Στα 2,4 εκατ. το συμβόλαιο του Σάντσεθ

Ο Σέρχιο Σάντσεθ βρίσκεται σε... καραντίνα, ωστόσο υπάρχει ένα τετραετές κλειστό συμβόλαιο που δεσμεύει τον Παναθηναϊκό μαζί του. Διαβάστε όλους τους όρους της συμφωνίας...

Ο Ισπανός αμυντικός δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα στους «πράσινους», οι οποίοι του είχαν κάνει κλειστό τετραετές συμβόλαιο πέρυσι το καλοκαίρι. Εξ ου κι έχει τεθεί πλέον στο περιθώριο και θα γίνει προσπάθεια για να «σπάσει» η συμφωνία. Τι ακριβώς όμως προβλέπει αυτή;

Για τα τέσσερα χρόνια του συμβολαίου ο Σάντσεθ θα λάβει «καθαρά» 2,4 εκατ. ευρώ (με την εφορία πληρωμένη) όπως αναφέρει η «Live Sport», αλλά από εκεί κι έπειτα υπάρχουν αρκετά μπόνους. Μόνο για φέτος για παράδειγμα θα πάρει επιπλέον 100.000 ευρώ καθώς έπαιξε στο 25% των αγώνων της ομάδας του. 

Τα πριμ για συμμετοχή στους ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ ήταν 300.000 ευρώ και 100.000 ευρώ αντίστοιχα. Αν πάντως φέτος έπαιζε στο 50% των αγώνων θα έπαιρνε επιπλέον 200.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα υπήρχαν αρκετοί ακόμα όροι στο συμβόλαιό του που θα... φούσκωναν τον τραπεζικό του λογαριασμό. Οπως ότι αν πωληθεί θα λάβει ο ίδιος το 20% του ποσού της μεταγραφής του, ενώ έχει επίσης δεχτεί ότι "πρέπει να προπονείται με όποιο τμήμα του ζητηθεί από τον προπονητή του". 

Αυτό σημαίνει πως έχει την υποχρέωση να γυμνάζεται ακόμα και με τη δεύτερη ομάδα του Παναθηναϊκού ή σε τμήμα που θα προπονείται μόνο το πρωί, με άλλους παίκτες και διαφορετικές συνθήκες. Αν συμβεί κάτι τέτοιο είναι, η λεγόμενη "καραντίνα", σημαίνει ότι μπορεί και να μην κάνει το φουλ πρόγραμμα στην προετοιμασία. Αυτή όπως σημειώνεται είναι και η μόνη λεπτομέρεια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε άλλη διάσταση τη σχέση Σάντσεθ-Παναθηναϊκού, καθώς ο παίκτης δεν πρόσεξε ότι υπέγραψε έναν όρο με διαφορετικές ερμηνείες, που εύκολα τον βάζουν σε περιπέτειες. 

Ειδάλλως τα παράπονα του Τριφυλλιού για την ευπάθειά του σε τραυματισμούς θα μπορούσαν να ακουστούν μετά το καλοκαίρι του 2017, όταν πια θα έχει κλείσει τα δύο από τα τέσσερα χρόνια του συμβολαίου του και θα έχει το δικαίωμα ο Παναθηναϊκός να καταγγείλει τη σύμβαση, αν δεν έχει παίξει σ' αυτό το διάστημα στους μισούς από τους αγώνες λόγω αδυναμίας.Προτού περάσει εξάλλου το μισό του συμβολαίου ενός παίκτη η ομάδα του δεν μπορεί να αντιδράσει, εκτός κι αν εκείνος δεν έχει τηρήσει όρο του συμβολαίου του ή επιδείξει αντιεπαγγελματική και προσβλητική συμπεριφορά, που πρέπει ωστόσο να αποδεικνύεται.