Απίστευτο ευτράπελο: Γιατί άργησε να υπογράψει ο Πατίτο!

Η παρεξήγηση που είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει -κι άλλο- η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Πατρίσιο Ροντρίγκες στην ΑΕΚ.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αποτελεί το τελευταίο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ και παρότι οι βασικοί άξονες της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών είχαν καθοριστεί αρκετά πριν από την άφιξή του στην Αθήνα, η ολοκλήρωση της μεταγραφής του αποδείχθηκε χρονοβόρα διαδικασία. Όπως είναι λογικό, σε ένα deal που ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ σε οικονομικό επίπεδο, ακόμη και οι λεπτομέρειες που απέμενε να καθοριστούν στις τελικές συζητήσεις απαιτούσαν ώρα. Όμως, αυτός δεν ήταν ο μοναδικός λόγος που... νύχτωσε για να βάλει την υπογραφή του.

Ο ποδοσφαιριστής πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις νωρίς το πρωί της Τετάρτης και στην συνέχεια αποσύρθηκε στο ξενοδοχείο του. Λίγη ώρα αργότερα έφτασαν στα γραφεία της ΑΕΚ ο μάνατζέρ του και ο πατέρας του, προκειμένου να προχωρήσουν οι τελικές συζητήσεις με την διοίκηση της Ένωσης, με την προοπτική ο παίκτης να αφιχθεί στα γραφεία όταν όλα θα ήταν έτοιμα για να σφραγιστεί το deal.

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών τράβηξαν κάποιες ώρες (παρότι είχε εξ αρχής διαφανεί ότι δεν απειλούνταν η ίδια η ολοκλήρωση της μεταγραφής) και τελικά «χάθηκε» το αρχικό χρονοδιάγραμμα που τον ήθελε να υπογράφει και στη συνέχεια να παρακολουθεί από κοντά το φιλικό της ΑΕΚ με τον Άρη Λεμεσού.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, λίγο πριν από τη σέντρα του αγώνα (18.30) ο ποδοσφαιριστής ενημερώθηκε ότι θα σταλεί ταξί για να τον πάει από το ξενοδοχείο του (βρίσκεται δίπλα σε γνωστό εμπορικό κέντρο που είναι κοντά στα γραφεία της ΑΕΚ) στην ΠΑΕ. Το ταξί ειδοποιήθηκε, αλλά η ώρα περνούσε δίχως ο παίκτης να εμφανίζεται. Ο αρχικός προβληματισμός των ανθρώπων της Ένωσης για το γεγονός ότι μια κούρσα λίγων λεπτών καθυστερούσε σημαντικά, έγινε μεγαλύτερος όταν έλαβαν ειδοποίηση ότι το ταξί έφτασε, όμως έξω από τα γραφεία δεν ήταν κανένα ταξί!

Τι είχε συμβεί; Ο οδηγός του ταξί είχε μπερδευτεί και αντί να βάλει... πλώρη για τα νέα γραφεία της ΑΕΚ, είχε πάει τον Αργεντινό άσο στο αθλητικό κέντρο των Σπάτων(!), εκεί όπου στεγάζονταν τα γραφεία της ΠΑΕ μέχρι και πριν από τρία χρόνια. Φυσικά, μετά την αρχική έκπληξη, οι άνθρωποι της Ένωσης ενημέρωσαν τον οδηγό του ταξί ότι τα γραφεία της ΠΑΕ βρίσκονται στο OAKA, ενώ στην πορεία πρόλαβαν και δεύτερη παρεξήγηση, διευκρινίζοντας ότι εννοούν απέναντι από το Ολυμπιακό Στάδιο και όχι μέσα.

Με καθυστέρηση περίπου μιάμιση ώρας, ο Πατρίσιο Ροντρίγκες έφτασε τελικά στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ και περίπου στις 21.00 έβαλε την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο. Μάλιστα, παρά την ταλαιπωρία, ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος για την συγκεκριμένη εξέλιξη, λέγοντας πολλές φορές προς τους ανθρώπους της Ένωσης «ευχαριστώ», στα ελληνικά...