Παθαίνει, αλλά... δεν μαθαίνει

Για τρίτη φορά στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της η ΑΕΚ προηγείται, αλλά δεν καταφέρνει να γευτεί τη χαρά της νίκης. 6/6 γκολ μετά το 60' με Μοράις!

Το δις εξ αμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού... Οταν δε έχουμε τριπλή επανάληψη του ίδιου έργου, τότε προφανώς κάτι πάει πολύ στραβά. 

Τη μία ήταν ο Ατρόμητος, την άλλη η Αναγέννηση Καρδίτσας, χθες ακολούθησε η Κέρκυρα. Τρεις φορές να προηγείσαι και να μη μπορείς να πανηγυρίσει τη νίκη, μέσα σε διάστημα τεσσάρων αγώνων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, παραείναι πολλές για μία ομάδα σαν την ΑΕΚ. 

Τις δύο μάλιστα εξ αυτών η Ένωση απώλεσε προβάδισμα δύο τερμάτων! Κόντρα στους Περιστεριώτες προηγήθηκε με το καλημέρα, συνέχισε καταιγιστικά και στο 60' έκανε το 2-0, αντί όμως να "κλειδώσει" το τρίποντο, έχασε το προβάδισμά της μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (71'-75'), ενώ θα μπορούσε να έχει φύγει και με άδεια χέρια στο φινάλε. 

Μετά από εκείνο το παιχνίδι, ακολούθησε το 3-0 επί του Πλατανιά, που πάντως σε καμία περίπτωση δεν ήρθε όσο εύκολα δείχνει το τελικό σκορ. 

Και φτάσαμε την Τρίτη στο ματς Κυπέλλου με την Αναγέννηση Καρδίτσας όπου οι "κιτρινόμαυροι" και πάλι βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 στο 47' από ισάριθμα τέρματα του Πέκχαρτ. Αυτή τη φορά χρειάστηκαν οχτώ λεπτά για να έρθει η ισοφάριση (68'-76') και το τελικό 2-2 άφησε πάλι την ίδια... άνοστη γεύση στην ΑΕΚ. 

Το πάθημα ωστόσο δεν έγινε μάθημα για την Ένωση ούτε στην Κέρκυρα. Πάλι μπήκε δυνατά η ομάδα του Μοράις, προηγήθηκε από νωρίς, είχε ευκαιρίες για να σφραγίσει το διπλό κι αφού δεν το έβαλε εκείνη, ήταν μοιραίο κάποια στιγμή να το πληρώσει, όπως κι έγινε (74'), αφήνοντας ακόμη δύο πολύτιμους βαθμούς. 

Ολα τα γκολ με Μοράις μετά το 60'!

Ενα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι κι ο χρόνος που δέχεται τα γκολ επί Μοράις η ΑΕΚ. Επτά συνολικά ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχει δώσει ο Δικέφαλος με τον Πορτογάλο τεχνικό στο τιμόνι, έχει πανηγυρίσει μόλις δύο νίκες (2-4-1), αλλά το εντυπωσιακό είναι πως και τα έξι γκολ που δέχτηκε σε αυτό το διάστημα ήρθαν στο τελευταίο μισάωρο των αγώνων, ενώ τα τέσσερα στο τελευταίο 20λεπτο!

Συγκεκριμένα με τον ΠΑΟΚ το γκολ της ήττας ήρθε στην εκπνοή του αγώνα, με τον Ατρόμητο και τα δύο τέρματα στο τελευταίο 20λεπτο, στην Καρδίτσα μετά το 68' και χθες στο 74ο λεπτό της συνάντησης! 

Το εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι κι επί Κετσπάγια επτά ματς είχε δώσει η Ένωση, έχοντας όμως απολογισμό 3-2-2 σε όλες τις διοργανώσεις κι επίσης ήταν έξι γκολ το παθητικό της. Ωστόσο τα τέσσερα εξ αυτών όμως είχαν επιτευχθεί ότι στο τελευταίο, αλλά στο πρώτο μισάωρο των παιχνιδιών της!