«Δεν τους φοβόμαστε»

Ο Στέφανος Αθανασιάδης εκπροσώπησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ στην συνέντευξη τύπου για το αυριανό μεγάλο παιχνίδι με τον Άγιαξ. Ο αρχηγός του Δικεφάλου τόνισε πως υπάρχει σεβασμός, αλλά όχι φόβος και πως η ομάδα του θα πρέπει να είναι πειθαρχημένη.

Για το παιχνίδι : “Eχoυμε δουλέψει πάνω στον αντίπαλο, είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Πιστεύω ότι θα πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, αν έχουμε συγκέντρωση και πειθαρχία”.

Για το κομβικό σημείο : “Αν είσαι συγκεντρωμένος και έχεις πειθαρχία, μπορείς να πάρεις αποτέλεσμα. Σε τέτοια μεγάλα παιχνίδια, θα έχεις λίγες ευκαιρίες, αν καταφέρεις να κάνεις το γκολ, θα φύγεις με ένα καλό αποτέλεσμα”

Για τον Άγιαξ : “Ο Άγιαξ είναι μεγάλη ομάδα, τον σεβόμαστε, αλλά δεν τον φοβόμαστε. Ήρθαμε εδώ για να κάνουμε αυτά που έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις”.

Για την πίεση που ασκεί ο Άγιαξ : “Έχουμε δει κάποια στοιχεία του Άγιαξ, πιέζουν από την αρχή ψηλά, έχουμε δουλέψει σ΄αυτό. Πιστεύω δε θα αντιμετωπίσουμε μεγάλο πρόβλημα”.

Για το παιχνίδι του 2010 : “Τότε ήμουν λίγο πιο μικρός, ήμουν στην αποστολή, όχι στη 18άδα. Ειναι από τα παιχνίδια, που ο καθένας θέλει να αγωνιστεί”.

Για την κατάσταση που είναι : “Είμαι 100% έτοιμος. Είχα μια ενόχληση στον τένοντα του προσαγωγού, αλλά τώρα είναι καλά”.

Για τη σημασία του αγώνα : “Είναι ιδιαίτερα παιχνίδια αυτά. Το βλέπουμε σαν ένα βήμα παραπάνω. Θέλουμε να το κάνουμε, να μπει η ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ”.

Όσο για τον Βλάνταν Ίβιτς, έδειξε ήρεμος, δεν θέλησε να συνδέσει το παιχνίδι μ΄ εκείνα του 2010 και φάνηκε να είναι οπλισμένος με αρκετή αυτοπεποίθηση…

Αναλυτικά τα όσα είπε :

Για το παιχνίδι : “Πήγε καλά η προετοιμασία. Όταν έχεις τον Άγιαξ μπροστά σου… Δουλέψαμε σκληρά, οι παίκτες έιμαι σίγουρος ότι θα είναι συγκεντρωμένοι, και θα δώσουν το 100%. Ξέρουμε ότι υπάρχουν δύο παιχνίδια, θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι”.

Για το αν η τύχη χρωστά κάτι στον ΠΑΟΚ εδώ : “Εγώ δεν το βλέπω. Η ομάδα μας η φετινή δε έχει σχέση με εκείνη την ομάδα, ούτε ο Άγιαξ. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Κι αυτό είναι κάτι, που οι παίκτες βλέπουν ξεχωριστά. Δεν νιώθω ότι μας χρωστά κάτι κανένας. Για να πάρεις αποτέλεσμα σε ένα γήπεδο, πρέπει να δουλέψεις σκληρά. Κανείς δεν σου χαρίζει τίποτα”.

Για την πρεμιέρα του ως προπονητής στην Ευρώπη : “Δεν μπορώ να πω ότι έχω ιδιαίτερο άγχος. Το βλέπω όπως τα προηγούμενα παιχνίδια, για παράδειγμα στα πλέι οφ. Είναι το πρώτο φετινό ματς, ζητάω συγκέντρωση από τους παίκτες, αλλά αυτό ζητάω κι από μένα”

Για το αν θα ήθελε να παίξει και αύριο : “Ο ποδοσφαιριστής Ίβιτς τελείωσε πριν 4 χρόνια, όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο. Δεν με τραβάει πια, να μπω και να παίξω. Άλλοι έχουν σταματήσει, αλλά μαζεύονται και παίζουν. Εγώ είμαι από την άλλη πλευρά. Έκανα αυτό, που έκανα τόσα χρόνια, αποφάσισα ννα σταματήσω, δεν παίζω ποδόσφαιρο άλλο πια. Για μένα όταν τελειώνει κάτι, τελείωσε”.

Για τον βαθμό ετοιμότητας του ΠΑΟΚ : “Πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι. Δεν πιστεύω ότι ο Άγιαξ θα είναι πιο έτοιμος από μας. Κανείς δεν είναι έτοιμος 100% αυτή την εποχή. Δουλέψαμε σκληρα, η ομάδα θα είναι έτοιμη, έστω κι αν δεν είναι στο ζενίθ”.

Για το δυνατό σημείο του Άγιαξ : “Σίγουρα υπάρχει, αλλά ας μην το πω εδώ!”

Για το τι έχει να πει στους παίκτες αύριο : “Όταν παίζεις με ομάδες όπως ο Αγιαξ, χρειάζεται να πεις στους παίκτες αυτά που ζητάς απ΄ αυτούς στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορεί να περιμένεις να βγουν και να παίξουν μόνοι τους. Αν δεν μιλήσεις, μπορεί να χαθούν. Είναι σημαντική η ομιλία, υπάρχουν πράγματα να πούμε”.

Για τις απουσίες του Άγιαξ : “Δεν επηρεάζει το δικό μου πλάνο. Ο Άγιαξ έχχει πολλούς καλούς παίκτες, σε κάθε θέση έχει 2-3 παίκτες. Τους έχουμε δει, μπορεί να έχουν μάξιμουμ 1-2 αλλαγές σε σχέση μ΄αυτά που είδαμε και περιμένουμε απ΄ αυτούς. Είναι μεγάλη ομάδα, που έχει σπουδαίους παίκτες σε όλες τις γραμμές, αλλά αυτό ισχύει και για τη δική μας ομάδα”

Για τον 25ο παίκτη στη λίστα της ΟΥΕΦΑ : “Δήλωσα τον Φακούντο Περέιρα. Δεν ταιριάζει το στυλ του μ΄ αυτό που μας περιμένει αύριο, γι αυτό δεν τον είχα δηλώσει από την αρχή. Είχα αφήσει μία θέση κενή, μήπως γίνει κάτι”.

Για το σκορ που προτιμά : “Θα διάλεγα να σκοράρουμε και να μη χάσουμε. Δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει. Ήρθαμε για ένα θετικό αποτέλεσμα, γνωρίζοντας ότι υπάρχει και δεύτερο παιχνίδι”

Για το πως θα παίξει αύριο : “Για την ενδεκάδα έχω αποφασίσω. Ξέρω πως θα παίξουμε”.

Για το τι παιχνίδι θα παίξει ο ΠΑΟΚ αύριο : “Αυτό θα το δείτε αύριο”.