«Που θα πάει, κάποια στιγμή θα τα βάλουμε»

Μιλώντας στο gazzetta.gr από τη Μεικτή Ζώνη του ιστορικού γηπέδου του Παναθηναϊκού έπειτα από την ισοπαλία με τον «Γηραιό», το βράδυ της Πέμπτης, ο Πολ Ζοσέ Εμποκού έδειξε μεν ανήσυχος για την αποτελεσματικότητα της ομάδας μπροστά από την αντίπαλη εστία, αρνείται όμως ν' απογοητευθεί από τη στιγμή που ο ίδιος και οι συμπαίκτες του βρίσκουν τρόπους να ψάχνουν το γκολ με τις συνεχόμενες ευκαιρίες που δημιουργούν...

«Δεν νομίζω ότι πρέπει ν' αναζητήσουμε κάποιο μεγάλο λάθος και να πούμε ότι κάτι δεν κάνουμε σωστά. Πιστέψτε με, όλοι μας εκνευριζόμαστε και μας ενοχλεί αυτό που συμβαίνει γιατί πραγματικά κάνουμε ευκαιρίες για γκολ, το παλεύουμε συνέχεια, έχουμε τις φάσεις που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε, αλλά δεν έρχεται το αποτέλεσμα...Είναι τρομερό αν κάτσουμε και δούμε τους αριθμούς με τις χαμένες ευκαιρίες μας στα τελευταία ματς. Το καλό, όπως σας είπα, είναι ότι κάνουμε ευκαιρίες, ότι έχουμε τον τρόπο να σκοράρουμε και κάποια στιγμή θα γίνει αυτό. Θα έρθουν τα γκολ που δικαιούμαστε...» είπε αρχικά ο Κονγκολέζος φορ των «πράσινων» και πρόσθεσε, ερωτηθείς για το θέμα της ψυχολογίας στην ομάδα:

«Όπως μπορείτε να δείτε, παρά το γεγονός πως βλέπουμε συνέχεια τη μπάλα να μην πηγαίνει στα δίχτυα, προσπαθούμε να μη μας επηρεάζει τόσο. Βέβαια είναι λογικό κάποια στιγμή να υπάρξει αρνητικό αντίκτυπο και στην αυτοπεποίθησή μας, όμως συνεχίζουμε, κάνουμε φάσεις, τη μια μετά την άλλη, πιέζουμε... Κάποια στιγμή, με τη βοήθεια του Θεού, θα γίνει αυτό που θέλουμε και θα πάρουμε επιτέλους τις νίκες».

Θίγοντας και το θέμα της ατυχίας, που σε τέτοιες καταστάσεις πάντοτε συμπεριλαμβάνεται στους λόγους της αδυναμίας εξασφάλισης του θετικού αποτελέσματος βάσει και της εκάστοτε εικόνας που παρουσιάζουν στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές, ο Εμποκού είχε να πει:

«Μπορούμε να μιλήσουμε και για ατυχία, ξεκάθαρα... Σκεφτόμαστε τις φάσεις που δεν κάναμε γκολ στο προηγούμενο ματς και το πληρώσαμε (σ.σ. με τη Βέροια), αν σκεφτούμε και τις φάσεις που κάναμε με τον Ηρακλή, το πέναλτι που δεν μας δόθηκε (σ.σ. στην ανατροπή του από τον Κυριακίδη στο πρώτο ημίχρονο) συμφωνώ ότι είναι και θέμα ατυχίας τη δεδομένη χρονική στιγμή... Όπως σας ξαναείπα όμως, το σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε ευκαιρίες για να έρθει το γκολ, όπως το κάνουμε και τώρα».

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού αποδοκίμασε στο φινάλε της αναμέτρησης με τον Ηρακλή, αντιλαμβανόμενος πως δεν διορθώθηκε τίποτα από την ημέρα του αγώνα με τη Βέροια, με την ομάδα να «πληρώνει» ακριβά το γεγονός πως μένει να μετράει ευκαιρίες κι όχι γκολ. Ο 24χρονος άσος του «τριφυλλιού» σχολίασε σχετικά:

«Όταν παίζεις σε μεγάλη ομάδα, πάντα οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Η πίεση πάντοτε θα υπάρχει. Έχω παίξει και στη Σταντάρ, τότε είμαι στον Παναθηναϊκό και καταλαβαίνω πόσο μεγάλες προσδοκίες υπάρχουν από τον κόσμο. Όταν είσαι σε τέτοιο σύλλογο, είναι λογικό όταν αποτυγχάνεις να πετύχεις το στόχο σου να έρχονται και οι αποδοκιμασίες. Θα το φτιάξουμε, όμως... Θα δουλέψουμε για να το αλλάξουμε και αυτό».