Προβάδισμα πρόκρισης ο Παναθηναϊκός 1-0 την ΑΪΚ

Ο Παναθηναϊκός αν και δυσκολεύτηκε επικράτησε με 1-0 της ΑΪΚ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας με σκόρερ τον Μολέντο και θα πάει στην Σουηδία για να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ.

Ο Αντρέα Στραματσόνι επιφύλαξε μια μικρή έκπληξη στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, για την οποία βέβαια είχε προειδοποιήσει στο φιλικό με τη Φενέρ, καθώς παρέταξε το τριφύλλι με τρεις στόπερ και σε ένα σύστημα 5-3-2 που γινόταν σε φάση επίθεσης για τους πράσινους 3-5-2.

Συγκεκριμένα ο Ιταλός είχε τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ, στα δεξιά βρέθηκε ο Μέστο και αριστερά ο Χουλτ ενώ οι τρεις στόπερ ήταν οι Κοιτρουμπής (δεξιά), Μολέντο (κέντρο) και Ιβανόφ (αριστερά). Μπροστά τους οι τρεις χαφ ήταν οι Λεντέσμα, Ζέκα, Γουακάσο με τον Αργεντινό να είναι δυο-τρία μέτρα πιο πίσω και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκαν οι Ιμπάρμπο, Μπεργκ.

Από την πλευρά της η ΑΪΚ παρατάχθηκε και αυτή με ένα αρκετά αμυντικογενές σχήμα καθώς έπαιξε με 5-4-1 το οποίο σε φάση επίθεσης γινόταν πιο επιθετικό και μετατρεπόταν σε ένα 4-4-2

Στο πρώτο ημίχρονο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βρει τους διαδρόμους που ήθελε, δεν έπαιξε τόσο πολύ με κάτω την μπάλα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην απειλήσει αρκετά. Ήταν φανερό ότι έλειπε ένας δημιουργικός ποδοσφαιριστής που θα εκμεταλλευόταν τους Μπεργκ, Ιμπάρμπο καθώς μόνο ο Λεντέσμα προσπαθούσε με σωστές μπαλιές να βρει την τρύπα στην άμυνα της ΑΪΚ.

Μπήκε ο Βιγιαφάνιες, πιο επιθετικός ο Παναθηναϊκός
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Στραματσόνι άλλαξε τα πλάνα του κάνοντας μια αλλαγή που έκανε πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό. Ο Ιταλός έριξε στο ματς τον Βιγιαφάνιες αντί του Κουτρουμπή και άλλαξε και το σύστημα της ομάδας του εγκαταλείποντας το πλάνο με τους τρεις στόπερ. Ο Αργεντινός μπήκε και έδωσε πνοή στο τριφύλλι με τους πράσινους παίζοντας πότε στα πλάγια και πότε πίσω από τους Μπεργκ, Ιμπάρμπο.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε περισσότερο και μπόρεσε να βρει περισσότερους διαδρόμους προς την εστία των Σουηδών αλλά εν συνεχείαν υ Βέβαια χρειάστηκε και η ποιότητα του Στιλ ο οποίος κράτησε όρθιο δυο φορές το τριφύλλι με σωτήριες επεμβάσεις.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής (46' Βιγιαφάνιες), Μολέντο, Ιβανόφ, Λεντέσμα, Ζέκα, Γουακάσο (70' Λέτο), Ιμπάρμπο (88' Λουντ), Μπεργκ.

ΑΪΚ Στοκχόλμης (Νόρλινγκ): Κάρλγκρεν, Χάουκσον, Κάρλσον, Γιόχανσον, Κπόζο, Σάντγκρεν, Οφόρι, Ισχιζάκι (65' Γιασίν), Μπλόμπεργκ, Άβντιτς (87' Σαλέτρος), Μαρκάνεν.