας), Σκόνδρας, Τζιόλης, Τσίμιτορ, Πέλκας, Μακ, Ροντρίγκες (71' Κοροβέσης), Αθανασιάδης (46’ Μπερμπάτοφ).

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Ποζατζίδης, Πατσατζόγλου, Ρισβάνης (82' Βλάχος), Αργυρόπουλος, Σιώπης (67' Μπλέτσας), Κόρμπος, Μασούρας (80' Πινιώτης), Βιγιάλμπα, Καθάριος, Μπαργκάν.

GREXIT: Σε κακή ημέρα βρέθηκαν αρκετοί παίκτες του Πανιωνίου. Ωστόσο, ο Πατσατσόγλου, ήταν αυτός που έκανε αρκετά λάθη στην άμυνα της ομάδας του, μερικά εκ των οποίων στοίχισαν στους «κυανέρυθρους».

EURO GROUP: Ο Κλάους. Όπως και στη Ν. Σμύρνη έτσι και σήμερα ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του και με τα δύο γκολ του, ουσιαστικά «κλείδωσε» το τρίποντο για τον Δικέφαλο.

CAPITAL CONTROL: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Δελφάκη και των βοηθών του. Σωστές οι περισσότερες υποδείξεις τους.

ATM: Ξεκούραστα κέρδισε ο ΠΑΟΚ τον Πανιώνιο, με τους παίκτες του Ιβιτς να «καθαρίζουν» από το πρώτο ημίωρο την… μπουγάδα κάνοντας ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στα πλέι οφ.

PLAN B: Τρεις αλλαγές έκανε ο Βλάνταν Ιβιτς στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Βίτορ, Σκόνδρας και Τζιόλης, βρέθηκαν στην αρχική ενδεκάδα με τους Μακ, Ροντρίγκες και Κλάους να αποτελούν την τριάδα της επίθεσης στο 4-3-3 του Σέρβου τεχνικού.

Ιδιο σύστημα επέλεξε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης για τον Πανιώνιο, με τον Ελληνα τεχνικό να παρατάσσει μία διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια ενδεκάδα για την ομάδα του. Ο Ελληνας τεχνικός έδωσε ευκαιρία σε αρκετούς παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής να αγωνιστούν στο παιχνίδι.