Οδηγίες Κετσπάγια μέχρι και για τις… πετσέτες

Οι δύο ομιλίες του Τιμούρ Κετσπάγια στους ποδοσφαιριστές του, τα... γκάζια και οι οδηγίες για την συμπεριφορά τους στους χώρους του ξενοδοχείου. ΑΠΟΣΤΟΛΗ SDNA ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ: ΜΑΡΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ.

Στην... πρεμιέρα της ΑΕΚ στο Κιέλτσε, φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Τιμούρ Κετσπάγια είναι ένας προπονητής που έχει συνεχή επικοινωνία με τους ποδοσφαιριστές του και θέλει να τους μεταφέρει διαρκώς τις σκέψεις του και τα «θέλω» του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τεχνικός της Ένωσης συγκέντρωσε τους ποδοσφαιριστές του για ομιλία τόσο πριν, όσο και μετά την προπόνηση, ενώ κατά τη διάρκειά της δεν σταμάτησε να τους δίνει οδηγίες επί αγωνιστικών θεμάτων, ενώ κάποια στιγμή τους έκανε και παρατήρηση («όταν μιλάω μη μιλάτε και εσείς. Ακούτε τι λέω»).

Πριν από την έναρξη του προγράμματος, ο Τιμούρ αναφέρθηκε συνολικά στον στόχο της προετοιμασίας: «Πρέπει να δουλέψουμε καλά αυτό το διάστημα γιατί έχει τεράστια αξία και σημασία. Μέσα από την δουλειά θα δημιουργήσουμε αυτό που έχουμε στόχο, ενώ φυσικά θα έχουμε και τα παιχνίδια για να γίνουμε καλύτεροι. Μέσα απ τη δουλειά που θα είναι πολλή και σκληρή, θα γνωριστούμε καλά. Ξέρετε ότι έχουμε λίγο χρόνο μπροστά μας. Θέλω απόλυτη συγκέντρωση και όταν πρέπει να ξεκουραζόμαστε, είναι σημαντικό αυτό. Θέλω να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας όλοι».

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο προπονητής της ΑΕΚ συγκέντρωσε και πάλι τους παίκτες του και αυτή τη φορά τους έδωσε οδηγίες για τη συμπεριφορά τους στον χώρο του ξενοδοχείου, ζητώντας τους να φροντίζουν να δείχνουν πάντα καλό πρόσωπο, αλλά και να μην είναι ακατάστατοι. «Μην πετάμε τις πετσέτες εδώ, τα ρούχα μας εκεί», είπε χαρακτηριστικά.