Αλλαγές και 4-4-2 στη Λάρισα

Ο Πάουλο Μπέντο ετοιμάζει ροτέισον ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης του Ολυμπιακού στη Λάρισα με τον Πορτογάλο να σκέφτεται την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Καρντόσο – Ιντέγε στην επίθεση σε σχήμα 4-4-2.

Το 4-4-2 είναι το σχήμα που δουλεύει στις προπονήσεις τις τελευταίες μέρες ο Πάουλο Μπέντο στου Ρέντη. Ο Πορτογάλος αφενός έχει δείξει μέχρι τώρα ότι δεν έχει «κολλήματα» όσον αφορά στην τακτική και τα πρόσωπα, αφού η φιλοσοφία του είναι να χρησιμοποιεί αυτούς που πρέπει όταν πρέπει. Δηλαδή τους πιο έτοιμους και αυτούς που θεωρεί ότι θα ανταποκριθούν καλύτερα στις διαφορετικές απαιτήσεις του εκάστοτε αγώνα. Μια «θεωρία» που θα βρίσκει εφαρμογή και στην τακτική της ομάδας, πέρα από τα πρόσωπα.

Την εβδομάδα που προηγήθηκε λοιπόν, ο Μπέντο αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό πέρα από το κλασικό 4-2-3-1 με το οποίο παραδοσιακά αγωνίζεται ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια, ενώ παράλληλα τα κρίσιμα ματς που ακολουθούν για τους «ερυθρόλευκους» αποτελούν ένα έξτρα κίνητρο για περισσότερες αλλαγές στο ματς με την ΑΕΛ το βράδυ της Κυριακής στη Λάρισα.

Κάπως έτσι, ο τεχνικός των πρωταθλητών φαίνεται πως έχει αποφασίσει να ξεκινήσει την ομάδα του με αυτό το πιο επιθετικό 4-4-2, με την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Όσκαρ Καρντόσο και Μπράουν Ιντέγε στη γραμμή κρούσης, κάτι που άλλωστε είδαμε για λίγη ώρα και στο εκτός έδρας 2-1 επί του Ηρακλή.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε η λογική λέει ότι στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν δύο κλασικοί κεντρικοί μέσοι, με τους Φορτούνη, Τσόρι και Μαρίν να μένουν ταυτόχρονα στον πάγκο εκτός εάν κάποιος εξ αυτών «μετατοπιστεί» σε μια από τις δύο πτέρυγες. Από την άλλη, αν ο Μπέντο αποφασίσει να πάει σε ένα ακόμη πιο επιθετικό 4-4-2, τότε ίσως ξεκινήσει κάποιος από τους τρεις στο πλευρό ενός μονάχα αμυντικού μέσου.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει πάντα και ο Πασιένσια για την επίθεση ο οποίος κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρει την ευκαιρία του, ενώ όσον αφορά στις υπόλοιπες θέσεις οι σίγουροι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ο Καπίνο θα ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια, ο Φιγκέιρας θα βρίσκεται σε ένα από τα δύο άκρα της άμυνας και ο Μπρούνο Βιάνα στο κέντρο αυτής. Όλες οι υπόλοιπες θέσεις παραμένουν «ανοιχτές», αφού ο Μπέντο δεν θέλησε να δείξει συγκεκριμένα πράγματα.

Ντα Κόστα και Μποτία διεκδικούν τη θέση του δεύτερου κεντρικού αμυντικού, ενώ οι Τσιμίκας, Βούρος και... Σεμπά «παίζουν» για μία θέση στην άμυνα. Τίποτα δεν είναι δεδομένο ούτε στη μεσαία γραμμή. Η λογική λέει Μιλιβόγεβιτς – Καμπιάσο, όμως δεν αποκλείεται ο Μπέντο να αποφασίσει να τους ξεκουράσει ή έστω μόνο τον Σέρβο που έχει παίξει σε όλα τα ματς. Θέση διεκδικεί πάντα και ο Μαρτίνς που τα έχει πάει πολύ καλά έως τώρα. Τέλος, όσον αφορά στις θέσεις στα άκρα της μεσαίας γραμμής, όπως προαναφέρθηκε υπάρχει ένα ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί εκεί ένα από τα «δεκάρια» της ομάδας, με τους Σεμπά και Ελιουνούσι να διατηρούν ένα μικρό προβάδισμα.