Τα σχέδια του Μπέντο

Λίγες αλλαγές ετοιμάζει ο Πάουλο Μπέντο στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού ενόψει ΑΕΚ σε σχέση με όσους ξεκίνησαν κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, με τους Μαρτίνς – Ελιουνούσι να παίρνουν πιθανότατα θέση βασικού και την κατάσταση του Φορτούνη να κρίνει το ποιος θα ξεκινήσει ως επιτελικός.

Ένα ντέρμπι που θα κρίνει πολλά στον Ολυμπιακό είναι αυτό της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ, με τους «ερυθρόλευκους» να ολοκληρώνουν το Σάββατο την προετοιμασία τους για αυτό. Ο Πάουλο Μπέντο τόνισε μετά την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ πως ούτε κρίση υπάρχει στην ομάδα του, ούτε έξτρα πίεση για αποτέλεσμα, ωστόσο είναι δεδομένο πως αυτό το ντέρμπι είναι κομβικής σημασίας για πολλούς και διάφορους λόγους.

Άπαντες στο Λιμάνι έχουν καταλάβει ότι δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για μια τρίτη σερί ήττα και ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ετοιμάσει αγωνιστικά πλάνα αντίστοιχης... επιθετικότητας. Παρά το γεγονός ότι στην τελευταία προπόνηση προτίμησε να μην ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του και να δείξει ξεκάθαρα ποιοι 11 θα ξεκινήσουν. Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν σίγουρα 2-3 αλλαγές και πιθανώς μια τέταρτη η οποία θα εξαρτηθεί από το αν ο Κώστας Φορτούνης είναι στο 100% και δεν αισθάνεται ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο μέχρι και λίγη ώρα πριν τη σέντρα του ντέρμπι στο Καραϊσκάκη.

Μαρτίνς - Ελιουνούσι παίρνουν φανέλα βασικού

Η πρώτη αλλαγή αφορά φυσικά στον τερματοφύλακα, αφού ο Στέφανος Καπίνο θα επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια όπως συμβαίνει στα ματς πρωταθλήματος. Η τετράδα της «ερυθρόλευκης» άμυνας θα παραμείνει ίδια σε σχέση με το ματς της περασμένης Πέμπτης, δηλαδή με Φιγκέιρας – Ντε Λα Μπέγια δεξιά και αριστερά και Μποτία – Ντα Κόστα στα στόπερ. Ο Μιλιβόγεβιτς θα ξεκινήσει στα αμυντικά χαφ, ενώ αντί του Καμπιάσο θέση δίπλα στον Σέρβο αναμένεται να πάρει ο Μαρτίνς.

Μια θέση για Τσόρι - Φορτούνη

Από εκεί και πέρα, υπάρχει το δίλημμα μεταξύ Φορτούνη και Τσόρι, με την κατάσταση του πρώτου να κρίνει εν πολλοίς ποιος θα προτιμηθεί για βασικός επιτελικός. Αριστερά θα ξεκινήσει πιθανότατα ο Μάριν, ενώ απέναντι ο Ελιουνούσι αντί του Σεμπά. Ωστόσο, αν τελικά ο Μπέντο προτιμήσει να αφήσει ξανά τον Τσόρι εκτός ασχέτως του αν δεν ξεκινήσει τελικά και τον Φορτούνη, τότε το πιθανότερο σενάριο είναι να παίξει ο Μάριν επιτελικός, με τον Σεμπά να παραμένει βασικός και τον Ελιουνούσι να πηγαίνει αντίστοιχα στην άλλη πτέρυγα. Εννοείται, ότι ο φορμαρισμένος Μπράουν Ιντέγε θα είναι ο βασικός σέντερ φορ των «ερυθρόλευκων» σε αυτό το ματς.