"Ο Σαββίδης μου πρότεινε να γίνουμε συνέταιροι"

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, και αποκάλυψε ότι του πρότεινε να γίνουν συνέταιροι.

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε δηλώσεις αποχωρώντας από την Τούμπα μετά την ήττα της Λάρισας από τον ΠΑΟΚ για την πρεμιέρα του Κυπέλλου. Ο ιδιοκτήτης της θεσσαλικής ΠΑΕ είχε συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι του πρότεινε να γίνουν συνέταιροι.

Ο Κούγιας εξέφρασε και την απογοήτευσή του για την εικόνα της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στο ότι τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του Μπλιώνα πριν από 30 χρόνια. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ότι τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον Χαράλαμπο Μπλιώνα:

"Τα καλύτερα και τα χειρότερα σενάρια τα γράφει η ίδια η ζωή. Ποιος το περίμενε 30 χρόνια μετά από ένα τραγικό γεγονός να γίνει ένα παιχνίδι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Λάρισα και να έφερνε τέτοιες μνήμες. Γιαμας που αγαπάμε το ποδόσφαιρο και το ζήσαμε σε άλλες εποχές, θεωρώ κατάντημα την απαγόρευση των μετακινήσεων οπαδών. Εμείς που έχουμε ζήσει την ποδοσφαιρική γιορτή πρέπει να έχουμε θετικά συναισθήματα και θετικά μηνύματα για την ύπαρξη οπαδών και των δύο ομάδων στα γήπεδα. Ευχαριστώ δημόσια τον ΠΑΟΚ που συναίνεσε στο να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή και είναι από τις σημαντικότερες στιγμές μου στο ποδόσφαιρο. Όνειρο μου είναι να ζήσω και να δω οπαδούς να παρακολουθούν μαζί σημαντικούς αγώνες".

Για την εικόνα της Λάρισας:

"Δεν είχε ένταση το παιχνίδι. Είμαι στεναχωρημένος από την απόδοση της ομάδας μου και σήμερα και στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τέτοιου είδους εμφανίσεις αποτελούν προσβολή. Από όλους όσους συντελούν σε αυτές. Κάθε παιχνίδι είναι τελικός για εμάς, όπως και αυτό με Πανιώνιο. Δεν έχουμε καλή εικόνα. Με πειράζουν πολλά αλλά τα κρατάω για τα αποδυτήρια και τα γραφεία. Έχω μάθει να μετρά μέχρι το 100 για να παίρνω αποφάσεις και είμαι κοντά στο μέτρημα. Αυτή η μεγάλη ιδέα της οποίας είμαι ηγέτης θα βρει το δρόμο της. Με ενοχλούν πολλά Δεν είμαι ευχαριστημένος από αυτό που βλέπω και από συμπεριφορές ανθρώπων, αλλά θα τα διορθώσω. Όταν κάτι δεν πάει καλά φταίμε όλοι. Πρώτα εγώ, μετά οι συνεργάτες μου, μετά το περιβάλλον του τεχνικού τιμ και μετά οι παίκτες".

Για τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη:

"Ευχαριστώ τον ΠΑΟΚ για την εκπληκτική φιλοξενία. Εχω κάνει  έναν καταπληκτικό φίλο στα 66 μου χρόνια. Τον Ιβάν Σαββίδη. Συναντήθηκα μαζί του και ανταλλάξαμε απόψεις. Αυτό τον φίλο τον εκμεταλλεύονται. Δεν παίρνει όσα αξίζει. Δεν μιλάω για το οικονομικό. Συμμερίζομαι τις απόψεις του. Εχουμε πει ότι θα αποτελέσουμε δίδυμο ανθρώπων για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είμαι επαγγελματίας παράγοντας του ποδοσφαίρου. Είμαι νομικός και προσφέρω ό,τι μπορώ. Όπως και αυτός έχει τις επιχειρήσεις του και ασχολείται και με τον ΠΑΟΚ.

Χάρηκα που τον γνώρισα. Δεν είχα τέτοια άποψη για κανέναν ιδιοκτήτη ΠΑΕ μέχρι σήμερα. Του το είπα και μπροστά στον Ζαγοράκη ότι του κοστίζει περισσότερο ο ΠΑΟΚ παρά του προσφέρει κέρδη. Μου απάντησε: «πούλα την ΑΕΛ και έλα να γίνουμε συνέταιροι. Εχω μόνο υπαλλήλους. Θα ήθελα να έχω συνέταιρο σαν εσένα». Αλλά του είπα ότι με θεωρώ ευλογημένο που με έφερε η τύχη στη Λάρισα και δεν θα πουλήσω τις μετοχές. Εχουμε δώσει λόγο να συνεργαστούμε. Εχει συνάντηση με τον Πούτιν την Κυριακή που τον έχω προσκαλέσει στη Λάρισα για το ματς με Πανιώνιο. Αν προλάβει μου είπε ότι θα έρθει και είμαι κι εγώ προσκεκλημένος για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Είμαι απογοητευμένος από την εμφάνιση της ομάδας μου αλλά ευτυχώς είχα την συνάντηση με τον Σαββίδη".