«Θα πάμε σίγουρα στο Μουντιάλ»

Ο Μίκαελ Σκίμπε είναι σίγουρος για την επιτυχία της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ, ενώ αναφέρθηκε σ΄ αυτό που θα πρέπει να αλλάξει και στη νοοτροπία των παικτών.

Αποσπάσματα από τα όσα είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στην εφημερίδα «Real News»

Για το που ελπίζει προκειμένου να έρθει η ανάκαμψη: «Στο ότι βλέπω τους παίκτες μου να προοδεύουν στους συλλόγους τους και να εξελίσσονται σε πρωταγωνιστές, όπως ο Σωκράτης στην Ντόρτμουντ, ο Μανωλάς στη Ρόμα, ο Μήτρογλου στην Μπενφίκα, ο Φορτούνης που έπαψε να είναι απλώς ταλέντο και δείχνει την αξία του στον Ολυμπιακό. όλους μάς ενώνει ο κοινός στόχος να προκριθούμε στο Μουντιάλ, όμως για να γίνει αυτό απαιτείται προηγουμένως καλή προετοιμασία. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στους επίσημους αγώνες και επιθυμία μας είναι να μην εμφανίσουμε την ίδια εικόνα με αυτή του πρόσφατου παρελθόντος που ρεζιλευτήκαμε, αλλά να δείξουμε ότι αξίζουμε το καλύτερο».

Για τον στόχο του Μουντιάλ: «Είμαι σίγουρος ότι θα πάμε στη Ρωσία, το πιστεύω 100%».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια: «Πιστεύω απολύτως ότι όλοι θέλουν να βελτιωθούν. Ωστόσο, αυτό που έχω αντιληφθεί είναι ότι ακόμα ο καθένας κοιτάζει τι κάνει ή τι δεν κάνει ο άλλος, παρά τι μπορεί να πράξει ο ίδιος για να γίνει καλύτερος. Αυτό έχει την εξήγησή του στις άσχημες εμφανίσεις και στις ήττες και θα φροντίσουμε να σταματήσει άμεσα. Θέλουμε να διαμορφώσουμε ένα κλίμα στο οποίο ο καθένας μόνος και όλοι μαζί θα διορθώνουμε τα λάθη μας και θα γινόμαστε καλύτεροι. Είναι ένας δρόμος που ξεκινήσαμε, προχωράμε και στο τέλος του θα ξέρουμε με ποιους ποδοσφαιριστές μπορούμε να συνεχίσουμε».

Για το αν θα θυσιάσει το θέαμα για το αποτέλεσμα όπως ο Ρεχάγκελ: «Είναι σημαντικό να έχουμε επιτυχίες στα προκριματικά. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι στο οποίο μετράει το αποτέλεσμα και δεν επιβραβεύεται αυτός που αποδίδει ωραία μπάλα, αλλά εκείνος που έχει τις επιτυχίες. Κάτι που δεν εφάρμοζε μόνο ο Ότο, αλλά και άλλοι. Η Ατλέτικο Μαδρίτης, για παράδειγμα, παίρνει αποτελέσματα χωρίς να συναρπάζει με το ποδόσφαιρό της».