Τζιμπούρ: «Έκανα πράξη την υπόσχεσή μου»

Ο επιθετικός της ΑΕΚ, Ραφίκ Τζιμπούρ μίλησε στο match programme ενόψει του σημερινού αγώνα με τον ΠΑΟΚ, όπου δήλωσε περήφανος για αυτή την ομάδα, τονίζοντας ότι αισθάνεται δικαιωμένος για τη συνεισφορά του στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ράφικ, με όλα όσα συνέβησαν, το συμπέρασμα είναι ότι η σεζόν ολοκληρώνεται για εσάς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Γεγονός είναι ότι κάναμε καταπληκτικό φινάλε στο τέλος της σεζόν, τα έχουμε πάει καλά παντού και πραγματικά θα είναι υπέροχο να τελειώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπροστά στον κόσμο μας και απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Πρέπει να κάνουμε το βήμα για την πρώτη θέση που θα μας επιτρέψει να αγωνιστούμε στα προκριματικά του Champions League και να δημιουργήσουμε έτσι τις καλύτερες προϋποθέσεις ενόψει της νέας σεζόν. Θα δώσουμε και ελπίδα και προοπτική».

Το κακό και για εσένα και για την ομάδα σου είναι ότι θα είσαι απών σήμερα. Τι λες; Μπορούν οι συμπαίκτες σου να τα καταφέρουν και χωρίς εσένα;

«Και το ελπίζω, και το πιστεύω και τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη! Μία ομάδα ποτέ δεν εξαρτάται από έναν ποδοσφαιριστή, αλίμονο… Πιστεύω πολύ σε αυτά τα παιδιά, πιστεύω και στην ποιότητα και στην αγωνιστικότητα που βγάζουν σε κάθε ματς. Φυσικά είμαστε πολύ κουρασμένοι και σε αυτή τη φάση κάθε απώλεια μετράει, μακάρι να ήμασταν όλοι στη διάθεση της ομάδας, δεν υπάρχουν πολυτέλειες! Εμείς έχουμε δώσει ένα παραπάνω παιχνίδι από τους αντιπάλους μας, που ήταν ο τελικός του κυπέλλου, και μακάρι να μην έλειπε κανείς. Ελπίζω να μην μας επηρεάσει η κούραση και να αντέξουμε μέχρι το τέλος των υποχρεώσεών μας».

Όταν ήρθες στην ΑΕΚ είχες πει ότι θα ήθελες να βοηθήσεις πολλά από τα παιδιά της ομάδας, που δεν είχαν τη δική σου εμπειρία. Ηταν και για εσένα δύσκολη χρονιά, άκουσες πολλά, στο τέλος μπορείς να πεις ότι αισθάνεσαι δικαιωμένος;

«Είχα δώσει το λόγο μου! Aυτό που είχα πει είναι ότι είχα ακόμα κάτι να τελειώσω με τη φανέλα της ΑΕΚ! Τελικά απέδειξα ότι ξέρω να κρατάω το λόγο μου. Ο στόχος ήταν να πάρουμε το κύπελλο, κατάφερα να συνεισφέρω αποφασιστικά σε αυτό και απέδειξα ότι μπορώ να αποτελέσω τον καταλυτικό παράγοντα, να αναλάβω καθοριστικό ρόλο σε μία τέτοια επιτυχία. Ηταν βασικός μας στόχος αυτό που πετύχαμε και είμαι πολύ περήφανος για αυτό».

Αισθάνεσαι ότι βοήθησες τους συμπαίκτες σου;

«Η ομάδα διαθέτει πολλά νέα παιδιά, χωρίς πολλές παραστάσεις. Αυτά τα παιδιά μαθαίνουν από αυτά τα ματς, τα χρειάζονται! Το ταλέντο και η ποιότητα δεν αρκούν μερικές φορές, αυτό που χρειάζεται είναι και η εμπειρία. Και η εμπειρία αποκτάται μέσα από αυτά τα παιχνίδια».

Και η αλήθεια είναι ότι πάλεψαν σκληρά οι συμπαίκτες σου. Πολλοί μιλούν ακόμα και για υπέρβαση…

«Eνα πράγμα θα σου πω. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι εδώ μαζί με αυτά τα παιδιά! Είμαι πολύ περήφανος για αυτή τη χρονιά που πέρασα με τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, σε αυτά τα αποδυτήρια! Είμαι πολύ περήφανος που έζησα μαζί τους και τους είδα να αναπτύσσονται και να εξελίσσονται ποδοσφαιρικά. Είμαι πολύ περήφανος που αποτέλεσα μέρος αυτής της ιστορίας».