Μάρκοβιτς: «Σε... καραντίνα τον ΠΑΟΚ»!

Από την... περιπέτεια της Καλλονής στην «καραντίνα» της Λίμπερετς! Ο Μίροσλαβ Μάρκοβιτς μιλά στο Gazzetta.gr για τον ιό που αντιμετωπίστηκε και τα... ζόρια που θα βρει ο ΠΑΟΚ στην Τσεχία. 

«Μας επηρέασε πάρα πολύ. Δεν το έχω ζήσει ποτέ μου. Τρεις μέρες δεν μπορούσαμε να κάνουμε προπόνηση» τόνισε ο κόουτς της Λίμπερετς, Γίρνι Τρπισόφσκι αποτυπώνοντας με τον ιδανικότερο τρόπο τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στην αντίπαλο του ΠΑΟΚ. Βέβαια, ο Βλάνταν Ιβιτς έχει και το μυαλό του στη... μπλόφα λέγοντας: «Δε νομίζω ότι ο προπονητής της Σλόβαν δεν γνωρίζει ποιους παίκτες θα βάλει. Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει ποιοι παίκτες θα αρχίσουν τον αγώνα».

Αλλωστε, και το νέο απόκτημα της Λίμπερετς, ο Μίροσλαβ Μάρκοβιτς προτίμησε να μείνει στο αγωνιστικό κομμάτι, μάλλον γιατί ο προπονητής του έχει ήδη καταστρώσει πλάνο! Σας λέει κάτι το όνομα; Ναι, είναι ο Σέρβος επιθετικός, που την περσινή σεζόν επισκέφθηκε τη χώρα μας κι έμεινε για ένα χρόνο στη Μυτιλήνη και την Καλλονή! Καλύτερο... σκάουτ δεν μπορούσε να είχε ο Γίρνι Τρπισόφσκι.

- Φαντάζομαι τα είπες όλα στο νέο σου προπονητή για τον ΠΑΟΚ;

Είμαι σε μια νέα ομάδα, είμαι πολύ χαρούμενος και θέλω το καλύτερο γι αυτήν… Βέβαια, ήξερε καλά και ο κόουτς πόσο καλή ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ. Φάνηκε και στην πρεμιέρα με τη Φιορεντίνα.

- Τι μετέφερες; Μίλησες για κάποιον παίκτη ειδικότερα;

Ο ΠΑΟΚ είναι ΟΜΑΔΑ. Εχει εμπειρία, ξέρει πώς να διαχειρίζεται ένα ματς πως και πώς να χτυπήσει. Δεν είναι ομάδα που θα πεις ότι πρέπει να προσέξεις συγκεκριμένα κάποιον παίκτη. Διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ, ταχύτητα, καλά άκρα και πρέπει να είμαστε το ίδιο επιθετικοί, και 90 λεπτά συγκεντρωμένοι. Το ξέρουν όλοι οι παίκτες αυτό, αφού μια αδράνεια μπορεί να είναι μοιραία…

- Ποιες είναι οι διαφορές με το ελληνικό πρωτάθλημα;

Στο Ελληνικό πρωτάθλημα οι ομάδες στηρίζουν πολλά στην ατομική ποιότητα των παικτών. Ελάχιστες ομάδες θα επιδιώξουν να στηριχθούν στο σύνολό τους. Στην Τσεχία οι ομάδες είναι πιο πειθαρχημένες, ρίχνουν το βάρος στην τακτική γι αυτό το λόγο άλλωστε βλέπουμε και επιτυχίες στην Ευρώπη.

- Τι θα μας κάνει εντύπωση από τη Λίμπερετς;

Τα ευρωπαϊκά αποτελέσματα του παρελθόντος αποδεικνύουν πως δεν είμαστε εύκολος αντίπαλος για κανέναν. Εχουμε εμπειρία, ταχύτητα, αποφασιστικότητα και πάθος. Θέλουμε τόσο πολύ τη διάκριση στην Ευρώπη και το δείχνουμε στον αγώνα. Η ομάδα θα είναι παθιασμένη σε όλο το 90λεπτο. Δεν πρέπει να μας υποτιμήσει ο ΠΑΟΚ, πρέπει να δει την πορεία των τελευταίων ετών σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη. Αν το κάνει…

Πως είναι για σένα αυτό το νέο κεφάλαιο; Η Ελλάδα σου λείπει;

Είμαι πολύ χαρούμενος που έφυγα από την Καλλονή, μου δημιούργησαν πολλά προβλήματα, δεν με πλήρωναν και με άφηναν εκτός ομάδας χωρίς λόγο. Στη Λίμπερετς έχω μια νέα ευκαιρία να βελτιωθώ ως παίκτης.

-Πως έζησες την κατάσταση της τελευταίες εβδομάδας;

Πίστεψε με ήταν δύσκολο και… πρωτόγνωρο. Δεν το είχα ξαναζήσει. Ναι, ήμασταν σε καραντίνα, λόγω του ιού που προκαλούσε στομαχικές διαταραχές. Ο ένας μετά τον άλλον έπεφτε θύμα, αλλά είμαι αισιόδοξος πως ξεπεράστηκε αυτό το μεγάλο εμπόδιο!