Ιρανοί εκτελεστές!

Τρίποντο made by... Ιράν για τον Πανιώνιο στο Καυτανζόγλειο (1-2) με τους Καρίμ Ανσαριφάρντ και Σοτζαέϊ Μασούντ, να εκτελούν τον Ηρακλή, που μείωσε το σκορ με τον Λεοζίνιο. Πολλά νεύρα και δύο αποβολές στο φινάλε.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ο Πανιώνιος πέρασε από το Καυτανζόγλειο, κερδίζοντας τον Ηρακλή (1-2) με τους «κυανέρυθρους» να επιστρέφουν στις νίκες μετά το αρνητικό αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στη Βέροια.

Πρωταγωνιστές της νίκης για την ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς ήταν οι δύο Ιρανοί, Μασούντ και Ανσαριφάρντ που πέτυχαν και τα γκολ της νίκης.

Ο Ηρακλής ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο, βελτιώθηκε στην επανάληψη, αλλά αυτό δεν αρκούσε στην ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου για να πάρει κάτι θετικό στο παιχνίδι παρά το γκολ του Λεοζίνιο στο 85’.

Πρωταγωνιστής ο Πανιώνιος

Καλύτερος και πιο ουσιαστικός ήταν ο Πανιώνιος στο πρώτο ημίχρονο του Καυτανζογλείου. Οι «κυανέρυθροι»  δημιούργησαν πολλές φάσεις γύρω από την εστία του Χουάντερσον, με τον Μασούντ (ήταν και ο σκόρερ) να βάζει δύσκολα στην άμυνα του Ηρακλή.
Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους εμφάνισαν τις γνωστές αδυναμίες του, αφού δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα.
Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ στο 7’ όμως ο Μασούντ αστόχησε εξ’ επαφής μέσα από την μικρή περιοχή κεφαλιά με το πλασέ του να περνάει άουτ. Στο 11’ ήταν η σειρά του Κόρμπου να απειλήσει με, όμως η κατάληξη ήταν η ίδια.

Ο Ηρακλής στο διάστημα από το 15’ μέχρι και το 25’ ισορρόπησε το παιχνίδι και σε εκείνο το διάστημα είχε και την καλύτερή του στιγμή στο παιχνίδι με το τακουνάκι του Λεοζίνιο, έπειτα από την παράλληλη μπαλιά του Κυριακίδη να περνάει άουτ.

Πήρε ό,τι δικαιούνταν

Ο Πανιώνιος από το 25’ και έπειτα ανέβασε εκ νέου στροφές και στο 34’ πήρε προβάδισμα στο σκορ με το καταπληκτικό γκολ του Μασούντ, με τον Ιρανό να νικάει τον Χουάντερσον με ωραίο ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή και έπειτα (για άγνωστη αιτία) να ξεσπά σε κλάματα. Ένα γκολ στο οποίο μεγάλη ευθύνη φέρει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των «κυανόλευκων» που έχασαν εντελώς την φάση και την πορεία της μπάλας.

Το γκολ αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δυσκολέψει κατά πολύ το έργο των «κυανόλευκων», αφού έπρεπε στη συνέχεια του αγώνα να είναι αυτοί που θα δημιουργήσουν φάσεις, με τον Πανιώνιο να βρίσκει ανοικτούς χώρους στην άμυνα του Ηρακλή. Ο Νίκος Παπαδόπουλος διαφοροποίησε τα πλάνα του με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και πέρασε στο γήπεδο τους Λάμπρου και Καραγκούνη, θέλοντας να δώσει ταχύτητα στις πτέρυγες.

«Πέταξε» τις ευκαιρίες του…

Στο 60’ ο Ηρακλής βρήκε την ευκαιρία που τόσο έψαχνε όμως ο Πασάς την αχρήστευσε, αφού το σουτ του από πλεονεκτική θέση κατέληξε κόρνερ με τον Αντωνιάδη να βάζει το πόδι του όσο χρειάζεται και να της αλλάζει πορεία.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ηρακλής είχε «χρυσή» ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον Λεοζίνιο να πετάγεται στην πορεία της μπάλας να κλέβει τη μπάλα με το κεφάλι από τον Σιώπη, βγήκε σε θέση τετ α τετ έχοντας δίπλα του και τον Περόνε, όμως ο Ρισβάνης με ένα τάκλιν σεμιναριακού επιπέδου, πήρε τη… μπουκιά από το στόμα του Βραζιλιάνου και έσωσε την ομάδα του.

Ιρανική υπόθεση…

Ο Πανιώνιος που έψαχνε τη δική του ευκαιρία στο παιχνίδι την βρήκε με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ με τον Ιρανό να πετυχαίνει στο 78’ ένα πολύ όμορφο γκολ, όταν έβαλε στην πλάτη του τον κεντρικό αμυντικό του Ηρακλή, Ρούσσο, μπήκε από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον, «κλειδώνοντας» επί της ουσίας τη νίκη και το τρίποντο για την ομάδα του.

Τον έβαλε στο παιχνίδι ο Λεοζίνιο

Ο Ηρακλής «πάλεψε» το παιχνίδι στα εναπομείναντα λεπτά και στο 84’ βρήκε αυτό που έψαχνε, δηλαδή το γκολ με τον Λεοζίνιο να σκοράρει με κεφαλιά, έπειτα από πάσα του Λάμπρου, με το παιχνίδι να αποκτά άγρια ομορφιά στο φινάλε.

Οι "κυανόλευκοι" είχαν στις καθυστερήσεις του αγώνα μεγάλη ευκαιρία να φτάσουν και στην ισοφάριση όμως αρχικά ο Περόνε και στη συνέχεια ο Πασάς δεν βρήκαν τον στόχο, με τον Γιαννιώτη να σώζει την εστία του, στο σουτ του Αργεντινού επιθετικού. 

Τα πολλά νεύρα που είχε γενικώς το παιχνίδι, κόστισαν την αποβολή του Μπεν για τους "κυανέρυθρους" και του Λουκίνα για τον Ηρακλή με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν το παιχνίδι με δέκα παίκτες. 

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Σαραμαντάς, Κούρος, Ρούσσος, Ιντζόγλου (75’ Λουκίνας), Αγγελόπουλος (46’ Καραγκούνης), Μοντέιρο (46’ Λάμπρου), Περόνε, Λεοζίνιο, Πασάς.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Αντωνιάδης, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας (86’ Ολαϊτάν), Ανσαριφάρντ, Μασούντ, Γκιοτά, Μασούρας (70’ Μπεν).

Ο καλύτερος του αγώνα
Ο Σοτζαέϊ  Μασούντ. Ο Ιρανός μεσοεπιθετικός του Πανίωνιου, ήταν ο πιο ουσιαστικός παίκτης για την ομάδα του Μιλόγεβιτς. Πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ, είχε μία ακόμα ευκαιρία και γενικώς από τα πόδια του ξεκινούσε όλο το παιχνίδι των «κυανέρυθρων».

Ο χειρότερος του αγώνα
Ο Ζορζ Μοντέιρο. Ο Πορτογάλος για δεύτερο σερί παιχνίδι έγινε αλλαγή στο ημίχρονο. Ο Ηραλής περιμένει πολλά από αυτόν ωστόσο με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του απογοήτευει…

Ο έλεγχος του διαιτητή
Εξαιρετική διαιτησία από τον Νεοφυτιάδη στο ντεμπούτο του στη Super League. Ο  Κορίνθιος διαιτητής, τα πήγε περίφημα σε ένα ομολογουμένως δύσκολο παιχνίδι με πολλές φάσεις, νεύρα και εντάσεις.